Tort dietetic cu blat din ovăz și cremă de iaurt (fără zahăr)

Aceasta este una din cele mai simple rețete de tort pe care o puteți încerca acasă. Nu veți da greș, indiferent de câtă experiență aveți în ale gătitului. 

Tortul este cât se poate de dietetic, dat fiind că nu conține făină, nici zahăr. Se face din fulgi de ovăz, iaurt și afine.

Tort dietetic cu blat din ovaz si crema de iaurt - fara zahar

Imagine sugestiva: Tort dietetic cu blat din ovaz si crema de iaurt – fara zahar

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte deserturi cu ovăz:

Prăjitură dietetică din ovăz (fără zahăr și făină)
Tort de banane și ovăz – doar 3 ingrediente, fără zahăr!
Ruladă de post din avocado, nuci și ovăz

Tort cu ovăz și iaurt fără zahăr – rețetă

Ingrediente pentru bază:

• 250 g de fulgi de ovăz / 250 g oat flakes
• 80 g (4-5 linguri) de unt / 80 g butter
• 3 gălbenușuri / 3 egg yolks
• 2-4 linguri de stevia sau alt îndulcitor / 2-4 tablespoons sweetener
• 1 linguriță de praf de copt / 1 teaspoon baking powder
• 1 vârf de cuțit de sare / a dash of salt

Ingrediente pentru cremă:

• 3 albușuri / 3 egg whites
• 3 linguri de îndulcitor / 3 tablespoons of sweetener
• 250 g de iaurt grecesc / 250 g greek yogurt
• 50 g de amidon (2 linguri) / 50 g starch
• 1 praf de sare / a dash of salt
• 300 g de afine sau alte fructe + 1 lingură de amidon și 1 lingură de îndulcitor / 300 g blueberries + 1 tablespoon starch and 1 tablespoon sweetener

Mod de preparare

Măcinați fulgii de ovăz fin prin robot sau prin râșnița electrică de cafea. Sau puteți folosi direct făină de ovăz cumpărată.

Puneți ovăzul măcinat într-un bol. Adăugați praful de copt și amestecați cu un tel.

Separați albușurile de gălbenușuri și puneți-le în vase separate.

Bateți gălbenușurile spumă, adăugând treptat îndulcitorul. Trebuie să obțineți o cremă pufoasă.

Adăugați untul topit și sarea. Mixați pentru omogenizare.

Turnați această compoziție de gălbenușuri peste ovăz. Incorporați-o bine cu o lingură. Frământați la final cu mâna.

Veți obține un aluat gros. Tăiați-l în două bucăți: una mai mare și una mai mică. Bucata mică se învelește în folie și se dă la frigider pentru 20 de minute.

Tapetați o tavă rotundă cu hârtie de copt pe fund. Autoarea rețetei a folosit un inel culinar de 22 cm.

Puneți în tava bucata mare de aluat. Presați-o cu degetele și întindeți-o uniform. Îmbrăcați și pereții pe jumătate cu compoziție.

Dați tava la frigider pentru 20 de minute.

Puneți un praf de sare peste albușuri și bateți-le spumă cu mixerul. Adăugați îndulcitorul treptat. Mixați până se dizolvă de tot.

Transferați spuma de albușuri într-un bol. Adăugați iaurtul și amidonul și mixați până se omogenizează compoziția.

Scoateți tava cu blat din frigider. Puneți un strat de afine (sau alte fructe) peste el. Presărați îndulcitorul și amidonul. Turnați crema și nivelați. Deasupra se pun restul de afine.

Radeți apoi bucata de aluat rezervat, care a stat la rece. Dați-o prin răzătoarea cu găuri mari, pe toată suprafața tăvii.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.

Introduceți tava în cuptor și lăsați-o 10 minute. Coborâți apoi temperatura la 150 de grade Celsius și lăsați tortul încă 40 de minute.

Este gata când s-a rumenit ușor deasupra. Lăsați-l să se răcească și apoi treceți cu cuțitul pe margini și desfaceți inelul.

Tăiați tortul când este complet rece.

Arată foarte bine: crusta galbenă și crema albă cu accente mov de la afine. Este deopotrivă aspectuos și gustos.

Sufar-free pat yogurt cheesecake – recipe in english

Grind the oat flakes into a fine powder. Add the baking powder and mix well.

Separate the eggs. Mix the egg yolks while adding slowly the sweetener until it dissolves completely.

You should obtain a a creamy mixture. Add the melted butter and the salt and mix well.

Pour this mixture over the oats and incorporate it with a spoon. The dough should be firm.

Cut it in two. Reserve a smaller piece and place it in the fridge for 20 minutes.

Press the rest of the dough into a 9 inch round pan lined with parchment paper. Put it in the fridge for about 20 minutes.

Beat the egg whites with the salt and the sweetener until foamy. Add the yogurt and the starch and mix well to combine.

Put some of the bluebrries on the bottom of the pan, over the oat dough. Sprinkle the starch and the sweetener.

Pour the egg whites and the yogurt cream over the fruits. Decorate with the rest of the berries and grate the reserved cold dough.

Bake the cheesecake at 180 C for 10 minutes. Lower the heat at 150 C and bake it for another 40 minutes.

Let the cake cool completely before slicing it.

Sursă articol: Rețete de Familie, Fulgi de ovăz, iaurt și fructe de pădure: https://www.youtube.com/watch?v=NzhPi51yGUg&ab_channel=Familienrezepte

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.