Turtițe din fulgi de ovăz și apă, la blender – alternativă la pâinea din grâu

Aceste turtițe din fulgi de ovăz și apă se prepară foarte repede. Aveți nevoie de un blender sau de un robot de bucătărie în care să faceți compoziția.

Vă sfătuiesc să le încercați. Sunt o idee bună pentru persoanele care au intoleranță la gluten sau boala celiacă.

Turtite din ovaz si apa, la blender

Turtite din ovaz si apa, la blender: Freepik.com

Ovăzul nu are gluten în compoziție, însă poate fi contaminat dacă este ambalat/procesat împreună cu alte cereale glutinoase.

Vă recomand să cumpărați fulgi de ovăz certificați ca fiind fără gluten. Acest lucru trebuie menționat pe eticheta produsului. Așadar, atenție mare ce cumpărați dacă sunteți celiaci.

Turte din fulgi de ovăz – rețetă

Ingrediente

  • 100 g de fulgi de ovăz
  • 240 ml de apă caldă
  • ½ linguriță de sare

Mod de preparare

Puneți fulgii de ovăz în vasul blenderului. Turnați apa. Adăugați sarea și mixați până când fulgii de pulverizează complet.

Trebuie să obțineți o compoziție lichidă și fină. Lăsați compoziția în repaos pentru un sfert de oră. În acest interval, fibrele din ovăz se vor umfla și compoziția va deveni mai groasă.

Puneți o tigaie antiaderentă pe aragaz, la foc mediu. Când s-a încins, turnați câte puțină compoziție, direct din vasul blenderului. Aceasta se va distribui singură și va crea un disc rotund.

Faceți turtițele cât de mari doriți. Dacă aveți o tigaie mai largă, puteți face 2-3 turtițe odată. Le puteți presăra cu semințe de susan pe deasupra.

Se lasă să se coacă circa 5 minute pe fiecare parte. Dacă le lăsați mai puțin, se vor rupe. Întorceți-le cu o paletă după 5 minute. Dacă vi se pare că focul este prea mare, reduceți temperatura.

Turtițele de ovăz sunt moi și elastice. Se pot servi calde sau reci. Cel mai bine este să le păstrați într-o pungă sau învelite în folie și prosop, la rece.

Sugestii de servire

Aceste turte din ovăz și apă pot fi folosite ca alternativă la pâinea obișnuită din grâu.

Pot fi servite ca atare, sau pe post de lipie. De asemenea se pot unge sau umple cu diverse compoziții – sărate sau dulci.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de turte sau pâine din ovăz pe care vi le recomand:

Felii uscate din ovăz și semințe – pot înlocui pâinea în dieta fără gluten
Pâine fără gluten – din hrișcă și ovăz
Pâine din quinoa și ovăz – fără gluten, drojdie sau ulei
Pâine crocantă din ovăz și semințe – fără făină, fără gluten

Sursă rețetă: Choice My Food, Oat flatbread: https://www.youtube.com/watch?v=ob1ZIbRHbUY&ab_channel=ChoiceMyFood

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.