Articole despre 'urzici'

SUPĂ de primăvară cu URZICI

//Adaugă comentariu

Supa tonifiantă de urzici este una din cele mai populare rețete la ieșirea din iarnă. Bogate în fier, calciu, vitamine B și multe alte minerale și vitamine, urzicile sunt un adaos valoros la dieta noastră de primăvară. Sunt atât de […]

Supă țărănească de URZICI

//Adaugă comentariu

Orice mâncare care conține urzici este hrănitoare și benefică sănătății. Am găsit această rețetă (ușor adaptată) pe site-ul etnobotanistului autodidact Robin Harford, care o numește „supa țăranului nobil”, spunând că foarte mulți oameni consideră urzicile un mânare a țăranilor. Această părere nu trebuie […]

URZICI cu HREAN și NUCI – rețetă mănăstirească

// 2

Această rețetă este culeasă din cartea „Mâncăruri de Post”, și este inspirată din bucătăria Mânăstirii Sfintei Treimi, deși nu ni se spune dacă este din țară sau din Muntele Athos. Indiferent de originea ei, această mâncare de urzici pare foarte […]

Ceai ANTI-INFLAMATOR din URZICI și GHIMBIR

//Adaugă comentariu

Pe lângă conținutul foarte bogat în nutrienți, urzicile au proprietăți medicinale nebănuite. Sunt imunostimulatoare, fortifiante, depurative și antiinflamatoare. Sunt folosite de sute de ani ca remediu pentru alergii –astm, rinită alergică și urticarie. Conțin antioxidanți cu proprietăți antialergice și antiinflamatoare, precum […]

Prăjitură cu URZICI și MIERE – rețetă + beneficii

//Adaugă comentariu

Vă propunem o rețetă inedită, poate puțin controversată pentru cei care nu obișnuiesc să consume verdețuri. Acest desert „verde” conține un ingredient neobișnuit, dar foarte benefic sănătății: urzici proaspete. Autorul rețetei a afirmat că este una din cele mai bune […]