Covrigi turcești cu brânză și susan – ușor de făcut în casă

Covrigii turcești cu susan se numesc „Simit”. Sunt una din cele mai populare și căutate gustări servite pe străzile din Turcia.

Îi puteți încerca și voi. Rețeta pe care v-o prezentăm este preluată de pe canalul youtube „Turkish Food Travel”.

Covrigi turcesti cu branza si susan - usor de facut în casa

Covrigi turcesti cu branza si susan: 8photo – www.freepik.com

Este o versiunea simplificată, care conține doar câteva ingrediente.

Aluatul se poate face în casă, însă autoarea propune utilizarea aluatului de foietaj, pentru scurtarea duratei de preparare.

Rețeta aluatului de casă o găsiți la finalul articolului.

COVRGI TURCEȘTI CU BRÂNZĂ ȘI SUSAN – REȚETĂ

Nr. de porții: 6 covrigi

INGREDIENTE

• 6 bucăți de aluat de foietaj (fâșii dreptunghiulare)
• 3 linguri de melasă (sau alt sirop dulce, închis la culoare)
• ½ cană de semințe de susan prăjite
• 6-8 linguri de apă
• 1 lingură de făină
• 60-80 g de mozzarella, feta sau altă brânză care se topește

MOD DE PREPARARE

Dacă semințele de susan sunt crude, rumeniți-le până se fac maronii la culoare.

Puneți-le pe o farfurie sau pe un platou întins.

Într-un bol larg, amestecați melasa cu apa.

Tăiați brânza în fâșii subțiri.

Presărați puțină făină pe masa de lucru.

Luați câte o bucată de aluat și întindeți-o cu sucitorul într-o foaie mai lungă de circa 32.34 cm.

Puneți câteva bucăți de brânză la baza foii, pe lungime, cât ține foaia.

Rulați foaia cu brânza în interior. Răsuciți apoi foaia și împreunați capetele, astfel încât să obțineți un covrig.

Procedați la fel cu toate bucățile de aluat.

Așezați covrigii în tava cuptorului în care ați pus hârtie de copt.

Luați apoi fiecare covrig și dați-l prin siropul de melasă și apă, apoi prin semințele de susan.

Covrigii trebuie să fie acoperiți bine cu susan, pe ambele părți.

Rețeta video aici:

Covrigii pot fi făcuți și simpli, fără brânză.

După ce întindeți foaia, rulați-o strâns și răsuciți-o, apoi uniți capetele.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit 200 de grade Celsius.

Covrigii trebuie să stea 20-30 de minute în cuptor.

Sunt gata când au devenit aurii, iar semințele maro.

SUGESTII DE SERVIRE

Covrigii turcești cu susan sunt un deliciu.

Sunt moi în interior și crocanți la exterior.

Îi puteți servi ca atare, ca gustare.

Covrigi turcesti

Covrigi turcesti: 8photo

Autoarea spune că pot fi așezați pe masa de dimineață, alături de alte ingrediente specifice micului-dejun turcesc, precum: măsline, castraveți, roșii, ardei grași, brânză, unt și gem.

De nelipsit este ceaiul turcesc, care acompaniază perfect covrigii.

ALUAT DE CASĂ PENTRU COVRIGII TURCEȘTI – REȚETĂ

Dacă vreți să faceți aluatul pentru covrigii turcești în casă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

• 550 g de făină
• 1 ¼ căni de apă
• 1 linguriță de drojdie uscată
• 1 linguriță de zahăr
• 1 linguriță de sare
• 1 lingură de ulei de măsline

Amestecați toate ingredientele și frământați aluatul până devine legat și elastic.

Tăiați-l în șapte bucăți egale.

Dacă aveți un cântar electronic, cântăriți bucățile, astfel încât fiecare să aibă 12 de grame.

Rulați bucățile în suluri și acoperiți-le cu o folie de plastic. Lăsați-le în repaos câteva minute.

Apoi le puteți modela după modelul de mai sus.

REȚETE SIMILARE

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete turcești, la fel de atractive:

Chiftele turcești fără carne, fără foc (Cig Kofte)
Ouă turcești (fierte și călite în sos picant) – rețetă senzațională!
Supă turcească de iaurt și orez, cu sos de mentă – ușor de gătit în casă!

Surse articol:

1. Aysenur Altan, 3 Ingredient asy & crunch sumit – nr. 1 street foodof turkey, Turkish Food Travel: https://www.youtube.com/watch?v=TiDvPWKtCZQ&ab_channel=TurkishFoodTravel
2. Aysenur Altan, Simit recipe – all you need to know: https://www.turkishfoodtravel.com/2021/10/09/simit-recipe/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.