Bobul de strugure – o pastilă tămăduitoare pentru orice boală?

Dacă omul ar face câte o cură cu fiecare legumă și fruct de sezon, ar fi cu siguranță mai zdravăn și mai sănătos.

De multe ori lăsăm sezonul fructelor și legumelor să treacă fără să mâncăm din ele pe săturate.

Bobul de strugure – o pastila tamaduitoare pentru orice boala?

Bobul de strugure – o pastila tamaduitoare pentru orice boala: Alvaro Miguel

Cel mai bun mod de a beneficia deplin de gustul, proprietățile și binefacerile lor este să le administrăm sub formă de cură.

De pildă, în sezonul strugurilor putem înlocui unele mese doar cu struguri.

Sau putem avea anumite zile din săptămână doar cu struguri.

Citește șiStruguriide sezon au o eficacitate foarte mare în tratarea multor boli – prof. Constantin Milică

Bobul de strugure – o pastilă tămăduitoare

Curele cu struguri erau folosite din antichitate. Vinul era considerat o licoare tonică și nutritivă.

Iar bobul de strugure, în viziunea lui Hipocrate și alți medici antici, era considerat o pilulă vindecătoare de boli.

Strugurii sunt deosebit de hrănitori și sănătoși. Au o concentrație ridicată de antioxidanți. În special soiurile închise la culoare.

Strugurii roșii, albaștri și negri sunt foarte bogați în resveratrol. Acest compus combate efectele distructive ale radicalilor liberi.

Ce beneficii au strugurii

În struguri se găsesc o mulțime de vitamine și săruri minerale:

  • vitaminele A, B1, B2, B6, C, PP
  • calciu
  • magneziu
  • potasiu
  • fosfor
  • mangan
  • fier

Conțin fibre, protide, zaharuri naturale și acizi organici.

Strugurii au o densitate energetică ridicată, comparabilă cu cea a alimentelor de bază, precum pâinea, cartofii, carnea de vită, laptele sau merele.

Consumul de struguri ajută la eliminarea toxinelor din corp. Previn constipația. Decongestionează ficatul.

Sunt indicați persoanelor care suferă de anemie, astenie sau oboseală.

Ajută la fortificarea organismul în perioada de convalescență.

Au efecte benefice asupra sistemului cardiovascular. Scad presiunea arterială și tonifică vasele de sânge.

Reduc nivelul colesterolului și previn ateroscleroza datorită efectului antioxidant puternic.

Sunt recomandați și în obezitate.

Prin diureza pronunțată pe care o produc, dau rezultate bune în gută, reumatism și edeme.

Strugurii pot preveni bolile autoimune, bolile cardiovasculare, tumorile și cancerul.

Ajută la întinerirea pielii.

Citește șiStrugurii, fructele tonice ale toamnei – combat zeci de boli

Cum se face cura cu struguri

Fitoterapeutul Constantin Milică recomandă cura cu struguri proaspeți de 3-4 săptămâni.

Așadar, timp de o lună este indicat să mâncăm struguri în fiecare zi.

Aceștia trebuie spălați bine înainte de consum. Este posibil să conțină diverse chimicale care au servit la tratarea viței de vie.

În primele 2-3 zile de cură este indicat să se mănânce câte 1 strugure înainte de fiecare din cele 3 mese ale zilei.

Cantitatea se va mări apoi gradual, ajungându-se în decursul curei la un 1 kg de struguri pe zi.

Treptat, doza se scade, incluzând și alte alimente în meniul zilnic.

Cantitatea stabilită pentru consumul zilnic se poate împărți în 3 rații egale. Fiecare porție se consumă cu o oră înainte de masă.

Astfel strugurii își vor putea exercita acțiunea binefăcătoare în organism.

În obezitate se pot consuma doar struguri, 2 zile pe săptămână. Doza recomandată este de 1,2 kg pe zi.

Strugurii nu trebuie consumați în exces, deoarece pot afecta ficatul.

Nu aruncați pielița și strugurii

Antioxidanții sunt concentrați mai ales în pieliță și în sâmburi. De aceea bobul de strugure trebuie mâncat cu tot cu coajă și sâmburi.

Dacă nu aveți o dantură suficient de solidă pentru zdrobirea sâmburilor mari, îi puteți scoate și pune la uscat.

Sâmburii de struguri uscați se pot măcina apoi prin râșnița electrică de cafea. Pulberea obținută poate fi consumată ca atare sau adăugată în diferite preparate.

Consumul alimentelor care conțin resveratrol (și alți antioxidanți) ne oferă o protecție mai mare împotriva bolilor și a îmbătrânirii premature.

Citește șiSucul de struguri combate îmbătrânirea și cancerul (rețetă)

Surse articol:

1. Constantin Milică, Camelia Roman, Daniela Troia, Vița de vie, Alimentația Rațională Pentru O Viață Sănătoasă, Editura Doxologia, 2017, pp. 64-66
2. Ovidiu Bojor, Catrinel Perianu, Vița de Vie, Sănătate prin Semințe, Legume și Fructe, Editura Fiat Lux, 2005, p. 82

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.