Fursecuri fără gluten și zahăr – din mere si cocos

Dacă vrei să faci în casă fursecuri fără gluten și fără zahăr, nu trebuie să îți bați capul cu rețete prea sofisticate.

Încercați propunerea noastră de fursecuri din mere și cocos, care conțin doar aceste 2 ingrediente, plus curmale, pentru un gust mai dulce și aromat.

Fursecuri fara gluten si zahar - din mere si cocos

Fursecuri fara gluten si zahar – din mere si cocos

Fursecuri din mere și cocos – rețetă

Ingrediente

• 1 ½ pahare de mere fierte și pasate
• 1 ½ pahare de fulgi de cocos
• 6 curmale

Mod de preparare

Curățați 2-3 mere de coajă. Tăiați-le cuburi și puneți-le într-o crăticioară.

Adăugați curmalele (fără sâmburi) și acoperiți fructele cu apă.

Puneți vasul pe foc și fierbeți merele câteva minute, până se înmoaie.

Scurgeți apa și introduceți blenderul manual în cratiță.

Pasați fructele până se transformă într-o pastă fină.

Piureul de mere sau sosurile de fructe din comerț nu sunt indicate deoarece au adaos de zahăr.

Peste merele pasate se adaugă fulgii de cocos. Amestecați bine, cu o lingură. În cazul în care compoziția este prea moale, mai puneți fulgi de cocos.

Fursecuri cu mere si cocos

Fursecuri cu mere si cocos

Dacă este prea vârtoasă, adăugați puțin din apa în care au fiert fructele.

Fursecuri cu cocos si mere

Fursecuri cu cocos si mere

Gustați și vedeți dacă este suficient de dulce pentru gustul vostru. Depinde și dacă ați folosit mere acre sau dulci.

Dacă vreți mai dulce, puteți adăugați 2-3 lingurițe de eritritol sau stevia.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de biscuiți sau fursecuri fără gluten și fără zahăr:

Biscuiți fără gluten, zahăr, lactate sau ulei – doar 2 ingrediente
Biscuiți din ovăz și cocos – fără zahăr, făină și ulei (doar 3 ingrediente)
Biscuiți din 2 ingrediente: banane și fulgi de cocos
Biscuiți din susan și banane – fără zahăr și făină

Tapetați tava cuptorului cu hârtie de copt. Modelați compoziția în palme formând biluțe. Așezați-le în tavă și aplatizați-le puțin cu degetele.

Introduceți tava în cuptor pe raftul din mijloc. coaceți fursecurile timp de 20-30 de minute.

Fursecuri cu mere si nuca de cocos

Fursecuri cu mere si nuca de cocos

Sunt gata când au devenit ușor rumene. Dacă observați că nu se rumenesc deasupra, le puteți întoarce pe cealaltă parte.

Fursecurile fără gluten și zahăr din mere și cocos sunt foarte dulci și aromate.

Sunt foarte sățioase și nu puteți mânca mai mult de 1-2 odată.

Note și sugestii

Am folosit făină de cocos și fursecurile au ieșit oarecum înecăcioase. Vă sfătuim să încercați cu fulgi de cocos.

Piureul de mere poate fi înlocuite cu banane pasate.

Sursă articol: Vege Vega, 2-Ingredient coconut apple cookies: https://vegevega.com/2-ingredient-coconut-apple-cookies/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.