Tratați ANEMIA și curățați FICATUL cu LĂMÂIE și URZICI (rețetă limonadă de urzici)

Consumul alimentelor de sezon poate aduce mari beneficii organismului nostru. Fără îndoială, primăvara este anotimpul ficatului și vezicii biliare, dovadă și mulțimea plantelor amare și depurative care apar în această perioadă.

Urzicile se numără printre cele mai bune remedii pentru curățarea, și fortificarea și reîntinerirea organismului.

Suc urzici

Botanista Sunsun Weed numește urzicile „laptele verde al pământului”, datorită capacității lor de a hrăni și restaura organismele slăbite după lunile de iarnă.

Sunt bogate în calciu, fier, potasiu, magneziu, zinc, cupru și proteine ușor asimilabile. Conțin de asemenea cantități bune de vitamina C, vitaminele A, B, D și K.

Botanista Rosemary Gladstar spune că urzica este una din cele mai bune surse de fier digerabil din plante. Din acest motiv are efecte atât de bune în anemie.

Acțiunea sa benefică se adresează de fapt mai multor organe și părți ale corpului: ficatului, tractului digestiv, tractului urinar, sistemului reproductiv, sistemului imunitar, metabolismului și sistemului respirator.

Are proprietăți tonice, anti-histaminice (anti-alergice) și antiinflamatoare. Ajută la producția de sânge și hrănește glandele suprarenale.

Reduce crampele musculare, reface carențele de vitamine și minerale și susține refacerea organismului după o boală sau o perioadă de stres prelungit.

Urzicile sunt indicate în infecții ale tractului urinar, retenție de apă, organism intoxicat, stres, gută, eczeme, mâncărimi ale pielii, constipație sau diaree, alergii și boli autoimune.

__________________________________________________________________________________________________________

Limonadă cu urzici – rețetă

Ingrediente

• 2 lămâi
• 1 bucățică de rădăcină de ghimbir
• 1 mână de urzici tinere
• 1 lingură de miere
• 1 litru de apă plată sau minerală

Preparare

Puneți lămâile decojite și tăiate bucăți în blender. Adăugați urzicile spălate, ghimbirul și 1 pahar de apă. Mixați câteva secunde la viteză mare, până rezultă o compoziție omogenă. Adăugați mierea și restul de apă, și mixați din nou.

Pentru efecte anti-anemice mult mai profunde, puteți adăuga și puțin suc de sfeclă sau morcov la combinația de lămâie și urzici.

__________________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. The Herbal Academy, STINGING NETTLE RECIPES FOR SPRING EATING: https://theherbalacademy.com/stinging-nettle-recipes/

2. The Herbal Academy, A FAMILY HERB: STINGING NETTLE LEAF USES: https://theherbalacademy.com/a-family-herb-stinging-nettle-leaf-uses/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.