Strugurii sunt purificatori limfatici și tămăduitori de tumori – dr. Robert Morse

Strugurii și lămâile sunt considerate de doctorul Robert Morse regii tuturor fructelor. Acesta spune despre ele că sunt doi dintre cei mai eficienți curățitori ai limfei și vindecători de tumori.

Am ajutat multe suflete să își curețe corpul fizic de cancer, menținându-le pe post compus exclusiv din struguri și suc de struguri”.

Strugurii sunt purificatori limfatici si tamaduitori de tumori – dr. Robert Morse

Strugurii sunt purificatori limfatici si tamaduitori de tumori – dr. Robert Morse: Kjpargeter / Catalyststuff

Cura cu fructe proaspete curăță în profunzime corpul

Dr. Morse este de părere că fructele trebuie consumate separat de alte alimente. Doar în acest fel își pot exercita efectul alcalinizant, detoxifiant și regenerator în corp.

Dacă le combinăm cu alte alimente, zaharurile lor vor fermenta și vor crea probleme digestive. În plus, nu-și vor mai atinge scopul.

Așadar, dacă vreți să vă curățați organismul și să-l ajutați să se vindece, încercați să consumați mese doar din fructe. Puteți mânca doar struguri, sau struguri și alte fructe la o masă.

Sau puteți bea suc de struguri. Acesta are o capacitate antioxidantă ridicată. Este clasat pe primele locuri în topul băuturilor cu cel mai mare conținut de antioxidanți.

Strugurii – surse bogate de antioxidanți, calciu, fier, siliciu, vitamina P

Strugurii conțin proantocianidine. Acești antioxidanți se găsesc mai ales în sâmburii de struguri.

Compușii antioxidanții protejează celulele și țesuturilor corpului împotriva lezării lor de către radicalii liberi.

Pe lângă antioxidanți, strugurii ne oferă mult calciu, fier, siliciu și vitamina P, Dr.  Morse spune că strugurii Concord furnizează și vitamina B12.

Datorită conținutului de vitamina P, strugurii mențin sănătatea vaselor de sânge și a pereților acestora. Susțin de asemenea pereții capilarelor și țesutul conjunctiv.

Calciul este important nu doar pentru oase, ci și pentru sistemul nervos și endorin. Borul previne pierderea calciului din oase și implicit demineralizarea osoasă.

Strugurii intensifică detoxifierea și combat tumorile

Strugurii stimulează fluxul limfei și al sângelui, ajutând corpul să elimine congestiile cauzate de toxinele și mucozitățile excesive.

Aceste fructe contribuie la detoxifiere și prin acțiunea lor astringentă. Substanțele astringente sunt cele care pornesc practic procesul de purificare internă a corpului.

Dr. Morse spune că strugurii au efecte antitumorale pronunțate. Sunt foarte buni în blocarea formării tumorilor.

Cum se prepară sucul de struguri

Dacă vreți să începeți să includeți sucurile în dieta voastră, va trebui să investiți într-un storcător bun.

Sucul de struguri se prepară din boabele întregi, dar și din codițe. Strugurii cu tot cu semințe și codițe oferă mai mulți antioxidanți. Cu cât mai mulți sâmburi au, cu atât mai sănătoși sunt.

Puteți folosi orice soi de struguri, cu condiția să fie naturali (nestropiți). Optați pentru cei de culoare închisă deoarece aceștia au mai mulți compuși binefăcători.

Se dau 2 kg de struguri prin storcător, iar sucul rezultat se administrează pe parcursul zilei. Dr. Morse spune că acesta poate fi băut în orice cantități și oricât de des.

Faceți un post cu struguri 5-10 zile

Efectele sunt și mai bune dacă alegem să facem un post cu struguri, adică să mâncăm doar struguri și să bem doar suc de struguri. Această cură de struguri poate să dureze 5-10 zile sau chiar mai mult.

„Am fost martorul eliminării în patruzeci și cinci de zile a unor limfoame și a cancerului la stomac în cincizeci și nouă de zile, prin utilizarea postului cu suc din fructe asociat cu terapia din plante medicinale și un regim alimentar constând din alimente în stare crudă”.

Efecte benefice

Sucul de struguri, la fel ca și cel de mere, este unul din cele mai simple și totodată vindecătoare sucuri pe care le putem consuma. Iată câteva din beneficiile sale principale:

  • previne și stopează creșterea tumorilor
  • crește circulația sângelui
  • stimulează fluxul limfatic
  • înlătură radicalii liberi
  • curăță corpul de toxine
  • favorizează expulzarea metalelor grele
  • tonifică inima și vasele sangvine

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile despre struguri și beneficiile acestora:

Sâmburii de struguri – cea mai bogată sursă de antioxidanți?
Strugurii, cei mai sănătoși dintre fructe – buni pentru stomac, ficat, rinichi și inimă 
Strugurii, fructele tonice ale toamnei – combat zeci de boli
Beți zilnic suc de struguri negri și ghimbir – crește imunitatea, îmbunătățește memoria, combate bolile de inimă, cancerul și îmbătrânirea

Sursă articol: Dr. Robert Morse, Cum se prepară sucul de struguri, Să trăim sănătos, fără toxine, Editura Paralela 45, 2015, pp. 202-205

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.