Tort din iaurt și ouă – fără zahăr și făină

Un desert ușor, suav și delicat ca gust este acest tort din iaurt și ouă.

Nu conține făină de grâu, nici zahăr.

Tort de iaurt si oua, fara faina si zahar

Tort de iaurt si oua, fara faina si zahar: Azerbaijan-stockers

Torturile de acest fel, pregătite din iaurt (sau brânză) și ouă se numesc „cheesecake”. Sunt o versiune modernă torturilor tradiționale cu blat și creme sofisticate.

Dacă sunteți la cură de slăbire, sau ați eliminat din alimentație dulciurile bogate în zahăr și făină, încercați să faceți acest tort.

Prepararea este atât de simplă, încât nu vă trebuie cine știe ce îndemânare.

Îl puteți face ori de câte ori simțiți nevoia să mâncați ceva dulce, dar sănătos. Nu aveți nevoie de o ocazie specială.

Rețeta se încadrează și în dieta ketogenică, deoarece conține multe grăsimi și puțini carbohidrați.

Tort din iaurt și ouă – rețetă

Ingrediente

  • 350 g de iaurt grecesc de 10%
  • 4 ouă
  • 45 g de amidon de porumb
  • 70 g de eritritol
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • fructe de pădure

Mod de preparare

Spargeți și separați ouăle. Puneți gălbenușurile și albușurile în boluri diferite.

Peste gălbenușur adăugați îndulcitorul. Mixați până se deschid la culoare.

Adăugați iaurtul și vanilia.

Amestecați ușor, până obțineți o compoziție omogenă.

Incorporați amidonul și omogenizați cu telul.

Compoziția nu trebuie să aibă deloc cocoloașe.

Mixați și albușurile, până se fac spumă tare.

Incorporați spuma de albușuri treptat în compoziția de gălbenușuri.

Amestecați ușor cu o paletă. Folosiți mișcări ușoare, de sus în jos.

Turnați compoziția într-o tavă rotundă pe care ați uns-o înainte cu puțin unt sau ulei.

Autoarea a folosit un inel culinar cu diametrul de 19 cm.

Presărați fructe de pădure deasupra tortului.

Puteți include câteva și înăuntru.

Dați tava la cuptorul preîncinz la 170 de grade Celsius.

Tortul trebuie să fie rumen la suprafața când îl scoateți.

Înveliți-l cu o folie de plastic deasupra și dați-l în frigider.

Trebuie să stea 2 ore la rece înainte de a-l servi.

Scoateți inelul și tăiați-l ca pe tort.

Rețete similare

Cheesecake (tort cu brânză) fără zahăr – desert sănătos, fără aluat

Cheesecake dietetic, fără făină și zahăr

Cheesecake cu ricotta – un desert ușor, fără mult zahăr

Note și sugestii

Iaurtul trebuie să fie cremos, fără mult zer. Cel grecesc se potrivește cel mai bine pentru această rețetă.

Citiți eticheta când cumpărați un produs lactat, să nu aibă lapte praf, nici zahăr adăugat.

Puteți folosi alt îndulcitor în loc de eritritol. Cel mai bun este stevia rebaudiana.

Însă pentru copt merge mai bine eritritolul.

Ca și fructe de pădure, puteți opta pentru afine, coacăze negre sau roșii, căpșuni, zmeură etc.

Cu siguranță puteți folosi și ananas, piersici din compot, portocale, mandarine, kiwi sau mango.

Rețetă preluată din: Magda Cooks, Easiest Yogurt Cake and Berries: https://www.youtube.com/watch?v=qbnoeXNDJoM&ab_channel=MagdaCooks-Fastrecipes

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.