Clicky

URZICI cu maioneză și hrean – rețetă + beneficii

Urzicile sunt atât de hrănitoare și benefice sănătății noastre, încât merită să le consumăm pe toată durata sezonului.

Le putem consuma ca atare, le putem adăuga în salate, în supe sau ciorbe, le putem prepara sub formă de ceai, sirop, bere. Putem face din ele felurite delicatese sănătoase.

Urzici cu Maioneză

Urzicile fi incluse pe bună dreptate în categoria de super-alimente pe care natura ni le oferă în mod gratuit. Au un conținut nutrițional extrem de variat și bogat și efecte tonifiante asupra întregului organism.

Conțin niveluri mari de fier, calciu, vitamina C, vitamina A, vitamina K, potasiu, magneziu și clorofilă.

Au efecte depurative și diuretice, calmante asupra durerilor articulare. Urzicile curăță și îmbogățesc sângele, stimulează metabolismul și sistemul limfatic, reduc inflamațiile și alergiile, elimină congestia nazală.

Sunt indicate în infecțiile urinare, disconfort gastrointestinal, dureri musculare și menstruale, hipertensiune și diabet.

Sunt un remediu excelent pentru persoanele anemice sau bolnave, care vor să-și recapete forța, vitalitatea și energia.

La femei, urzicile ameliorează simptomele sindromului premenstrual și simptomele de menopauză, reglează fluxul menstrual și ajută la eliminarea fibroamelorUrzicile ajută la sfărâmarea pietrelor la rinichi și sunt utile în cazul bărbaților cu prostata mărită.

_____________________________________________________________________________________________________

Urzici cu maioneză – rețetă

Ingrediente

• 1 kg de urzici
• 4 linguri de maioneză
• 1 lingură de hrean ras
• 1 ceapă verde
• 3 căței de usturoi

Preparare

Urzicile se aleg de gunoaie, se spală bine și se taie mărunt. Se călesc împreună cu usturoiul și ceapa verde, în puțin ulei, sau se fierb la aburi, până se înmoaie. Dacă le veți fierbe în apă îți vor pierde gustul și nutrienții.

Transferați urzicile înmuiate într-un bol (scurgând excesul de zeamă sau ulei). Adăugați hreanul ras și maioneza. Amestecați până la omogenizare.

Această mâncărică sau salată, cum vreți s-o numiți, poate fi servită pe pâine, cu ridiche, roșii sau alte legume, sau cu mămăliguță caldă.

Dacă vreți să simțiți mai puternic gustul de ceapă și usturoi, adăugați-le pe acestea la final, crude, tocate mărunt, fără să le mai căliți înainte.

Nu consumați urzici dacă urmați un tratament medicamentos, înainte de a cere sfatul medicului.

_____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Organic Lifestyle, THE AMAZING BENEFITS OF STINGING NETTLES, WITH RECIPES: http://www.organiclifestylemagazine.com/the-amazing-benefits-of-stinging-nettles-with-recipes

2. Natural News, Stinging nettle health benefits for home remedies that treat just about everything: http://www.naturalnews.com/036080_stinging_nettles_remedies_arthritis.html

Citeşte mai multe despre:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *