Cheesecake cu dovleac fără zahăr – bun și pentru diabetici

Am găsit o rețetă inedită de cheesecake cu dovleac pe care o puteți încerca dacă sunteți la dietă.

Este recomandată inclusiv diabeticilor. Nu conține făină de grâu, nici zahăr.

Cheesecake cu dovleac fara zahar – bun si pentru diabetici

Imagine sugestiva: Cheesecake cu dovleac fara zahar: jules

Un alt avantaj este că nu trebuie să folosiți ulei la prepararea acestui desert.

Cremos, delicios și sănătos pe deasupra! Cu siguranță veți îndrăgi mai mult gustul dovleacului în această rețetă.

Cheesecake cu dovleac – rețetă

Ingrediente pentru stratul de ricotta:

• 210 g de ricotta sau brânză de vaci / 210 g ricotta
• 80 g de iaurt / 80 g yogurt
• 80 g de eritritol / 80 g erythritol
• 30 g de fulgi de ovăz măcinați / 30 g ground oat flakes
• 1 linguriță de esență de vanilie / 1 teaspoon vanilla

Ingrediente pentru stratul de dovleac:

• 250 g de dovleac gătit / 250 g cooked pumpkin
• 60 g de ricotta sau brânză de vaci / 60 g ricotta
• 80 g de eritritol / 80 g erythritol
• 1 ou / 1 egg
• 1 linguriță de scorțișoară / 1 teaspoon cinnamon

Mod de preparare

Începeți cu stratul de ricotta. Amestecați într-un bol toate ingredientele din lista de mai sus. Trebuie să rezulte o compoziție albă, cremoasă. Dacă este prea groasă și nu curge ușor, adăugați 2-3 linguri de lapte dulce sau apă.

Pentru stratul de dovleac, puneți toate ingredientele sugerate în vasul blenderului sau robotului. Mixați până obțineți o cremă fină. Turnați compoziția într-un bol separat.

Luați o tavă rotundă cu pereții înalți, cum sunt inelele culinare. Tapetați-o cu hârtie de copt.

Turnați în centru o lingură de compoziție albă, apoi o lingură de compoziție portocalie. Continuați să alternați astfel cele două straturi, până terminați compozițiile. Această tehnică va da prăjiturii un aspect final inedit, de zebră.

Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 45 de minute.

Cheesecake-ul cu dovleac este moale, cremos și plin de aromă. Nu se simte gustul dovleacului foarte intens, datorită lactatelor folosite.

Note și sugestii

Dovleacul poate fi fiert în apă sau copt în cuptor.

Folosiți un iaurt cremos, fără mult zer, cum este iaurtul grecesc.

Toate ingredientele pentru acest cheesecake cu dovleac pot fi amestecate cu blenderul sau la robot. Toată compoziția se toarnă în tavă, fără să alternați straturi în două culori.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu dovleac:

Clătite cu dovleac, fără zahăr și făină
Fursecuri rapide din ovăz și dovleac – fără zahăr și gluten
Tartă de post cu dovleac, fără coacere în cuptor
Batoane energizante cu dovleac – un desert de sezon cuceritor
Bruschette cu dovleac și brânză – rețetă + beneficii

Sugar-free pumpkin cheseecake – recipe in english

Stir all the ingredients for the ricotta layer in a bowl. Mix all the ingredients for the pumpkin layer with a blender or food processor.

Alternate the two layers in a high round pan to get a zebra effect. Start with a the white batter from the center.

Bake the pumpkin cheesecake in a preheated oven at 180 C for 45 minutes.

Sursă articol: Davide Campagna, Torta zebrata di zucca: https://www.instagram.com/p/CZOp4hEhibq/

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.