Cheesecake cu ricotta – un desert ușor, fără mult zahăr

Deserturile cu brânză sunt întotdeauna apreciate, atât de adulți, cât și de copii.

Foarte populare sunt acum rețetele de cheesecake, adică torturi cu brânză. Sunt ușoare, au o textură cremoasă și o dulceață blândă.

Cheesecake cu ricotta

Cheesecake cu ricotta: Azerbaijan-stockers- Freepik.com

Modul de preparare este cât se poate de simplu. În crema de brânză se pot adăuga și alte ingrediente, pentru a da o notă distinctivă rețetei, precum cacao/ciocolată, dovleac, căpșuni, pere, stafide sau alte fructe.

În rândurile care urmează vă prezentăm o rețetă de cheesecake cu ricotta. Veți îndrăgi imediat acest desert când veți vedea cât de repede se face.

Spre deosebire de torturile sau prăjiturile cu brânză tradiționale, acest cheesecake nu are blat clasic, din aluat. Se folosește de fapt foarte puțină făină și zahăr.

Citește și – Cheesecake cu smântână şi brânză – cel mai rapid şi modern “tort”, fără coacere

Cheesecake cu ricotta – rețetă

Ingrediente pentru blat:

  • 10 biscuiți graham sau alt tip de biscuiți
  • 3-4 linguri de unt topit
  • 1 lingură de zahăr

Ingrediente pentru crema de brânză:

  • 2 ½ căni de ricotta (sau alt tip de brânză dulce)
  • 500 g de cremă de brânză
  • 4 ouă
  • ¾ cană de zahăr
  • 2 linguri de făină
  • ¼ linguriță de sare
  • esență de vanilie sau lămâie, după gust

Mod de preparare

Blatul se face doar din trei ingrediente. Nici măcar nu poate fi numit „blat”, deoarece nu se prepară din aluatul tradițional.

Blatul la acest tort este mai degrabă o crustă.

Aprindeți cuptorul la 160 de grade Celsius.

Ungeți o tavă rotundă – preferabil o formă detașabilă sau un inel culinar – cu puțin unt topit sau ulei.

Rupeți biscuiții și puneți-i în robotul de bucătărie cu lama S. Adăugați cele 4 lingurițe de unt topit și zahărul.

Pulsați de câteva ori, până când biscuiții se macină și se amestecă bine cu untul și zahărul.

Trebuie să obțineți o compoziție granulată, ca un nisip umed.

Transferați amestecul pentru crustă în tavă. Presați crusta cu degetele sau cu dosul unei linguri. Tapetați și puțin din pereții tăvii cu crustă.

Introduceți tava în cuptor și lăsați crusta să se coacă circa 12 minute.

Cât se răcește crusta, puteți pregăti crema de brânză.

Ștergeți vasul robotului și adăugați în el toate ingredientele pentru cremă. Mixați până când rezultă o compoziție omogenă, lichidă.

Turnați crema de brânză peste crusta răcită și distribuiți-o uniform.

Citește și – Cheesecake din 3 ingrediente, fără zahăr – rețetă

Înveliți pereții exteriori ai tăvii cu folie de aluminiu în mai multe straturi. Introduceți apoi tava într-o tavă de cuptor mai mare (pătrată/dreptunghiulară), în care ați pus puțină apă (2,5 cm.).

Acest lucru împiedică crăparea tortului la suprafață.

Coaceți tortul timp de o oră și cincisprezece minute sau o oră și jumătate.

Lăsați-l să se răcească complet. Este mai bun la gust după ce stă o noapte la frigider.

Cheesecake-ul cu ricotta se taie felii și se servește ca atare. Sau se poate picura deasupra un sos de fructe, un sirop de caramel, ciocolată sau miere.

Citește și – Budincă din brânză dulce și orez, fără făină

Sursă articol: Olga’s Flavor Factory, Ricotta Cheesecake: https://www.olgasflavorfactory.com/recipes/sweets/ricotta-cheesecake/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.