TORT de MERE cu IAURT – un desert ușor și rapid

Articol scris de Ana-Maria Postolache

Acest tort de mere cu iaurt se prepară extrem de ușor. Rețeta este de dificultate redusă, încât o poate încerca și cei mai puțin experimentați în bucătărie.

Tortul are o consistență moale, pufoasă, ușor umedă. Este extrem de savuros datorită combinației dintre iaurt și măr. Dacă doriți, puteți ajusta cantitatea de zahăr în funcție de gust sau de recomandările medicului. Cu siguranță puteți folosi doar jumătate din cantitatea de zahăr sugerată mai jos.

Tort de mere cu iaurt reteta simpla

Tort de mere cu iaurt – rețetă

Ingrediente

• 3 mere
• 4 ouă mari
• 200 g de zahăr
• 375 ml de iaurt grecesc (sau iaurt cremos, fără zer)
• 100 g de făină
• 1 linguriță de praf de copt
• coaja de la 1 lămâie
• gem de caise, piersici (sau alt gem)

Preparare

Curățați merele de coajă, îndepărtați cotorul cu semințe și tăiați-le bucăți/cubulețe mici. Stropiți-le cu puțină zeamă de lămâie ca să nu se oxideze foarte tare până pregătiți compoziția de blat.

Spargeți ouăle într-un bol mare. Adăugați zahărul și mixați cu mixerul circa 5 minute la viteză mare, până când ouăle se deschid la culoare și devin pufoase.

Incorporați iaurtul și mixați încă un minut. Puneți făina și praful de copt într-o sită fină și cerneți-le în bol. Adăugați coaja de lămâie și continuați să mixați la viteză mică până la deplina incorporare a făinii.

După ce compoziția s-a omogenizat, turnați-o într-o tavă/formă rotundă detașabilă (cu pereții înalți), unsă în prealabil cu puțin unt sau ulei.

Presărați bucățile de mere deasupra compoziției de blat, pe toată suprafața.

Introduceți tava în cuptorul încins, la 180 de grade Celsius. Acest tort are nevoie de circa 50-55 de minute ca să se coacă. Puteți lăsa merele să se rumenească puțin, dacă doriți ca tortul să aibă un gust mai aromat.

Scoateți tava din cuptor și lăsați-o să se răcorească preț de 10 minute pe un grătar sau tocător. Desfaceți inelul și scoateți tortul din formă.

Puneți puțin gem într-un bol. Înmuiați o pensulă în gem și ungeți toată suprafața tortului (peste mere). Puteți sări peste această etapă dacă doriți.

Este recomandat să tăiați tortul de mere cu iaurt după ce s-a răcit definitiv. Este mult mai gustos și aromat după ce stă la rece, în frigider.

Sursă: Very Easy Recipes, „Apple Yogurt Cake – How to Make the Most Amazing Apple Cake”: https://www.youtube.com/watch?v=ocKXJmIZzIY

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Maria Caramb

    DELICIOS!!!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.