Beți zilnic SUC de STRUGURI negri și GHIMBIR – crește IMUNITATEA, îmbunătățește MEMORIA, combate bolile de INIMĂ, CANCERUL și ÎMBĂTRÂNIREA
Strugurii sunt considerați cele mai sănătoase fructe de pe pământ. Sortimentul negru, disponibil în magazine pe tot parcursul anului, este foarte bogat în antioxidanți cu efecte protectoare asupra sănătății.
Strugurii roșii și negri conțin flavonoide și resveratrol. Acești antioxidanți se găsesc îndeosebi în coaja/pielița boabelor și în sâmburi, pe care adesea le aruncăm.
Studiile recente au arătat că sucul de struguri roșii și negri au beneficii asemănătoare vinului roșu, îndeosebi asupra sistemului cardiovascular:
– scade riscul de formare a cheagurilor de sânge
– reduce șansele de apariție a unui atac de cord
– reduce colesterolul LDL
– combate ateroscleroza
– previne deteriorarea vaselor de sânge din inimă
– reduce riscul de tromboză și infarct miocardic
Flavonoidele din sucul de struguri previn blocarea arterelor. Resveratrolul previne fomarea de tumori și dezvoltarea cancerului.
Antioxidanții din sucul de struguri și vinul roșu repară celulele afectate și previn daunele ulterioare. Acești compuși au proprietăți anti-îmbătrânire și previn boala Alzheimer.
Potrivit unui studiu efectuat la Universitatea din Cincinnati, sucul de struguri (425 – 600 ml pe zi, timp de 12 săptămâni) a îmbunătățit memoria și capacitatea de învățare la persoanele vârstnice.
Consumul de suc de struguri a fost asociate cu scăderea greutății corporale, combaterea constipației, acidității și a migrenelor, eliminarea toxinelor din corp și purificarea sângelui.
Strugurii roșii stimulează imunitatea, au proprietăți antivirale și antibacteriene, fiind utili în diferite infecții.
Un studiu realizat la Universitatea din Florida pe 85 de adulți a arătat că 340 ml de suc de struguri pe zi, timp de 9 săptămâni, a crescut celulele imunitare delta-T, responsabile cu detectarea toxinelor și antrenarea sistemului imunitar în stare de alertă roșie.
Pe lângă antioxidanți, strugurii negri conțin vitamina C, vitamina B6 și vitamina B1, potasiu și mangan.
___________________________________________________________________________________________________
Suc de struguri și ghimbir – rețetă
Ingrediente pentru blender
• 1 cană de boabe de struguri
• 1 cană de apă
• 1 feliuță de rădăcină de ghimbir
• 1 felie de lămâie
Ingrediente pentru storcător
• 2 căni de boabe de struguri
• 2 felii de rădăcină de ghimbir
• 1 lămâie
Preparare
Mixați sau stoarceți ingredientele listate, în funcție de aparatul pe care-l folosiți. Beți sucul imediat după preparare. Păstrați restul într-o sticlă de sticlă, în frigider și consumați-l în aceeași zi.
Sucurile preparate la blender sunt mai bogate în fibre decât cele obținute cu storcătorul. În plus, acestea păstrează bogăția de antioxidanți din coajă și sâmburi.
___________________________________________________________________________________________________
Surse bibliografice:
1. Mayo Clinic, Does grape juice offer the same heart benefits as red wine? http://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/nutrition-and-healthy-eating/expert-answers/food-and-nutrition/faq-20058529
2. Keevil JG, Osman HE, Reed JD, Folts JD., Grape juice, but not orange juice or grapefruit juice, inhibits human platelet aggregation, J Nutr. 2000 Jan;130(1):53-6: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10613766
3. Live Strong, How Much Grape Juice Should I Drink for Its Benefits? http://www.livestrong.com/article/495074-how-much-grape-juice-should-i-drink-for-its-benefits/
4. Rowe CA., Nantz MP, Nieves C Jr, West RL, Percival SS., Regular consumption of concord grape juice benefits human immunity, J Med Food. 2011 Jan-Feb;14(1-2):69-78. doi: 10.1089/jmf.2010.0055. Epub 2010 Dec 7: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21138361
5. The Healthy Archive, 15 Health Benefits of Grapes Juice: http://www.thehealthyarchive.info/2013/02/15-health-benefits-of-grapes-juice.html