Pielița și semințele STRUGURILOR (tescovina) inhibă creșterea celulelor canceroase
O echipă de cercetători și profesori nutriționiști au descoperit că atât pielița, cât și semințele strugurilor, care de regulă rămân după stoarcerea strugurilor pentru vin și se aruncă, reprezintă o sursă valoroasă de vitamine.

Struguri – Cancer
Pielița și sâmburii strugurilor conțin antioxidanți care luptă împotriva bolilor, ce pot fi utilizați pentru susținerea sănătății umane
Cercetătorii de la Institutul de Științe Alimentare și Agricole de la Universitatea din Florida au măcinat pielița și semințele strugurilor sub formă de pulbere și apoi au înmuiat-o într-o soluție de enzime: celuloză, pectinază și glucozidază.
Echipa de cercetători au descoperit că acest remediu a crescut substanțial capacitatea antioxidantă a fenolilor (compuși benefici din plante) regăsiți în resturile de pieliță, pulpă, sâmburi de struguri care se numește tescovină.
Rezultatele acestei cercetări sugerează faptul că tescovina poate fi transformată în aditivi alimentari, suplimente nutriționale sau conservanți naturali, folosite ulterior pentru sănătate. Industria alimentară folosește astăzi antioxidanți sintetici pentru prelungirea duratei de viață a unui produs, și pentru a-i proteja aroma și aspectul.
Acest studiu a fost publicat în anul 2014 în Jurnalul Food Science.
Antioxidanții din struguri previn creșterea tensiunii arteriale și unele tipuri de cancer
Resveratrolul, un compus fenolic din struguri, este cunoscut de mult timp ca un agent puternic de reducere a bolilor de inimă și de prevenire a anumitor tipuri de cancer. În numeroase studii, resveratrolul s-a dovedit eficient și în controlul aterosclerozei, artritei și tulburărilor autoimune.
Cercetătorii de la Centrul medical din cadrul Universității Langone din New York au descoperit că semințele de struguri conțin proantocianidine oligerice care ajută la tratarea insuficienței venoase cronice și a umflăturilor.
Resveratrolul înfometează celulele de cancer
Într-un studiu nou, realizat la Universitatea din Virginia, cercetătorii au descoperit că resveratrolul înfometează celulele de cancer uman prin inhibarea unei proteine care hrănește cancerul. Echipa a descoperit că resveratrolul a cauzat auto-distrugerea celulelor maligne, proces cunoscut sub numele de apoptoză.
Cercetătorii susțin că se pot obține beneficii maxime în acest sens consumând 1 pahar de vin roșu de 3-4 ori pe săptămână. Pe de altă parte, consumul de vin roșu în cantități mari poate crește riscul de cancer.
Cei care nu au voie să consume alcool trebuie să știe că resveratrolul se regăsește și în alte alimente: dude, zmeură, arahide și pulbere de cacao. Toate fructele de culoare închisă, precum prunele și fructele de pădure conțin mulți antioxidanți fenolici care au proprietăți importante de combatere a bolilor.
Sursă: http://www.naturalhealth365.com/cancer_treatments/grape-skins-inhibit-cancer-1059.html#sthash.RwDIpSYI.dpuf
Ai strugurilor negri,mai exact
Ai strugurilor fara chimicale..