Ce se întâmplă dacă „uiți” câteva prune uscate în iaurt? Obții un desert delicios, fără zahăr și cu efect laxativ!

Dr. Mihaela Bilic a postat recent un filmuleț în care prezintă un desert fabulos, sănătos și digestiv pe deasupra. L-a descoperit în mod întâmplător.

Este cel mai bun „iaurt cu fructe”, consideră nutriționistul. Ți-l faci singur în casă și este cât se poate de sănătos. Nu are zahăr adăugat, nici coloranți artificiali, arome sintetice sau alți aditivi.

Ce se intampla daca uiti cateva prune uscate in iaurt

Ce se intampla daca uiti cateva prune uscate in iaurt: Freepik / Stockking

A pus câteva prune uscate într-un bol cu iaurt și l-a pus în frigider. A plecat din țară și amestecul a rămas la frigider. Când s-a întors a avut o surpriză. Nu, preparatul nu se strecase, dimpotrivă.

Prunele se umflaseră și transformaseră iaurtul într-un desert suculent, dulce-acrișor. Rețeta este simplă, dacă vreți să încercați și voi.

Prune uscate cu iaurt – desert natural laxatv

Puneți un strat de iaurt într-un bol. Adăugați câteva prune uscate, apoi încă un strat de iaurt. Alternați cele două straturi până terminați un păhărel de iaurt, sau cât vreți voi să mâncați.

Dați bolul în frigider și lăsați-l să stea la rece 2-3 zile. Când veți scoate castronul din frigider veți vedea că prunele s-au umflat și au revenit la forma lor naturală.

Sucul pe care l-au lăsat s-a scurs în iaurt și acesta a căpătat o culoare maronie și un gust dulceag.

Este un fel de gem de prune cu iaurt. N-are nevoie de niciun strop de zahăr. Și culmea, ajută și la constipație. Desert natural!”, spune dr. Bilic.

Combinația dintre prune uscate și iaurt dă întotdeauna rezultate în cazul dificultăților de defecație. Ambele ingrediente ajută digestia și combat constipația.

Puteți servi acest amestec de iaurt și prune la micul-dejun, ca gustare sau ca desert. Dacă adăugați și un pic de cacao sau pudră de roșcove (carob), veți obține o cremă delicioasă. Iar dacă o băgați în congelator, se va transforma într-o înghețată delicioasă!

Optați pentru un iaurt degresat dacă țineți cură de slăbire. Cel grecesc este mai potrivit pentru această rețetă deoarece este cremos și nu are mult zer.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Ai iaurt în casă? Fă acest desert rapid la microunde, din 2 ingrediente – fără zahăr și făină!
Iaurt cu nuci și propolis – rețeta profesorului dr. Mermerski pentru imunitate, longevitate și pierderea în greutate
Iaurt cu semințe de in – o combinație care scade colesterolul și îmbunătățește sănătatea cardiovasculară
Iaurt cu GHIMBIR – o combinație bună pentru sistemul DIGESTIV și IMUNITAR

Sursă articol: Mihaela Bilic, Mic dejun sau gusrare dulce și sănătoasă, cu un pic de răbdare: https://www.facebook.com/watch/?v=921937039320756

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.