RESVERATROLUL, secretul TINEREȚII și SĂNĂTĂȚII – un compus din vinul roșu care redă energia, îmbunătățește memoria și crește durata de viață

Resveratrolul este un unul din cei mai puternici antioxidanți naturali. Este de 50 de ori mai eficient decât Vitamina E, de 20 de ori mai eficient decât vitamina C, și de 5 ori mai eficient decât beta-carotenul. Se regăsește în cantități mari în vinul roșu, în pielița strugurilor roșii și în fructele de pădure. Are efecte anti-îmbătrânire, anti-cancerigene și anti-tumorale. 

Struguri Roșii

Struguri Roșii

Crește energia în sindromul oboselii cronice

Într-un studiu realizat de cercetătorii japonezi de la Universitatea Medicală Kanazawa a testat efectele resveratrolului asupra șoarecilor cu sindromul oboselii cronice (lipsa de concentrare, atenție și probleme cu memoria).

Cercetătorii au indus oboseala cronică animalelor, pentru a fi siguri că aceștia suferă de această afecțiune, injectându-le o soluție specială. După ce oboseala cronică a fost detectată la șoareci, cercetătorii au împărțit animalele în grupuri. Un grup a primit o soluție lichidă care a conținut resveratrol, zilnic, timp de 4 săptămâni.

La finalul studiului, grupul care a fost tratat cu resveratrol a avut o creștere de 20% a activității de alergare pe o roată.

[wcepe_products ids=’3198′ button=’Cumpără aici’]

Îmbunătățește memoria

Studiile anterioare au arătat că șoarecii la care au fost induse simptome asemănătoare celor de oboseală cronică au prezentat nu doar un nivel scăzut de energie, ci și o atrofie cerebrală și o reducere în dimensiune și greutate a hippocampusului – zona din creier responsabilă cu memoria și comportamentul.

În acest studiu, cercetătorii au observat că șoarecii tratați cu resveratrol au avut hippocampusuri mai mari și mai puține celule moarte ale nervilor hippocampali.

Oamenii de știință au concluzionat că pe lângă faptul că a crescut nivelul energiei la șoarecii cu oboseală cronică, resveratrolul a îmbunătățit și atrofia creierului, prin refularea morții celulare și promovarea creșterii de noi celule.

Încetinește procesul de îmbătrânire

Resveratrolul mai are un efect remarcabil: încetinește procesul de îmbătrânire celulară și combate ridarea pielii, prin faptul că distruge proteinele care declanșează procesul de îmbătrânire.

Cercetătorii suedezi au făcut acest studiu pe vinul roșu (pielița strugurilor este bogată în resveratrol), însă pentru a extrage aceste beneficii, acesta ar trebui consumat în cantități extrem de mari – echivalentul a 15-100 sticle de vin roși pe zi – care ar putea fi letale pentru om. În acest scop se pot lua suplimente cu resveratrol. Acesta se găsește în magazinele naturiste, sub formă de capsule.

Resveratrol luptă împotriva îmbătrânirii premature prin eliminarea radicalilor liberi din corp. Pe lângă faptul că accelerează procesului de îmbătrânire, acești radicali liberi produc inflamații și boli cronice în corp, afectând sistemul imunitar.

Alte cercetări – combătute momentan de unii oameni de știință sugerează că resveratrolul ar putea activa o genă a longevității. La animalele de laborator care au primit resveratrol, durata de viață a crescut semnificativ, comparativ cu cei care nu au primit acest tratament.

Alte efecte benefice ale resveratrolului

– Determină scăderea colesterolului și al trigliceridelor
– Oprește progresului aterosclerozei
– Menține sănătatea sistemului nervos și endocrin
– Îmbunătățește circulația
– Previne atacul cardiac și cerebral
– Reduce riscul de boli cardiovasculare cu până la 50%
– Împiedică mutațiile celulelor ADN și malignizarea lor
– Inhibă răspândirea celulelor canceroase în corp
– Combate efectele dăunătoare ale chimioterapiei

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. Asa este aici foarte important in Cosmetica si tablete!
    Efectele f bune fiind personal testate!

  2. O sa I spun surioarei mele sa Nu mai scoata via lui tata….ca,ma intorc eu s o lucrez….

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.