Ceai ANTI-INFLAMATOR din URZICI și GHIMBIR

Pe lângă conținutul foarte bogat în nutrienți, urzicile au proprietăți medicinale nebănuite. Sunt imunostimulatoare, fortifiante, depurative și antiinflamatoare.

Sunt folosite de sute de ani ca remediu pentru alergiiastm, rinită alergică și urticarieConțin antioxidanți cu proprietăți antialergice și antiinflamatoare, precum quercetină și kaempferol.

Ceai antiinflamator de urzici si ghimbir

Ceai antiinflamator – rețetă

Ingrediente

• 3 vârfuri de urzici tinere (sau 3 linguri de urzică uscată)
• 1 lingură de rădăcină uscată de nalbă
• 2 feliuțe de ghimbir
• 1 litru de apă

Preparare

Puneți apa la fiert împreună cu rădăcina de ghimbir și rădăcina de nalbă. Lăsați-le să fiarbă 10 minute, apoi adăugați urzicile spălate și rupte mărunt. După 2 minute, stingeți focul și acoperiți vasul cu capacul. Lăsați plantele la infuzat circa 10 minute, apoi strecurați.

____________________________________________________________________________________________________

Studiile au arătat că urzicile reduc nivelurile de histamină (care produc alergii), și implicit inflamația de la nivelul țesuturilor afectate.

Datorită efectelor diuretice și antiinflamatoare, urzicile sunt utile în edeme, artrită, gută și afecțiuni urinare.

Aceste plante sunt utile și în inflamațiile digestive.

Avem foarte multe motive să consumăm urzici proaspete pe toată perioada sezonului. Sunt bogate în fier, clorofilă, calciu, fosfor, sulf, potasiu, crom, magneziu, siliciu, zinc, vitaminele A, C și K.

Urzicile curăță sângele, ne dau energie, întăresc firul de păr și unghiile. Ajută la pierderea în greutate, la scăderea tensiunii arteriale și a glicemiei.

Elimină deșeurile depozitate în țesuturile musculare și în sistemul limfatic, îmbunătățind funcțiile corpului.

Un studiu din 2013 a arătat că ceaiul de urzică are proprietăți antibacteriene și antifungice puternice, datorită conținutului de aglutinină.

Rădăcina de nalbă conține flavonoide cu o acțiune antiinflamatoare și polizaharide, care au efecte antitusive, mucilaginoase și antibacteriene.

Această plantă are efecte calmante asupra membranelor inflamate ale gurii, gâtului și mucoasei gastrointestinale, ajutând la ameliorarea tusei uscate, a iritațiilor, a durerilor în gât, a arsurilor și durerilor stomacale și a simptomelor de indigestie, colită ulcerativă, ulcer stomacal sau boala Crohn.

____________________________________________________________________________________________________

Precauții

Urzicile trebuie consumate cu precauție de persoanele cu probleme cardiace și renale sau cu cancere hormonale. Sunt contraindicate în perioada sarcinii. Pot interacționa cu medicamentele pentru diabet și subțierea sângelui (anticoagulante).

Rădăcina de nalbă are de asemenea efecte hipoglicemiante și trebuie consumată cu precauție de persoanele care iau medicamente pentru diabet.

____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Herb Wisdom, Marhmallow: http://www.herbwisdom.com/herb-marshmallow.html

2. LIVE STRONG, Nettle Tea Benefits and Warnings: http://www.livestrong.com/article/164690-nettle-root-for-iron-deficiency/

3. Herbwisdom, Nettle – Urtica dioica: http://www.herbwisdom.com/herb-nettle.html

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play