SMOOTHIE revigorant din SPANAC, SALATĂ, CASTRAVETE și MĂR

Articol scris de Ana-Maria Postolache

Permanent suntem încurajați să consum cât mai multe alimente vegetale. Studiile au demonstrat în nenumărate rânduri că dietele bogate în fructe, legume și verdețuri sunt asociate cu un risc mai mic de boli cronice.

Beneficiile lor se datorează conținutului bogat în fibre, vitamine, și compuși fenoliciantioxidanți cu efecte imunomodulatoare și antimicrobiene.

Smoothie de spanac, salata, castravete si mar

Aportul crescut de fibre este important pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, a diabetului de tip 2, a obezității și a unor forme de cancer.

Un studiu publicat în 2017 în Scientific Reports a arătat că o dietă de 3 zile pe bază de sucuri de fructe și legume a redus semnificativ greutatea corporală, iar efectul a persistat timp de 2 săptămâni, datorită modificărilor apărute la nivelul microbiomului.

Mai sănătoase decât sucurile sunt smoothie-urile, care presupune mixarea fructelor și legumelor în blender și nu stoarcerea lor prin storcător. Mixarea în blender ajută la păstrarea fibrelor intacte.

Smoothie revigorant – rețetă

Ingrediente

• 10 frunze de spanac
• 4 frunze de salată
• 1 castravete
• 1 măr verde
• 1 lingură de ghimbir măcinat
• 1 lămâie

Preparare

Stoarceți lămâia și puneți sucul în blender. Spălați bine frunzele de spanac și salată și stoarceți-le puțin. Rupeți-le bucăți mici și adăugați-le în blender.

Adăugați apoi castravetele și mărul curățate de coajă (dacă nu sunt bio) și tăiate bucăți mici. Dacă vi e pare prea mult ghimbir, reduceți cantitatea după gust.

Mixați câteva secunde, până rezultă o băutură omogenă, de consistența dorită. Dacă sucul este prea gros, mai puteți adăuga apă.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’5756, 5026′ button=’Cumpără aici’]

Surse bibliografice:

1. Susanne M. Henning, Jieping Yang, Paul Shao, Ru-Po Lee, Jianjun Huang, Austin Ly, Mark Hsu, Qing-Yi Lu, Gail Thames, David Heber, and Zhaoping Li, „Health benefit of vegetable/fruit juice-based diet: Role of microbiome”, articol publicat în Jurnalul Scientific Reports. 2017; 7: 2167, preluat de pe site-ul: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5438379/
2. Centrul Medical Naturalia, „1. Smoothie revigorant”, VIII. Smoothie-uri, Conceptul Alimentului Integral. Rețete, Editura Christiana, 2015, p. 84

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.