BERE de URZICI – un TONIC pentru toate VÂRSTELE și AFECȚIUNILE

Efectele nutritive, tonice și vindecătoare ale urzicilor se adresează nu doar unui singur organ, ci întregului organism.

Botanista Sunsun Weed susține că aceste plante susțin aproape toate sistemele corpului: cel imunitar, endocrin, respirator, urinar și circulator.

Bere Urzici

Cercetătorii de la Facultatea de Științe și Arte – Departamentul de Chimie – din cadrul Universității Atatürk din Turcia au evaluat cu succes proprietățile antioxidante, antimicrobiene, anti-ulceroase și analgezice ale urzicilor.

Urzicile reduc sensibilitatea la alergiile alimentare și sunt de asemenea recomandate în alergiile astmatice și eczemele „nervoase”.

Le putem consuma sub formă de salate, mâncăruri gătite sau infuzie (de 4-8 ore). O altă modalitate de ne bucura de numeroasele lor beneficii este să le preparăm sub formă de bere.

Sunsun Weed susține că această licoare este îndeosebi bună pentru durerile de gută și cele reumatice.

„Urzica este un super-aliment uimitor, un tonic pentru toate vârstele și afecțiunile”

Tara Welty, expert în producția de bere, a asemănat berea de urzici cu o poțiune a războinicilor spartani. Spune că atunci când bea bere de urzici se simte atât de puternică încât ar putea muta casa din loc.

__________________________________________________________________________________________________________

Bere de urzici – rețetă

Ingrediente

• 230 g de vârfuri de urzici proaspete (sau 120 g de urzici uscate)
• 120 g de zahăr brut
• 1,9 litri de apă
• 1 lămâie
• ¼ linguriță de drojdie

Preparare

Urzicile proaspete se culeg cu mănuși. Se recoltează vârfurile tinere. Alegeți-le de insecte și impurități, spălați-le cu apă și puneți-le într-o cratiță cu apă. Aduceți la punctul de fierbere, apoi dați focul la mic și lăsați-le să fiarbă 15 minute.

Strecurați ceaiul printr-o pânză de tifon într-un bol mare. Stoarceți tifonul cu plantele pentru a extrage tot lichidul din urzici.

Adăugați zahărul și amestecați pentru dizolvare. Lăsați lichidul să se răcorească până ajunge la temperatura camerei, apoi adăugați sucul de lămâie și presărați deasupra drojdia.

Acoperiți vasul cu un prosop și lăsați să stea la temperatura camerei (ferit de lumina soarelui) timp de 3 zile.

Strecurați apoi berea printr-o sită fină sau printr-un tifon, și turnați-o în sticle de sticlă printr-o pâlnie. Lăsați cel puțin 2,5 cm. de spațiu până la gura sticlei.

Păstrați sticlele într-un loc răcoros timp de o săptămână și verificați-le zilnic pentru a evita pericolul unei explozii.

După cele 7 zile, transferați sticlele în frigider. Această bere poate fi consumată în decursul unui an.

Este o bere blândă, cu un conținut redus de alcool, care poate fi dată și copiilor. Pentru o băutură mai alcoolică, adăugați mai mult zahăr și lăsați-o să fermenteze mai mult timp.

__________________________________________________________________________________________________________

Bibliografie:

1. Gülçin I., Küfrevioglu OI, Oktay M, Büyükokuroglu ME., Antioxidant, antimicrobial, antiulcer and analgesic activities of nettle (Urtica dioica L.), J Ethnopharmacol. 2004: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15013182
2. The Herbal Academy, NETTLE BEER: A DELICIOUS, HEALTHY HERBAL FERMENT: https://theherbalacademy.com/nettle-beer/
3. Sunsun Werd, Wise Woman Wisdom (Nettles and Seaweed) by A.J. Ahlberg-Venezia, Weed Wonderings, Vol. 4, No. 3, March 2004: http://www.susunweed.com/herbal_ezine/march04/wisewoman.htm
4. Homestead Honey, Nettle Beer Recipe: https://homestead-honey.com/2017/05/19/nettle-beer-recipe/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.