Autorii de rețete raw-vegane ne oferă foarte multe idei de pateuri de post pe care le putem obține în casă folosind ca bază semințele și fructele oleaginoase, precum nuci, caju, alune, migdale, fistic, semințe de floarea-soarelui sau semințe de dovleac. […]
Articole despre 'spanac'
SALATĂ cu SPANAC și legume (rețetă + beneficii)
Spanacul are un profil nutrițional impresionant. Conține cantități mari de vitamina K, vitamina A, mangan, magneziu, acid folic, fier, cupru, vitamina B2, vitamina B6 și vitamina E. Studiile continuă să descopere noi și noi calități ale verdețurilor care ne îmbogățesc […]
SPANACUL crește SAȚIETATEA, reduce FOAMEA și dorința de a mânca între mese
La multitudinea de beneficii ale spanacului se adaugă și diminuarea apetitului, reducerea poftelor alimentare între mese. Spanacul întârzie golirea stomacului, reduce nivelurile de grelină – „hormonul foamei”, și totodată crește hormonii asociați cu sațietatea, precum glucagon. Cercetările realizate pe clorofilă au […]
Mâncați SPANAC – întărește mușchiul INIMII și previne accidentele vasculare cerebrale!
Spanacul este una din cele mai importante alimente în curele de primăvară pentru detoxifierea și fortificarea organismului. Consumul de spanac este important pentru sănătatea ochilor și a inimii, dar și pentru prevenirea cancerului. În una din cărțile academicianului Ovidiu Bojor […]
SPANACUL este un medicament natural – prof. Ovidiu Bojor
Studiile recente continuă să confirme valoarea nutrițională și medicinală extraordinară a spanacului, pe care străbunii noștri o cunoșteau prin experiență. Cercetătorii de la Nutrition & Health Science Department – Universitatea din Nebraska-Lincoln citează rezultatele unui număr mare de studii care au […]
Cura de primăvară cu SPANAC pentru întărirea IMUNITĂȚII
Alimentele cu frunze verzi, precum spanacul, au un conținut nutrițional divers, bogat în vitamine, minerale și antioxidanți. Spanacul conține multe săruri minerale (fier, magneziu, zinc, calciu, fosfor, potasiu), vitamine din complexul B, vitaminele A, C, E, K și PP, antioxidanți […]
Pateu de SPANAC și semințe de CÂNEPĂ – remineralizant, tonic
Bogat în minerale, vitamine B și antioxidanți, spanacul este verdeața perfectă de primăvară pentru întărirea organismului. Spanacul este sărac în grăsimi și colesterol, însă conține multe fibre și proteine. Este o sursă bună de vitaminele B2, B3, B6, B9, A, […]
Vitamina C și MAGNEZIUL ajută la tratarea GINGIVITEI (alimente, plante și rețete)
Botanistul american James A. Duke menționează în cartea sa „Farmacia Verde” câteva plante, alimente și remedii pentru prevenirea sau tratarea gingivitei. Sunt indicate îndeosebi alimentele bogate în vitamina C și magneziu. Există o paletă largă de legume, fructe și verdețuri […]
SPANACUL nu conține atât de mult FIER pe cât s-a crezut – mitul Popeye marinarul
Timp de sute de ani, spanacul a fost asociat cu personajul animat Popeye marinarul, care consuma acest aliment pentru a căpăta instant puteri supraomenești. Ideea că spanacul conține o cantitate mare de fier este un mit, datorat unei erori de […]
Spanacul hrănește OCHII și încetinește progresia cataractei și a degenerescenței maculare
Deși spanacul a fost asociat în mod greșit cu un conținut mare de fier, această verdeață impresionează de fapt prin acțiunea sa antioxidantă. Cercetătorii au descoperit că spanacul conține trei antioxidanți care au efecte protectoare asupra ochilor: luteină, zeaxantină și […]
Cum trebuie consumat SPANACUL – opiniile unor experți
Întotdeauna crud, spun unii experți. Prin prepararea termică se distrug enzimele vii și se pierd cantități mari de vitamina C, potasiu și acid folic (vitamina B9). Un studiu a arătat că spanacul crud are un conținut mai mare de luteină […]
Suc de SPANAC și MORCOV – un revitalizant excelent pentru anemie, oboseală, depresie (rețetă video)
Sucul de spanac și morcov este un revitalizant excelent pentru corpul nostru, care pășește stingher și slăbit în primăvară după câteva luni de iarnă. Atât spanacul, cât și morcovii au proprietăți energizante, remineralizante, detoxifiante, antioxidante și anticancerigene. Suc de spanac […]
SPANACUL – “mătura” STOMACULUI și a COLONULUI
Spanacul este unul din cele mai revitalizante verdețuri care apar odată cu venirea primăverii. Acest super-aliment conține numeroși nutrienți care ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv, și la curățarea întregului organism, îndeosebi a tubului digestiv (cavitatea bucală, faringele, esofagul, stomacul, […]
Oxalații din SPANAC și alte alimente – cât de periculoși sunt, și cum îi putem “dezarma”
Unele verdețuri sunt “criticate” pentru conținutul lor mare de acid oxalic (sau oxalați), care împiedică absorbția calciului și magneziului în corp, și duc la formarea pietrelor la rinichi. Avem așadar motive întemeiate să reducem pe cât posibil acest acid oxalic […]
Sucul de SPANAC, un tonic excelent pentru depresia fizică și psihică
Spanacul este unul din cele mai utile remedii naturiste pentru combaterea depresiei și oboselii. Conține foarte mult potasiu, magneziu, acid folic și triptofan, nutrienți care îmbunătățesc simțitor starea de spirit, combat iritabilitatea, calmează stările de anxietate, relaxează și întăresc mușchii. […]