Strugurii și lămâile sunt considerate de doctorul Robert Morse regii tuturor fructelor. Acesta spune despre ele că sunt doi dintre cei mai eficienți curățitori ai limfei și vindecători de tumori. „Am ajutat multe suflete să își curețe corpul fizic de […]
Articole despre 'struguri'
Sâmburii de struguri – cea mai bogată sursă de antioxidanți?
Mai multe alimente se bat pentru a ocupa locul întâi în topul celor mai bogate surse de antioxidanți. În strânsă competiție se află ceaiul verde, cafeaua, cacaua, somonul, mirodeniile, fructele de pădure și alimentele vegetale de culoare închisă. Unii susțin […]
Strugurii, cei mai sănătoși dintre fructe – buni pentru stomac, ficat, rinichi și inimă
Dr. Marc Bosquet consideră strugurii cele mai bune fructe. Sunt nutritivi, energizanți și au efect terapeutic. Academicianul Ovidiu Bojor face referire în cărțile sale la valoarea lor curativă în afecțiunile stomacului, ficatului, rinichilor și sistemului cardiovascular. Aparatul digestiv Strugurii sunt […]
Pulbere de tescovină – leac mănăstiresc pentru colesterol, circulație, vedere, cancer
Așa cum am scris în multe alte articole, sâmburii și cojile fructelor sunt de multe ori mai sănătoase decât miezul sau pulpa. Acest lucru este valabil și în cazul strugurilor. Mai ales a celor negri sau de culoare închisă. Tescovina […]
Luați-o ușor cu prunele și strugurii – dacă le mănânci în exces faci grăsime pe burtă!
Prunele și strugurii sunt vedete între fructele toamnei. Pe durata sezonului le cumpărăm cu kilogramul și le consumăm zilnic. Nu doar ca desert, ci și ca aperitiv sau ca gustare între mese. Prunele și strugurii – sănătoase dar primejdioase pentru […]
Bobul de strugure – o pastilă tămăduitoare pentru orice boală?
Dacă omul ar face câte o cură cu fiecare legumă și fruct de sezon, ar fi cu siguranță mai zdravăn și mai sănătos. De multe ori lăsăm sezonul fructelor și legumelor să treacă fără să mâncăm din ele pe săturate. […]
Sirop de struguri pentru afecțiunile inimii
Informațiile prezentate în acest articol se bazează pe studii științifice. Link-urile către sursele citate sunt afișate la finalul articolului. Efectele binefăcătoare ale vinului de struguri asupra inimii sunt cunoscută încă din anul 1979, când un studiu a arătat că acesta […]
Sâmburii de strugure reduc inflamația indusă de dietele bogate în grăsimi
Informațiile prezentate în acest articol se bazează pe studii științifice. Link-urile către sursele citate sunt afișate la finalul articolului. Strugurii sunt fructele care ne aduc un strop de savoare și bucurie la sfârșit de vară. Unii abia așteaptă sezonul strugurilor […]
STRUGURII, fructele TONICE ale toamnei – combat zeci de BOLI
Strugurii se bucură de o mare popularitate între fructele toamnei. Bogați în antioxidanți (acizi fenolici, antocianini, proantocianidine), vitamine (A, B1, B2, B6, C, PP) și minerale (potasiu, magneziu, fier, calciu, siliciu, mangan), ne pot aduce beneficii importante sănătății. Au o […]
SUCUL de STRUGURI combate ÎMBĂTRÂNIREA și CANCERUL (rețetă)
Strugurii se numără printre cele mai vechi culturi de fructe domesticite de oameni (cu 6.000 de ani în urmă). Datorită multiplelor sale utilizări, vița de vie este una din cele mai importante plante din punct de vedere economic. Strugurii au […]
SIROP de STRUGURI cu PĂTRUNJEL și miere – rețetă pentru afecțiunile INIMII
Dacă a trecut sezonul strugurilor, puteți folosi vin în loc de suc sau must la prepararea acestei rețete. Despre vinul roșu se știe că are efecte protectoare asupra inimii și a vaselor de sânge, datorită conținutului bogat de resveratrol, un antioxidant […]
Dulceață de struguri fără zahăr – rețetă
Strugurii sunt tonici, aperitivi și reminaralizanți, iar lista beneficiilor lor poate continua. Au efecte diuretice, antioxidante, antitoxice, stimulente și decongestionante pentru ficat, laxative și hipotensoare. Ajută la scăderea colesterolului și la eliminare acidului uric. Pentru că trec repede, îi putem […]
Consumul de STRUGURI reduce durerile articulare, îmbunătățește flexibilitatea și mobilitatea
Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Texas, persoanele care suferă de osteoartrită la genunchi ar putea fi scutiți de dureri dacă ar consuma mai mulți struguri. Rezultatele acestei cercetări au fost prezentate la conferința de Biologie Experimentală […]
Pielița și semințele STRUGURILOR (tescovina) inhibă creșterea celulelor canceroase
O echipă de cercetători și profesori nutriționiști au descoperit că atât pielița, cât și semințele strugurilor, care de regulă rămân după stoarcerea strugurilor pentru vin și se aruncă, reprezintă o sursă valoroasă de vitamine. Pielița și sâmburii strugurilor conțin antioxidanți […]
3 cure miraculoase cu STRUGURI
Strugurii joacă un rol important în prevenirea a numeroase boli datorită conținutului de substanțe nutritive esențiale pentru sănătate: polifenoli (antioxidanți), Vitamina C, vitamine din complexul B, polifenoli, acizi organici și săruri minerale precum potasiu, zinc, calciu, mangan, brom, iod și […]