Spanacul este o verdeață de primăvară deosebit de hrănitoare și sănătoasă. Merită inclusă în mai multe din rețetele noastre zilnice. Cel mai des îl consumăm în salate. Însă din frunzele lui putem obține și niște sosuri foarte bune, fie pentru […]

Spanacul este o verdeață de primăvară deosebit de hrănitoare și sănătoasă. Merită inclusă în mai multe din rețetele noastre zilnice. Cel mai des îl consumăm în salate. Însă din frunzele lui putem obține și niște sosuri foarte bune, fie pentru […]
Această mâncare de spanac cremos este atât de simplă și bună încât o puteți prepara pe toată perioada postului. Este o rețetă ușoară, gata în câteva zeci de minute. Consistentă, sățioasă și aromată, merită încercată în sezonul spanacului. Am ales […]
√ Articol documentat Supa-cremă de broccoli și spanac este o mâncare sățioasă și hrănitoare în vremea posturilor sau în alimentația celor care țin regim. Cele două ingrediente principale ne duc cu gândul la iarna care tocmai se încheie și la […]
√ Articol documentat Orezul cu spanac este o mâncare populară în Postul Paștelui la noi. Grecii îl prepară și mai des, uneori săptămânal, pe tot parcursul iernii. Am ales o rețetă grecească de orez cu spanac deoarece grecii folosesc câteva […]
√ Articol documentat științific Această salată de spanac cu castravete și portocală este deosebit de savuroasă. Culorile ei vibrante te invită să îți imaginezi cât de răcoritoare, hidratantă și vitaminizantă este această rețetă! Pe lângă gustul ei plăcut, este deosebit […]
√ Articol documentat Pe lângă faptul că este un aliment foarte hrănitor și gustos, spanacul are și o valoare medicinală remarcabilă. Într-una din cărțile sale, academicianul Ovidiu Bojor menționează câteva din proprietățile sale nutritive și terapeutice. Spanacul – proprietăți Spanacul […]
Pateul de tofu și spanac este foarte ușor de făcut în casă. Aveți nevoie de 2 pachete de tofu natur, de 2 mâini de spanac, puțină ceapă și usturoi. Se procesează totul în blender până rezultă o pastă cremoasă, tartinabilă. […]
Articol scris de Ana-Maria Postolache Permanent suntem încurajați să consum cât mai multe alimente vegetale. Studiile au demonstrat în nenumărate rânduri că dietele bogate în fructe, legume și verdețuri sunt asociate cu un risc mai mic de boli cronice. Beneficiile […]
Articol scris de Ana-Maria Postolache Beneficiile consumului de salate sunt extraordinar de mari pentru sănătatea noastră. Putem încropi salate din orice fel de legume, verdețuri sau fructe. Pentru a le face mai sățioase, mai ales pentru perioada posturilor, le putem […]
Foarte multe persoane agreează verdețurile călite sau fierte și preparate sub formă de tocănițe sau diverse mâncăruri. Ștevia, spanacul și urzicile – sunt cele mai căutate verdețuri în perioada de primăvară, din care putem obține rețete hrănitoare și benefice sănătății. Asezonate […]
Autorii de rețete raw-vegane ne oferă foarte multe idei de pateuri de post pe care le putem obține în casă folosind ca bază semințele și fructele oleaginoase, precum nuci, caju, alune, migdale, fistic, semințe de floarea-soarelui sau semințe de dovleac. […]
Spanacul are un profil nutrițional impresionant. Conține cantități mari de vitamina K, vitamina A, mangan, magneziu, acid folic, fier, cupru, vitamina B2, vitamina B6 și vitamina E. Studiile continuă să descopere noi și noi calități ale verdețurilor care ne îmbogățesc […]
La multitudinea de beneficii ale spanacului se adaugă și diminuarea apetitului, reducerea poftelor alimentare între mese. Spanacul întârzie golirea stomacului, reduce nivelurile de grelină – „hormonul foamei”, și totodată crește hormonii asociați cu sațietatea, precum glucagon. Cercetările realizate pe clorofilă au […]
Spanacul este una din cele mai importante alimente în curele de primăvară pentru detoxifierea și fortificarea organismului. Consumul de spanac este important pentru sănătatea ochilor și a inimii, dar și pentru prevenirea cancerului. În una din cărțile academicianului Ovidiu Bojor […]
Studiile recente continuă să confirme valoarea nutrițională și medicinală extraordinară a spanacului, pe care străbunii noștri o cunoșteau prin experiență. Cercetătorii de la Nutrition & Health Science Department – Universitatea din Nebraska-Lincoln citează rezultatele unui număr mare de studii care au […]