Smoothie de ovăz pentru slăbit – rețetă pentru mic-dejun sau cină

Mesele lichide sunt mai eficiente pentru slăbit decât cele solide. Mai ales dacă folosiți ingrediente bogate în fibre, care asigură un nivel optim de sațietate.

Un exemplu de masă lichidă pentru dieta de slăbit este smoothie-ul cu ovăz. Acesta poate înlocui micul-dejun clasic sau poate fi servit la cină.

Smoothie de ovaz pentru slabit – reteta pentru mic-dejun sau cina

Imagine sugestiva: Smoothie de ovaz pentru slabit – reteta pentru mic-dejun sau cina: Jcomp

Este hrănitor, sățios și sănătos. Nu conține zahăr, făină sau alți carbohidrați rafinați. Inclusiv diabeticii îl pot include în meniu.

Se prepară din fulgi de ovăz, nuci și semințe. Nucile au ca scop îmbogățirea laptelui cu grăsimi sănătoase. Semințele de in aduc de asemenea un aport valoros de Omega-3, fibre și antioxidanți.

Scorțișoara dă o aromă dulce și plăcută smoothie-ului. Dar totodată are și un efect binevenit de stimulare a metabolismului.

Smoothie de ovăz pentru slăbit – rețetă

Ingrediente

• 30 g de fulgi de ovăz
• 10 nuci (sau migdale, caju, arahide)
• 2 curmale
• 1 lingură de semințe de in
• 1 lingură de pudră de cacao
• ¼ linguriță de scorțișoară
• 1 cană de apă

Mod de preparare

Începeți prin a pune ovăzul la înmuiat în apă. Este important să hidratați ovăzul 10-15 minute sau să îl rumeniți puțin în tigaie. Acest lucru ajută la eliminarea acidului fitic și facilitează digerarea lui.

Acidul fitic este un anti-nutrient care inhibă absorbția mineralelor în corp. Persoanele care au probleme digestive în urma consumului de ovăz (balonare, gaze, indigestie) trebuie să îl lase la hidratat mai mult – câteva ore sau peste noapte.

Înmuiați în același timp cu ovăzul nucile și curmalele, dar în boluri separate. În acest caz, hidratarea ajută la înmuierea nucilor și curmalelor, astfel încât blenderul să le poată măcina mai bine.

După 10-15 minute, turnați ovăzul într-o sită și clătiți-l sub un jet de apă rece.

Puneți ovăzul scurs în blender și nucile. Adăugați semințele de in, curmalele scurse, pudra de cacao, scorțișoara și apa.

Mixați bine până când ingredientele se macină complet. Trebuie să obțineți o băutură fină și cremoasă.

Puteți decora paharul cu smoothie de ovăz cu ciocolată rasă sau mărunțită și fulgi de ovăz sau cocos rumeniți.

Curmalele au rol de îndulcire a laptelui. Dacă nu aveți curmale, le puteți înlocui cu banană sau alt îndulcitor, precum miere sau stevia.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete pentru slăbit cu ovăz:

Chec aperitiv cu broccoli și ovăz pentru slăbit (fără gluten)
Omletă și clătită pentru slăbit cu fulgi de ovăz – o rețetă sărată și una dulce
Tort dietetic cu blat din ovăz și cremă de iaurt (fără zahăr)
Mic-dejun pentru slăbit cu ovăz și ton – 2 rețete simple

Sursă articol: Skinny Recipes, Smoothie recipes for weight loss: https://www.youtube.com/watch?v=zcSOU7Fjq80&ab_channel=SkinnyRecipes

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.