Turtițe din ovăz și semințe de chia, fără ulei, drojdie sau praf de copt
Aceste turtițe din ovăz și semințe de chia se fac foarte repede în casă. Aveți nevoie de fulgi de ovăz sau făină de ovăz, preferabil integrală.
Nu conțin ulei, drojdie sau praf de copt. Se coc în tigaie și sunt chiar gustoase!
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare pe care vă recomand să le încercați:
Turtițe din fulgi de ovăz și apă, la blender – alternativă la pâinea din grâu
Felii uscate din ovăz și semințe – pot înlocui pâinea în dieta fără gluten
Pâine crocantă din ovăz și semințe – fără făină, fără gluten
Azime (turtițe nedospite) din hrișcă și semințe de in
Turtițe din ovăz și semințe de chia - rețetă
Ingrediente
- 2 căni de fulgi de ovăz măcinați
- 1 lingură de semințe de chia
- 1 cană de apă
- 1/4 linguriță de sare
Mod preparare rețetă
- Măcinați fulgii de ovăz pentru a-i transforma în făină. Puteți folosi în acest scop râșnița electrică de cafea sau un blender cu putere mare.
- Puneți semințele de chia într-un bol/pahar. Turnați peste ele jumtate de cană de apă și lăsați-le 20 de minute la hidratat, pentru a absorbi lichidul. Când s-au transformat într-o masă gelatinoasă, sunt gata.
- Puneți sarea în făina de ovăz și amestecați bine. Adăugați gelul de chia peste făina de ovăz și în timp ce amestecați, incorporați restul de apă, puțin câte puțin. Amestecați continuu, până se formează o masă fermă.
- Ajustați cantitatea de apă în funcție de cât de uscați sunt fulgii de ovăz. Trebuie să obțineți un aluat legat, dar cu o textură moale. Lăsați-l la odihnit 10 minute.
- Puneți o tigaie antiaderentă pe aragaz, la foc mic. Întrucât aluatul este lipicios, va trebui să vă umeziți palmele cu puțină apă sau ulei. Luați câte o bucată de aluat și dați-i o formă de bilă, apoi aplatizați-o cu dosul palmei pentru a arăta ca o turtiță. Le puteți face mai mici sau mai mari, în dimensiunea dorită.
- Dacă nu vreți să folosiți ulei la gătit, puteți pune o hârtie de copt în tigaie. Așezați turtițele modelate în tigaie și puneți capacul. Focul trebuie să fie mic când le puneți în tigaie, pentru a nu se arde de la început.
- Se gătesc circa 5-7 minute pe o parte, sau până când se rumenesc ușor. Se întorc cu o paletă și se mai lasă câteva minute. Stați lângă ele să nu le ardeți.