Cheesecake din brânză și iaurt, fără zahăr și făină (keto)

Recomandăm acest cheesecake din brânză și iaurt, fără zahăr și făină tuturor celor care caută un desert dietetic.

Dar fie că țineți cură de slăbire, fie că aveți diabet sau nu, tortul este potrivit pentru o dietă sănătoasă în general.

Cheesecake cu branza si iaurt

Imagine cu titlu sugestiv – Cheesecake cu branza si iaurt

Nu conține zahăr, nici făină de grâu. Nu are gluten, nici multe calorii sau carbohidrați.

Brânza de vaci și iaurtul fac acest desert deosebit de hrănitor și sățios.

Poate fi consumat nu doar ca desert, ci și ca masă principală.

Este ușor, delicat și are o dulceață naturală, care nu epatează.

Zahărul este înlocuit aici cu eritritol. Acest îndulcitor nu crește nivelul zahărului din sânge.

Nu este sintetic, ci natural. Se găsește la magazinele naturiste, dar și în unele hipermarketuri, precum Selgros.

Cheesecake cu iaurt fără zahăr și făină – rețetă

Ingrediente blat

  • 100 g de făină de migdale
  • 3 linguri de cacao
  • 50 g de eritritol pudră
  • 60 g de unt topit

Ingrediente cremă

  • 350 g de brânză de vaci
  • 125 g de iaurt grecesc sau smântână
  • 3 ouă mari
  • 65 g de eritritol granulat
  • 1 linguriță de esență de vanilie

Mod de preparare

Pregătiți un inel culinar sau o formă rotundă detașabilă.

Autoarea rețetei a folosit o formă cu diametrul 15 x 8 cm.

Ungeți forma cu ulei pe pereți și pe fund. Așezați o hârtie de copt la bază. Îmbrăcați pereții la exterior cu staniol, pentru a preveni crăparea tortului la coacere.

Puneți toate ingredientele uscate într-un bol: făina de migdale, pudra de cacao și pudra de eritritol.

Amestecați cu o lingură. Adăugați untul pe care l-ați topit în prealabil.

Omogenizați. Trebuie să obțineți o compoziție umedă, ca un nisip.

Transferați 2/3 din compoziție în tavă. Păstrați restul pentru a o presăra deasupra tortului la final.

Presați bine compoziția și nivelați.

Într-un vas separat, amestecați brânza de vaci cu iaurtul. Folosiți un blender pentru a pasa bine ingredientele și a le transforma într-o pastă fină.

Incorporați ouăle, vanilia și eritritolul.

Turnați compoziția în tavă, peste blat.

Presărați deasupra restul de compoziție, acoperind toată suprafața.

Așezați forma într-o tavă mare și introduceți-o în cuptorul preîncălzit.

Tortul se coace la 177 de grade Celsius. Durează în jur de 50-60 de minute.

Desprindeți ușor marginile cu un cuțit înainte să scoateți forma.

Tăiați tortul după ce s-a răcit complet. Este indicat să îl lăsat o zi sau o noapte la rece, apoi să îl tăiați.

Rețete similare

Tort din iaurt și ouă – fără zahăr și făină

Cheesecake (tort cu brânză) fără zahăr – desert sănătos, fără aluat

Cheesecake dietetic, fără făină și zahăr

Informații nutriționale

O porție din acest tort are:

  • 205 calorii
  • 3,5 g de carbohidrați neți (fibre)
  • 2,7 g de fibre
  • 12,1 g de proteine
  • 15,1 g de grăsimi

După cum arată această situație nutrițională, tortul se încadrează perfect în dieta ketogenică.

A fost special conceput pentru cei care urmează acest regim alimentar. Aportul de carbohidrați este foarte mic.

Aportul de proteine este moderat, iar cel de grăsimi este crescut.

Rețetă preluată din: Ketoserts, Keto royal cottage cheesecake: https://www.youtube.com/watch?v=UdnIptISfbI&ab_channel=ketoserts

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.