Cheesecake cu smântână şi brânză – cel mai rapid şi modern “tort”, fără coacere

Cheesecake-urile sunt probabil cele mai populare deserturi, în mare vogă astăzi, peste tot în lume. Mulţi le preferă în locul tortului clasic, deoarece se prepară mult mai mai rapid, nu necesită blat, nici coacere în cuptor. În plus, sunt foarte elegante şi cremoase.

Cheesecake

Cheesecake

Cheesecake cu smântână şi brânză – reţetă

Această reţetă este de origine norvegiană. În plus faţă de ingredientele cheesecake-ului clasic, conţine şi smântână naturală, ceea ce îl face mult mai fin şi mai cremos. Puteţi cumpăra cremă de brânză şi smântână la găletuşă, pentru a ieşi mai ieftin. Cantităţile sunt pentru o formă de 26 cm.

Ingrediente

• 500 g de cremă de brânză
• 750 g de smântână
• 200 g de zahăr
• 100 g de unt
• 12-15 biscuiţi
• sucul şi coaja de la 1 lămâie
• 1 lingură de miere
• 100 ml de apă
• 3 foi de gelatină (sau 3 linguriţe)
• opţional: 2 linguriţe de ace de pin tocate mărunt

Preparare

Mai întâi preparăm aşa-zisul blat, sau baza desertului. Punem untul la topit pe foc mic, şi îl lăsăm la încălzit până capătă o culoare maro deschis. Dacă îl lăsaţi prea mult şi se face maro închis, îşi va schimba gustul.

Sfărâmaţi biscuiţii cu mâinile într-un bol. Puteţi folosi biscuiţi de ovăz, sau orice tip de biscuiţi preferaţi. Turnaţi peste ei untul topit şi amestecaţi bine.

Puneţi amestecul de biscuiţi şi unt pe fundul formei, şi presaţi cu mâna pentru a o tipări bine. Aceasta va fi baza sau blatul cheesecake-ului. Dacă doriţi, puteţi tapeta şi pereţii formei cu acest blat.

Această reţetă se face cu ace de pin sau rozmarin mărunţit, care îi oferă un gust de pădure, însă acest detaliu nu este obligatoriu.  Presăraţi-le peste blat. Nu folosiţi prea mult, ci doar pentru aromă.

Puneţi foiţele de gelatină la înmuiat în apă rece câteva minute. Între timp, puneţi zahărul, mierea, apa şi coaja de lămâie într-o cratiţă. Aduceţi la punctul de fierbere, şi amestecaţi până când zahărul se topeşte complet. Adăugaţi apoi sucul de lămâie şi gelatina în cratiţă şi amestecaţi până când aceasta se dizolvă.

Puneţi crema de brânză şi smântânta într-un bol, şi amestecaţi cu o lingură de lemn uşor, până când cele două ingrediente se omogenizează şi rezultă o cremă fină. Adăugaţi siropul de zahăr, lămâie şi gelatină în cremă, şi amestecaţi bine.

Turnaţi crema obţinută în formă, peste baza de biscuiţi şi unt, nivelaţi, şi acoperiţi cu o folie de plastic. Daţi forma la frigider peste noapte, pentru a se întări.

Cheesecake

Cheesecake

A doua zi, scoateţi cheesecake-ul din formă şi ornaţi-l pe deasupra cu fructe de pădure, frişcă, glazură de ciocolată, sau alte decoraţiuni preferate. Sau serviţi-l simplu.

Citeşte mai multe despre:

16 comentarii

  1. Pai l-ați ratat sâmbătă 😛

  2. bucataria clasica

    Regret, dar nu este mai rapid decit in metoda cu coacere. In plus, tot este nevoie de aragaz. Asa ca, prefer reteta clasica si… corecta. Fara gelatina!

  3. Am mancat e grozav ,am sa-l fac sambata pt. duminica daca veniti mai multi anuntati-ma sa fac mai mult sa ne ajunga pe saturate.Multumesc pt. reteta !

  4. Nu mai pune asa ceva ca mei pofta

  5. Mi s-a parut ca suna tare bine,dar cand am vazut ca fierbeti mierea…

  6. Reteta mea e mult mai usoara si mai buna,chiar nu va amintiti ce gust avea?

  7. Arata foarte bine si cred ca e si gustos dar eu nu folosesc gelatina niciodata.Imi poate scrie cineva reteta prin coacere la care nu e necesara gelatina?Va multumesc.

  8. superb, daca mananc o bucata din cheesecake voi face o criza de bila.

  9. smantana pt frisca sau smantana acra?

  10. totusi cel clasic cu coacere are un gust mult mai bun.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.