Celebrii biscuiți scoțieni cu unt, care se topesc în gură (doar 4 ingrediente)

Biscuiții scoțieni sunt renumiți pentru textura lor fragedă.

Sunt atât de sfărâmicioși și moi, încât se topesc efectiv în gură. Secretul lor este untul.

Biscuiți scotieni - reteta

Biscuiți scotieni: Caitriana Nicholson

Ce sunt biscuiții scoțieni?

Biscuiții scoțieni sunt cei mai populari biscuiți din UK.

Istoria lor datează din secolul al 12-lea. Au apărut pentru prima dată în anul 1100.

La început, erau făcuți din aluatul rămas de la pâine. Aluatul era pur și simplu lăsat să se întărească și să se transforme în biscuit.

În secolul al 16-lea, Maria, regina Scoției a modificat rețeta. Drojdia a fost înlocuită cu unt și biscuiții au devenit extrem de fragezi.

În compoziție se mai puneau semințe de chimen și coji de citrice confiate.

Biscuiții aveau o formă rotundă, dreptunghiulară sau triunghiulară.

În acea vreme, untul era foarte scump. De aceea biscuiții scoțieni erau o adevărată delicatesă.

Această tratație de lux se servea doar la ocazii speciale, în cercurile regale.

Astăzi, oricine îi poate face în casă, din ingrediente ușor de găsit. Sunt un desert clasic, care a trecut testul timpului și cuceresc în continuare.

Rețeta este foarte simplă. Aveți nevoie doar de patru ingrediente pentru a prepara acești biscuiți.

Autoarea rețetei menționează că este important să se respecte cantitățile ingredientelor.

Ca să nu greșiți, folosiți un cântar de bucătărie care măsoară ingredientele cu precizie.

Totodată, untul trebuie să fie de calitate și gras.

Biscuiți scoțieni – rețetă

Ingrediente

  • 55 g de făină de orez
  • 112 g de făină de grâu albă
  • 55 g de zahăr
  • 112 g de unt

Mod de preparare

Tapetați cu hârtie de copt o tavă rotundă cu diametrul de 20 cm.

Puteți folosi un vas yena rotund.

Scoateți untul din frigider cu o zi înainte de a prepra rețeta.

Cerneți făina de orez și făina de grâu printr-o sită, într-un bol.

Într-un vas separat, puneți zahărul. Adăugați untul moale, tăiat cubulețe.

Frecați untul cu zahărul cu o furculiță.

Adăugați-l în făină și frământați totul cu mâinile.

Asigurați-vă că toate ingredientele s-au omogenizat.

Aluatul este sfărâmicios și așa trebuie să fie.

Transferați aluatul în tavă.

Presați aluatul cu degetele. Întindeți-l bine, pe toată suprafața tăvii.

Tăiați foaia ca pe pizza. Întâi în două pe orizontală, apoi în două pe verticală.

Tăiați apoi fiecare sfert în două, pentru a obține opt biscuiți egali.

Înțepați aluatul din loc în loc cu o furculiță, ca să crească uniform.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Lăsați biscuiții jumătate de oră.

Cu 10 minute înainte de a fi gata, scoateți tava din cuptor. Fiindcă aluatul a crescut și s-a copt, au dispărut liniile trasate.

Înțepați-l și tăiați-l din nou, la fel ca prima dată.

Dați tava în cuptor încă 10 minute.

Biscuiții scoțieni se servesc de regulă la ceai.

Este una din cele mai simple și rapide rețete de biscuiți de casă.

Note și sugestii

Biscuiții scoțieni pot fi copți într-o tavă dreptunghiulară sau pătrată și tăiați corespunzător.

Biscuiti scotieni reteta

Biscuiti scotieni: Sharon Harper

Făina de orez se poate înlocui cu făină de grâu. Folosiți 250 g de făină, 225 g de unt moale, 96 g de zahăr și 1/8 linguriță de sare.

Biscuiții scoțieni pot fi diversificați cu unele arome.

De pildă, puteți adăuga suc și coajă de lămâie în compoziție.

Alte ingrediente care pot fi incluse în aluatul acestor biscuiți sunt nucile și făina de ovăz.

Rețete similare

Biscuiți din ovăz, fără zahăr – doar 3 ingrediente

Biscuiți de post cu gem, pentru ceai

Biscuiți sănătoși din 2 ingrediente: năut și ovăz!

Surse articol:

1. Dairy Gourmet, Traditional Scottish Shortbread: https://www.daringgourmet.com/scottish-shortbread/
2. One day one recipe, Scotland’s most popular biscuit! The traditional shortbread recipe: https://www.youtube.com/watch?v=vjFG3LqvZTc&ab_channel=UnjourUnerecette
3. Insanely Good, 10 Traditional scottish cookies: https://insanelygoodrecipes.com/scottish-cookies/
4. Peter Lee – Let’s Celebrate TV, Traditional Scottish Shortbread – just 4 ingredients: https://www.youtube.com/watch?v=a4-dfKTRS6w&ab_channel=PeterLee-Let%27sCelebrateTV

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.