Biscuiți de post cu gem, pentru ceai

Acești biscuiți de post cu gem sunt ideali alături de o ceașcă de ceai sau cafea, la micul-dejun. Sunt atât de gustoși și aspectuoși, încât îi puteți servi și musafirilor.

De ce să cumpărați fursecuri sau biscuiți din comerț care conțin margarină, ulei de palmier sau alte grăsimi saturate?

Biscuiti de post cu gem, pentru ceai

Biscuiti de post cu gem, pentru ceai: azerbaijan_stockers – freepik.com

Cei din magazin au mulți aditivi nocivi: sirop de glucoză-fructoză, conservanți, coloranți sintetici, potențatori de gust și așa mai departe.

Dacă vreți să le dați copiilor ceva bun și sănătos, încercați să faceți deserturile și gustările în casă.

Acești biscuiți de post se prepară rapid și se coc în 15 minute. Ingredientele sunt atât de simple, încât orice gospodină le are deja în casă.

Citește și – Biscuiți economici fragezi, din aluat simplu (rețetă video)

Biscuiți de post cu gem, pentru ceai – rețetă

Ingrediente

  • 150 ml de apă
  • 150 ml de ulei
  • 140 g de zahăr
  • 150 g de amidon
  • 350 g de făină
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 pliculeț de zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
  • 250 g de gem

Mod de preparare

Puneți apa într-un castron mare. Adăugați zahărul, sarea și zahărul vanilat. Amestecați cu un tel.

Amestecați făina cu amidonul și praful de copt într-un alt bol, apoi incorporați uleiul.

Incorporați treptat amestecul de apă și zahăr de mai sus. Când începe să se îngroașe, frământați cu mâinile.

Trebuie să obțineți o cocă omogenă, moale, dar care nu se mai lipește de mâini.

Puteți modela imediat aluatul, nu trebuie să îl lăsați să stea la odihnit.

Întindeți-l într-o foaie și folosiți orice formă de biscuiți aveți în casă. Ideal ar fi să faceți biscuiți rotunzi.

După ce ați decupați biscuiții din foaie, strângeți marginile rămase și întindeți o altă foaie.

Așezați biscuiții în tava cuptorului unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt.

Citește și – Biscuiți de post sănătoși, bogați în antioxidanți – rețetă simplă și rapidă

Aprindeți cuptorul și lăsați-l la preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Introduceți tava în cuptorul încins și lăsați-i circa un sfert de oră. Dacă vreți să rămână moi, nu-i coaceți prea mult. La suprafață trebuie să rămână albi, iar pe fund să se rumenească puțin.

Lăsați biscuiții să se răcească de tot.

Măcinați apoi fin câțiva biscuiți, folosind un mini-robot de bucătărie.

Ungeți fiecare biscuit cu puțin gem, apoi dați-l prin biscuiții măcinați pentru a-i acoperi.

Puteți folosi gem de căpșuni, de mere, de gutui, de portocale, de prune etc.

Citește și – Tort de biscuiți cu mere și budincă de vanilie – desert de post 

Sursă articol: Rețete Ușoare.eu, Biscuiți cu gem – fini și sfărâmicioși: https://retete-usoare.eu/de-post-inseamna-gustos-biscuiti-cu-gem-fini-si-sfaramiciosi/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.