Drob de morcov și ciuperci – rețetă de post

Recomandăm această rețetă de drob celor care postesc sau țin regim fără carne. Se face foarte ușor în casă, din ingrediente minune, și este neașteptat de gustos. Este o mâncare consistentă, care ține de saț, datorită proteinelor din ciuperci și arahide.

Puteți folosi și alte legume la prepararea acestui drob, precum ardei gras. În loc de arahide puteți folosi alune de pădure, nuci sau migdale.

Drob de Post

Drob de Post

Drob de morcov și ciuperci – rețetă

Ingrediente

• 2 căni de orez integral fiert
• 2 căni de morcov ras
• 1 cană de ciuperci
• 130 g de arahide coapte
• 2 linguri de făină integrală sau de soia
• 1 ceapă
• 1 ¼ cană de apă sau lapte de soia
• 1 linguriță de sare
• 2-3 căței de usturoi
• verdețuri: pătrunjel, mărar, cimbru, salvie

Preparare

Decojiți arahidele și puneți-le în blender împreună cu apa sau laptele. Mixați până rezultă o compoziție fină, omogenă. Dacă nu aveți un robot în casă, dați arahidele prin mașina de tocat carne, apoi amestecați-le cu apa sau laptele până obțineți o pastă.

Tocați ciupercile cât mai fin. Le puteți da de asemenea prin mașina de tocat sau prin blender. Dați morcovul pe răzătoare. Tocați ceapa și usturoiul mărunt.

Amestecați orezul fiert și toate celelalte ingredientele într-un bol încăpător. Adăugați sarea verdețurile tocate mărunt și făina. Amestecați până obțineți o compoziție omogenă.

Puteți coace drobul în orice tavă doriți: rotundă, de cozonac, pătrată sau dreptunghiulară. Tapetați tava cu hârtie de copt și ungeți-o cu puțin ulei.

Turnați compoziția în tavă și nivelați cu dosul unei linguri. Introduceți tava în cuptorul încins și lăsați drobul circa o oră. Încercați-l cu o scobitoare.

Scoateți drobul cu tot cu hârtie din tavă. Tăiați-l după ce s-a răcit complet. Îl puteți servi simplu, ca atare, sau cu diferite legume – roșii, ardei, castraveți, ori cel mai bine cu o salată de verdețuri. Merge și ca garnitură pentru orez, piure sau alte mâncăruri de post.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


5 comentarii

  1. Eu faceam Drob din ghebe ,f bun 🙂

  2. Orezul fiert sa deducem ca l amestecam cu restul ingredientelor, nu?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.