În trecut, mirodeniile erau atât de valoroase încât erau adesea oferite la schimb cu metale prețioase. Cuișoarele se numără printre cele mai vechi condimente din lume. Sunt originare din Insulele Maluky (Moluccas) din Arhipelagul Indonezian. Au fost introduse în Europa […]
Articole despre 'cuisoare'
Adăugați CUIȘOARE în supe, ceaiuri și alte mâncăruri – stimulează DIGESTIA, combat INFECȚIILE, întăresc UTERUL
Cuișoarele fac parte din amestecul de mirodenii înzestrate cu o valoare culinară și medicinală de excepție, alături de scorțișoară, nucșoară și ghimbir. Chinezii foloseau cuișoarele încă din anul 226 î.Hr., îndeosebi pentru împrospătarea respirației. Împreună cu nucșoara, cuișoarele erau cele […]
Cum să folosești CUIȘOARELE pentru îndepărtarea halenei și împrospătarea RESPIRAȚIEI
Halena – respirația urât mirositoare – este de cele mai multe ori cauzată de bacteriile prezente în cavitatea bucală, care provin din resturile din alimente depuse în gingii, pe care nici cele mai performante periuțe de dinți nu le pot […]
CUIȘOARELE sunt un analgezic, antiseptic, antibacterian și anti-inflamator natural puternic
Cuișoarele sunt consumate în Asia de peste 2.000 de ani. Grație gustului lor dulce și aromat, curtenii chinezi care au trăit cu 200 de ani î.Hr. își împrospătau respirația ținând câteva cuișoare în gură înainte de a se adresa împăratului. Comercianții […]
Știai? Cuișoarele au proprietăți anticancer (studii)
Nu doar fructele și legumele (precum broccoli, varza, afinele, usturoiul, strugurii sau roșiile) pot reduce riscul de cancer, ci și unele condimente, spun oamenii de știință. Două mirodenii în mod special au atras recent atenția cercetătorilor datorită capacității lor naturale de […]