Cheesecake dietetic, fără făină și zahăr

Recomandăm acest cheesecake tuturor celor care sunt la dietă sau vor să renunțe la zahăr.

Tortul se face cu miere. Nu conține nici măcar făină. Are în schimb ouă și lactate. Este așadar un desert dietetic, cu puține calorii.

Cheesecake dietetic, fara zahar si faina

Cheesecake dietetic, fara zahar si faina

Un alt avantaj este că se face foarte repede și nu necesită coacere în cuptor.

Americanii numesc acest tip de tort „cheesecake” și înseamnă „tort de brânză”.

Deși mulți cred că a apărut pentru prima dată în New York, originile acestui desert sunt mult mai vechi.

Se presupune că cheesecake-ul se servea deja la nunțile din Grecia antică. Rețeta consta din făină, brânză și miere. Tortul respectiv era copt în cuptor.

Versiunile actuale au apărut prin secolul al 18-lea în SUA. Europenii au început să folosească ouă în locul drojdiei, dând astfel naștere la deserturi mult mai ușoare, atât ca textură, cât și ca gust.

Cheesecake dietetic, fără făină și zahăr – rețetă

Ingrediente

  • 600 g de brânză de vaci
  • 600 ml de lapte
  • 2 ouă
  • 100 g de miere
  • 40 g de amidon
  • 20 g de gelatină
  • esență de vanilie, după gust

Mod de preparare

Începeți prin a dizolva gelatina într-un bol cu 100 ml de lapte rece.

Amestecați bine și lăsați-o la hidratat 10 minute.

Spargeți ouăle într-o cratiță. Adăugați amidonul și bateți cu telul până la omogenizare.

Turnați 50 ml de lapte și omogenizați. Incorporați restul de lapte.

Așezați vasul pe aragaz la foc mic. Trebuie să amestecați fără oprire.

Când compoziția a început să se îngroașe și dă semne că fierbe, lăsați vasul pe foc încă 30 de secunde.

La final incorporați mierea și vanilia. Amestecați bine, până la omogenizare.

Puneți brânza de vaci într-un bol încăpător. Introduceți blenderul manual și pasați-o să devină fină.

Incorporați apoi crema fiartă în brânză și porniți din nou blenderul.

Scopul este să obțineți o compoziție omogenă.

Încălziți gelatina hidratată pe bain-marie pentru a deveni lichidă.

Turnați-o în compoziția de mai sus și omogenizați.

Transferați-o apoi într-o formă de tort cu pereții detașabili sau inel culinar.

Bateți tava de masă pentru a elibera golurile de aer.

Puneți o folie alimentară deasupra tăvii și dați-o la frigider.

Lăsați cheesecake-ul la rece până a doua zi (6-8 ore).

A doua zi, scoateți tava din frigider. Desprindeți ușor marginile tortului cu cu cuțit.

Desfaceți inelul și scoateți tortul pe o farfurie potrivită.

Cheesecake-ul poate fi servit ca atare, sau poate fi decorat cu fructe, sosuri de fructe, gem etc.

Are nu doar un aspect delicat, ci și un gust fin.

Este aerat, ușor și potrivit de dulce.

Rețete similare

Tort de iaurt (cheesecake) fără zahăr – doar 4 ingrediente

Cheesecake cu ricotta – un desert ușor, fără mult zahăr

Cheesecake din 3 ingrediente, fără zahăr – rețetă

Cheesecake cu smântână şi brânză – cel mai rapid şi modern “tort”, fără coacere

Sugestii

Puteți folosi o bază la acest tort, fie din biscuiți măcinați și amestecați cu unt topit, fie un blat copt în cuptor.

Optați pentru o brânză degresată dacă țineți cură de slăbire.

Mierea poate fi înlocuită cu alt îndulcitor.

Surse articol:

1. Cheesecake.com, The Rich History of a Favorite Dessert: https://www.cheesecake.com/History-Of-Cheesecake.asp
2. Rețete Ușoare, Un desert delicat, fără zahăr: https://retete-usoare.eu/un-desert-delicat-fara-zahar-faina-sau-unt-contine-doar-1-calorie-la-1-gram/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.