Tort de iaurt (cheesecake) fără zahăr – doar 4 ingrediente

Pentru a prepara acest desert minunat vă trebuie doar 4 ingrediente. Iaurtul și ouăle le aveți probabil deja în casă.

Dacă țineți regim sau vreți să eliminați zahărul alb din dietă, folosiți un îndulcitor hipocaloric, precum xylitol, stevia sau eritriol.

De asemenea, puteți opta pentru un iaurt degresat (1-3%).

Tort cu iaurt, fara zahar

Tort cu iaurt, fara zahar: KamranAydinov – Freepik.com

Tort de iaurt fără zahăr – doar 4 ingrediente

Durează câteva minute să pregătiți compoziția. Practic, trebuie doar să amestecați ingredientele într-un bol și să o turnați într-o tavă.

Acest tort de iaurt fără zahăr este extrem de simplu și rapid.

Ingrediente

  • 600 g de iaurt natural
  • 4 ouă
  • 60 g de amidon de porumb
  • 120 g de xylitol (sau zahăr normal)

Mod de preparare

Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

Spargeți ouăle într-un bol. Bateți-le puțin cu telul și adăugați îndulcitorul. Turnați iaurtul și incorporați amidonul.

Amestecați până obțineți o compoziție omogenă.

Această cantitate de compoziție se va coace într-o tavă/formă rotundă cu diametrul de 18 cm. Dacă folosiți o formă mai mare, tortul nu va ieși foarte înalt.

Tapetați forma cu hârtie de copt.

Turnați compoziția în tava tapetată trecând-o întâi printr-o sită. Nivelați și dați tortul în cuptorul preîncălzit la 170 de grade.

Are nevoie de circa o oră să se coacă bine. Însă depinde de cuptor.

Veți vedea că se formează o crustă subțire la suprafață. Cheesecake-ul este gata când a devenit auriu sau chiar puțin rumen deasupra.

Lăsați-l să se răcească în tavă, pentru a se închega bine și a-l putea tăia fără probleme.

Rețete similare

Prăjitură cu iaurt, fără zahăr

Desert ușor, din portocale și iaurt – bun pentru dietă!

Tort de mere și iaurt – un desert ușor și rapid

Plăcintă economică, cu foi, iaurt și stafide

Sugestii

Pentru un tort mai mare, folosiți o tavă de 20-26 cm., mărind cantitățile ingredientelor.

Puteți folosi iaurt de casă, iaurt grecesc, iaurt cremos, sau iaurt de băut.

Iaurtul se poate înlocui cu smântână, iar amidonul cu făină albă.

În compoziția tortului se pot adăuga diverse arome, precum vanilie, lămâie, portocală, după gust.

De asemenea, tortul de iaurt se poate îmbogăți la interior cu fructe.

Iaurtul face o pereche excelentă cu fructele de pădure și fructele exotice, precum: coacăze, căpșuni, vișine, cireșe, ananas, mango, banane, kiwi.

Sau le puteți folosi pentru a decora tortul înainte de coacere, ori la final.

O altă idee este să serviți tortul cu fructe proaspete, cu un sos de fructe sau cu gem/dulceață din fructele preferate.

Sursă articol: Bucătărește cu Rodica, Cheesecake fără zahăr: https://www.youtube.com/watch?v=A5-5ymz6HT4&ab_channel=BucatarestecuRodica

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.