√ Bazat pe studii științifice Cuișoarele (Syzygium aromaticum) se numără printre condimentele care în antichitate valorau cât metalele scumpe. Secole la rând, comerțul acestui condiment prețios a ajutat la creșterea dezvoltării economice din zonele asiatice. Astăzi, cuișoarele sunt un ingredient […]
Articole despre 'cuisoare'
Steluțele de anason – antigripale, antiinflamatoare, sedative, digestive
Anasonul are una din cele mai iubite arome ale lumii. Gustul său este dulce, dar puternic și intens parfumat. Poate fi folosit atât la deserturi, cât și la ceaiuri. De altfel, beneficiile ceaiului de anason vrem să vi le facem […]
Mestecați 1-2 cuișoare după masă! Previn gripa și virozele
O strategie simplă și la îndemâna oricui pentru a preveni gripa și răcelile este să mestecăm cuișoare pe parcursul zilei. Dacă veți face acest lucru în mod regulat, veți fi mai protejați în sezonul virozelor. Cuișoarele sunt o mirodene prețioasă, […]
Cum să faci ulei de cuișoare pentru durerile de dinți
Cu toții avem momente când suferim de dureri de dinți sau de măsele. Aceste dureri sunt de multe ori insuportabile, și necesită o soluționare cât mai promptă. Până când ajungeți la dentist, puteți apela la cuișoare. Aceste mirodenii au proprietăți […]
Tinctura de cuișoare ajută la tratarea infecțiilor în gât (rețetă)
√ Articol documentat Tinctura de cuișoare este un remediu foarte util în casă. Se prepară foarte ușor și merită încercat. Poate fi folosită în infecțiile gâtului, dar și în înțepături de insecte sau reumatism. Cuișoarele (Eugenia caryophillata / Syzygium aromaticum) […]
Pastă de cuișoare și miere pentru tuse și dureri în gât
Această pastă de cuișoare și miere este un remediu tradițional în India pentru răceală, dureri în gât și tuse. Veți vedea ce ușor se face și cât de eficientă este! Cuișoarele se ard la foc și apoi se transformă în […]
Poțiune antigripală – rețetă de dr. Marc Bosquet
√ Articol documentat Această poțiune antigripală este recomandată de dr. Marc Bosquet în una din cărțile sale de rețete naturale pentru sănătate. Cuișoarele sunt ingredientul principal al rețetei. Însă preparatul funcționează prin sinergia tuturor ingredientelor folosite. Utilizate din vechime ca […]
CUIȘOARELE – remedii de casă pentru DURERI dentare, INFECȚII, afecțiuni BUCALE și DIGESTIVE (utilizări interne și externe)
Cuișoarele – după denumirea științifică Eugenia Caryophyllata – se numără printre cele mai de preț mirodenii din lume. Utilizarea lor în scop alimentar, medicinal și cosmetic datează din antichitate. Originare din Indonezia, astăzi sunt utilizate în întreaga lume pentru aroma lor unică […]
Dropsuri pentru tuse, din ghimbir și cuișoare – rețetă de casă
Tusea este unul din cele mai sâcâitoare simptome ale unei răceli. Înainte de a apela la medicamentele scumpe și toxice din farmacii, putem încerca să ne tratăm cu remedii naturiste. Cele mai eficiente sunt mirodeniile, precum ghimbirul, scorțișoara sau cuișoarele. […]
Pastă de MIERE, semințe de IN și CUIȘOARE – desertul care taie POFTA de DULCE
Cu cât mai multe dulciuri din magazine veți consuma, cu atât mai mult veți dori să mâncați. Pentru a ne „vindeca” de apetitul excesiv pentru dulce trebuie să eliminăm complet din dieta noastră zahărul alb și toate produsele care conțin […]
CUIȘOARELE – utile în INFECȚII, DURERI, ALERGII
În trecut, mirodeniile erau atât de valoroase încât erau adesea oferite la schimb cu metale prețioase. Cuișoarele se numără printre cele mai vechi condimente din lume. Sunt originare din Insulele Maluky (Moluccas) din Arhipelagul Indonezian. Au fost introduse în Europa […]
Adăugați CUIȘOARE în supe, ceaiuri și alte mâncăruri – stimulează DIGESTIA, combat INFECȚIILE, întăresc UTERUL
Cuișoarele fac parte din amestecul de mirodenii înzestrate cu o valoare culinară și medicinală de excepție, alături de scorțișoară, nucșoară și ghimbir. Chinezii foloseau cuișoarele încă din anul 226 î.Hr., îndeosebi pentru împrospătarea respirației. Împreună cu nucșoara, cuișoarele erau cele […]
Cum să folosești CUIȘOARELE pentru îndepărtarea halenei și împrospătarea RESPIRAȚIEI
Halena – respirația urât mirositoare – este de cele mai multe ori cauzată de bacteriile prezente în cavitatea bucală, care provin din resturile din alimente depuse în gingii, pe care nici cele mai performante periuțe de dinți nu le pot […]
CUIȘOARELE sunt un analgezic, antiseptic, antibacterian și anti-inflamator natural puternic
Cuișoarele sunt consumate în Asia de peste 2.000 de ani. Grație gustului lor dulce și aromat, curtenii chinezi care au trăit cu 200 de ani î.Hr. își împrospătau respirația ținând câteva cuișoare în gură înainte de a se adresa împăratului. Comercianții […]
Știai? Cuișoarele au proprietăți anticancer (studii)
Nu doar fructele și legumele (precum broccoli, varza, afinele, usturoiul, strugurii sau roșiile) pot reduce riscul de cancer, ci și unele condimente, spun oamenii de știință. Două mirodenii în mod special au atras recent atenția cercetătorilor datorită capacității lor naturale de […]