Drob de post, cu linte și ciuperci

Drobul de post, cu linte și ciuperci este o rețetă mai mult decât potrivită în perioadele sau zilele de post din cursul anului.

Poate fi servit mai ales la o masă cu mulți invitați. Iar dacă aveți musafiri, nu vor sesiza că mâncarea cu care îi îndemnați este de post.

Drob de post cu linte cu ciuperci

Drob de post cu linte cu ciuperci: 8photo – www.freepik.com

Drobul se prepară de regulă cu carne și ouă, care leagă compoziția. De data acesta, liantul din rețeta de mai jos este format din ovăz, psyllium și nuci sau migdale. Acestea se macină și se folosesc ca înlocuitor de făină sau ou.

Lintea este foarte sățioasă. La fel și ciupercile, și ovăzul. Asta deoarece conțin proteine și fibre. Toate ingredientele din această rețetă sunt sănătoase și hrănitoare. Puteți renunța la spanac dacă nu vă place.

Citește și: Lintea roșie – foarte bogată în fier, proteine și vitamine din complexul B

Drob de linte și ciuperci – rețetă

Ingrediente

• 400 g de linte fiartă
• 130 g de ciuperci
• 200 g de spanac
• 1 ceapă
• 2 căței de usturoi
• 2 linguri de semințe de in măcinate
• 80 g de fulgi de ovăz măcinați
• 60 g de migdale/nuci măcinate
• 50 g de tărâțe psyllium
• 5 linguri de ulei
• 2 linguri de pastă de roșii
• sare și piper, după gust
• 1 crenguță de cimbru

Mod de preparare

Aprindeți cuptorul la 190 de grade Celsius.

Fierbeți lintea separat, conform instrucțiunilor de pachet.

Citește și: Drob de post cu mei și legume – rețetă dietetică

Puneți 1 lingură de ulei într-o cratiță și căliți ceapa și usturoiul tocate mărunt. Când au devenit translucide, adăugați ciupercile tăiate bucăți și lăsați pe foc 5 minute.

Adăugați apoi spanacul tocat mărunt și crenguța de cimbru. Căliți ingredientele încă 2 minute, sau până când spanacul se înmoaie bine.

Puneți apoi și pasta de roșii și restul de ulei. Amestecați și luați vasul de pe foc. Condimentați cu sare și piper.

Citește și: Drob de post cu ciuperci și leurdă (rețetă)

Puneți 300 g de linte fiartă în blender și mixați. Adăugați fulgii de ovăz măcinați, nucile sau migdalele măcinate și tărâțele de psyllium. Acestea au rolul de a lega compoziția.

Incorporați preparatul de mai sus cu ciuperci și omogenizați.

Ungeți o tavă cu ulei și presărați pesmet. Transferați compoziția în tavă și apăsați cu o paletă. Nivelați și stropiți deasupra cu ulei.

Coaceți drobul la 190 de grade Celsius, timp de 40 de minute. Pentru a-l putea tăia mai ușor, așteptați să se răcească de tot. Poate fi porționat în bucăți pătrate.

Citește și: Drob de morcov și ciuperci – rețetă de post

Sursă: Lavina Frăsinescu, Drob de linte cu ciuperci: https://laviniafrasinescu.com/drob-de-linte-cu-ciuperci/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.