Numită și „regina verdețurilor”, urzica este o plantă nutritivă și medicinală de excepție. Includerea ei în dietă, mai ales în stare proaspătă, neprocesată termic, ne poate aduce beneficii majore sănătății. În ciuda aspectului ei de buruiană, urzica are un profil […]
Articole despre 'urzici'
BERE de URZICI – un TONIC pentru toate VÂRSTELE și AFECȚIUNILE
Efectele nutritive, tonice și vindecătoare ale urzicilor se adresează nu doar unui singur organ, ci întregului organism. Botanista Sunsun Weed susține că aceste plante susțin aproape toate sistemele corpului: cel imunitar, endocrin, respirator, urinar și circulator. Cercetătorii de la Facultatea […]
SUPĂ de primăvară cu URZICI
Supa tonifiantă de urzici este una din cele mai populare rețete la ieșirea din iarnă. Bogate în fier, calciu, vitamine B și multe alte minerale și vitamine, urzicile sunt un adaos valoros la dieta noastră de primăvară. Sunt atât de […]
Tratați ANEMIA și curățați FICATUL cu LĂMÂIE și URZICI (rețetă limonadă de urzici)
Consumul alimentelor de sezon poate aduce mari beneficii organismului nostru. Fără îndoială, primăvara este anotimpul ficatului și vezicii biliare, dovadă și mulțimea plantelor amare și depurative care apar în această perioadă. Urzicile se numără printre cele mai bune remedii pentru […]
Mâncați URZICI – conțin mai multe PROTEINE și FIBRE decât făina de GRÂU (studiu nou)
Urzicile sunt folosite ca sursă de hrană și medicament încă de pe vremea egiptenilor antici. Aceștia utilizau infuzia de urzică pentru ameliorarea durerilor de artrită și lumbago. În trecut se practica de asemenea frecționarea corpului cu urzici proaspete pentru calmarea […]
Ceaiul de URZICI reduce senzația de SETE din timpul verii și reface rezervele de săruri MINERALE și VITAMINE pierdute prin transpirație și deshidratare
Dumnezeu a așezat în cele mai umile și neînsemnate plante care cresc în natură virtuți terapeutice deosebite. Spre deosebire de medicamentele scumpe din farmacii, acestea ne sunt oferite în mod gratuit. Trebuie doar să le descoperim valoarea medicinală și să […]
URZICILE reglează reacțiile sistemului IMUNITAR și ajută în bolile AUTOIMUNE (cum se face cura)
Plantele cu efecte antiinflamatoare sunt benefice în tulburările autoimune deoarece suprimă răspunsurile sistemului imunitar la stimuli. Stresul inflamator prelungit determină sistemul imunitar să se pornească împotriva gazdei, atacând țesuturile proprii ale corpului. Așa se dezvoltă bolile autoimune. Totodată, aceste plante […]
Supă țărănească de URZICI
Orice mâncare care conține urzici este hrănitoare și benefică sănătății. Am găsit această rețetă (ușor adaptată) pe site-ul etnobotanistului autodidact Robin Harford, care o numește „supa țăranului nobil”, spunând că foarte mulți oameni consideră urzicile un mânare a țăranilor. Această părere nu trebuie […]
URZICILE hrănesc, fortifică, vindecă și regenerează organismul ca nici o altă plantă
Nici o altă plantă nu este la fel de umilă și totodată la fel de benefică asupra organismului uman precum urzica. Dacă oamenii ar ști cât de sănătoasă este urzica, ar consuma-o în fiecare zi! Aceasta îmbunătățește starea de sănătate […]
Cum să folosim URZICILE pentru sănătatea PĂRULUI (rețete)
Urzicile au efecte fortifiante atât asupra organelor interne, cât și extern, asupra părului. Leacurile cu urzici și oțet sunt cunoscute din vechime ca fiind cele mai eficiente contra căderii părului și mătreață. Academicianul Ovidiu Bojor citează utilizările multiple ale acestei […]
URZICI cu HREAN și NUCI – rețetă mănăstirească
Această rețetă este culeasă din cartea „Mâncăruri de Post”, și este inspirată din bucătăria Mânăstirii Sfintei Treimi, deși nu ni se spune dacă este din țară sau din Muntele Athos. Indiferent de originea ei, această mâncare de urzici pare foarte […]
Ceai ANTI-INFLAMATOR din URZICI și GHIMBIR
Pe lângă conținutul foarte bogat în nutrienți, urzicile au proprietăți medicinale nebănuite. Sunt imunostimulatoare, fortifiante, depurative și antiinflamatoare. Sunt folosite de sute de ani ca remediu pentru alergii –astm, rinită alergică și urticarie. Conțin antioxidanți cu proprietăți antialergice și antiinflamatoare, precum […]
Prăjitură cu URZICI și MIERE – rețetă + beneficii
Vă propunem o rețetă inedită, poate puțin controversată pentru cei care nu obișnuiesc să consume verdețuri. Acest desert „verde” conține un ingredient neobișnuit, dar foarte benefic sănătății: urzici proaspete. Autorul rețetei a afirmat că este una din cele mai bune […]
URZICI cu maioneză și hrean – rețetă + beneficii
Urzicile sunt atât de hrănitoare și benefice sănătății noastre, încât merită să le consumăm pe toată durata sezonului. Le putem consuma ca atare, le putem adăuga în salate, în supe sau ciorbe, le putem prepara sub formă de ceai, sirop, […]
Mâncărică de URZICI – cel mai gustos mod de a găti urzicile (rețetă, beneficii și contraindicații)
E vremea urzicilor, și nimeni nu trebuie să rateze aceste delicatese de primăvară, bogate în minerale și vitamine, care ne redau forța fizică pierdută în timpul iernii. Consumate pe toată perioada sezonului, urzicile ajută la detoxifierea și remineralizarea organismului. Urzicile […]