Turtițe din ovăz și semințe de chia, fără ulei, drojdie sau praf de copt

Aceste turtițe din ovăz și semințe de chia se fac foarte repede în casă. Aveți nevoie de fulgi de ovăz sau făină de ovăz, preferabil integrală.

Nu conțin ulei, drojdie sau praf de copt. Se coc în tigaie și sunt chiar gustoase! 

Turtite din ovaz si chia - reteta

Turtite din ovaz si chia – reteta

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare pe care vă recomand să le încercați:

Turtițe din fulgi de ovăz și apă, la blender – alternativă la pâinea din grâu
Felii uscate din ovăz și semințe – pot înlocui pâinea în dieta fără gluten
Pâine crocantă din ovăz și semințe – fără făină, fără gluten
Azime (turtițe nedospite) din hrișcă și semințe de in

Turtite din ovaz si chia - reteta

Turtite din ovaz si chia – reteta

Turte din ovaz si chia

Turte din ovaz si chia

Turte din ovaz si chia fara ulei

Turte din ovaz si chia fara ulei

Turte din fulgi de ovaz si chia

Turte din fulgi de ovaz si chia

Turte din fulgi de ovaz si chia

Turte din fulgi de ovaz si chia

Turte din ovaz si chia

Turtițe din ovăz și semințe de chia - rețetă

Course Side Dish

Ingrediente
  

  • 2 căni de fulgi de ovăz măcinați
  • 1 lingură de semințe de chia
  • 1 cană de apă
  • 1/4 linguriță de sare

Mod preparare rețetă
 

  • Măcinați fulgii de ovăz pentru a-i transforma în făină. Puteți folosi în acest scop râșnița electrică de cafea sau un blender cu putere mare.
  • Puneți semințele de chia într-un bol/pahar. Turnați peste ele jumtate de cană de apă și lăsați-le 20 de minute la hidratat, pentru a absorbi lichidul. Când s-au transformat într-o masă gelatinoasă, sunt gata.
  • Puneți sarea în făina de ovăz și amestecați bine. Adăugați gelul de chia peste făina de ovăz și în timp ce amestecați, incorporați restul de apă, puțin câte puțin. Amestecați continuu, până se formează o masă fermă.
  • Ajustați cantitatea de apă în funcție de cât de uscați sunt fulgii de ovăz. Trebuie să obțineți un aluat legat, dar cu o textură moale. Lăsați-l la odihnit 10 minute.
  • Puneți o tigaie antiaderentă pe aragaz, la foc mic. Întrucât aluatul este lipicios, va trebui să vă umeziți palmele cu puțină apă sau ulei. Luați câte o bucată de aluat și dați-i o formă de bilă, apoi aplatizați-o cu dosul palmei pentru a arăta ca o turtiță. Le puteți face mai mici sau mai mari, în dimensiunea dorită.
  • Dacă nu vreți să folosiți ulei la gătit, puteți pune o hârtie de copt în tigaie. Așezați turtițele modelate în tigaie și puneți capacul. Focul trebuie să fie mic când le puneți în tigaie, pentru a nu se arde de la început.
  • Se gătesc circa 5-7 minute pe o parte, sau până când se rumenesc ușor. Se întorc cu o paletă și se mai lasă câteva minute. Stați lângă ele să nu le ardeți.

Notă

Aceste turtițe din ovăz și chia sunt versatile. Le puteți consuma în loc de pâine, cu diferite mâncăruri, salate, sosuri.  Le puteți folosi de asemenea la prepararea de sandvișuri sau tartine - dulci sau sărate. 
Păstrați-le într-o pungă, în frigider. Pe măsură ce stau, se mai întăresc și devin mai gumoase. 
Sursă rețetă: Recetas de Gri, Pâine cu ovăz și chia, fără cuptor, sănătoasă - fără drojdie, fără ulei: https://www.youtube.com/watch?v=lsR9bTfpKF4&t=337s&ab_channel=RecetasdeGri
 

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.