Turte integrale subțiri cu semințe de cânepă și in – coapte în tigaie

Îmi plac mult turtele făcute în casă, deoarece sunt hrănitoare, sățioase și deosebit de gustoase.

Se pot folosi diverse tipuri de făină și semințe, pentru a obține un produs mai hrănitor și nu doar caloric. 

Turte integrale cu seminte de in si canepa

Turte integrale cu seminte de in si canepa

Pentru varianta de mai jos, eu am folosit un amestec de făină albă și făină integrală. Am pus semințe de cânepă nedecorticate (râșnite) și semințe de in. Voi puteți opta pentru alte semințe, dacă nu le aveți pe acestea.

Turtele au ieșit foarte sățioase. Nu poți mânca mult odată. Întrucât semințele de cânepă nu erau decorticate, s-au simțit în turte, fiind ușor crocante. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de turte, pe care vă recomand să le încercați:

Azime (turte nedospite) cu nuci și semințe – rețeta doctorului Doru Laza
Turte „digestive” cu semințe de in 
Cum se fac turtele indiene (Chapati) – rețetă
Turte coapte cu tărâțe de grâu (rețetă)
Turtițe din ovăz și semințe de chia, fără ulei, drojdie sau praf de copt

Aluat pentru turte integrale

Aluat pentru turte integrale

Aluat pentru turte

Aluat pentru turte

Aluat de turte

Aluat de turte

Turte cu seminte

Turte cu seminte

Turte din faina integrala cu seminte de canepa si in

Turte din faina integrala cu seminte de canepa si in

Turte cu seminte de canepa

Turte cu seminte de canepa

Turte din faina integrala cu seminte canepa

Turte din faina integrala cu seminte canepa

Turte din faina integrala cu seminte

Turte din faina integrala cu seminte

Turte reteta

Turte reteta

Turte cu seminte de canepa reteta

Turte integrale cu semințe de cânepă și in

Ingrediente
  

  • 300 de făină albă
  • 150 g de făină integrală
  • 2 linguri de tărâțe de grâu sau ovăz (opțional)
  • 50 g de semințe de cânepă
  • 30 g de semințe de in
  • 20 g de drojdie proaspătă
  • 300 ml de apă
  • 1/2 linguriță de sare
  • 2 linguri de ulei de măsline

Mod preparare rețetă
 

  • Puneți drojdia la înmuiat în puțină apă caldă cu puțină făină. Amestecați și lăsați la dospit 5-10 minute.
  • Cerneți cele două tipuri de făină într-un bol. Amestecați cu un tel.
  • Măcinați semințele de cânepă și de in prin râșnița electrică de cafea și adăugați-le peste făină.
  • Puneți sarea și amestecați bine.
  • În mijlocul făinii faceți o adâncitură și turnați maiaua de drojdie. Puneți restul de apă și amestecați cu o furculiță.
  • Frământați apoi aluatul cu mâinile circa 5-10 minute, iar la final incorporați uleiul.
  • Puneți aluatul într-un bol și acoperiți-l cu folie de plastic și cu un prosop. Se lasă la dospit circa o oră, sau până își dublează volumul.
  • Aluatul crescut se pune pe masa de lucru și se împarte în bucăți egale. Eu am făcut circa 8 turte subțiri. Dacă le vreți mai groase, divizați aluatul în 4 bucăți.
  • Puneți puțină făină de masă și întindeți fiecare bucată de aluat într-o foaie potrivită pentru tigaia voastră.
  • Coaceți turtele în tigaie, la foc mic, cu capac. Nu este nevoie să puneți ulei în tigaie. Se lasă circa 3-5 minute pe prima parte, sau până se rumenesc, apoi se întorc.
  • Turtele coapte se păstrează într-un prosop sau într-o pungă de hârtie, pentru a nu se usca foarte tare.

Notă

Dacă le puneți în frigider peste noapte, a doua zi vor fi mai bune pentru consum, deoarece amidonul răcit se transformă într-o fibră prebiotică.
Turtele coapte și răcite (la fel ca și pâinea, pastele, orezul sau cartofii ținuți peste noapte în frigider) sunt mai ușor de digerat și nu cresc la fel de mult glicemia ca cele proaspete.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.