Pastă de cuișoare și miere pentru tuse și dureri în gât

Această pastă de cuișoare și miere este un remediu tradițional în India pentru răceală, dureri în gât și tuse.

Veți vedea ce ușor se face și cât de eficientă este! Cuișoarele se ard la foc și apoi se transformă în pudră. Se amestecă ulterior cu miere și pasta obținută se consumă ca atare.

Pasta de cuisoare si miere pentru tuse si raceala

Pasta de cuisoare si miere pentru tuse si raceala

Ce beneficii au cuișoarele

Cuișoarele (Syzygium aromaticum) sunt prezente în medicina tradițională chineză și indiană de sute de ani.

Chinezii le folosesc ca remediu pentru indigestie, flatulență, ulcer stomacal, diaree, hernie, pecingine, piciorul de atlet și alte infecții fungice.

Citește și – Adăugați cuișoare în supe, ceaiuri și alte mâncăruri – stimulează digestia, combat infecțiile, întăresc uterul

În medicina indiană ayurveda, cuișoarele sunt întrebuințate în special pentru afecțiunile respiratorii și digestive. Botaniștii germani din perioada Evului Mediu le utilizau contra gutei.

Compusul principali din cuișoare este uleiul esențial. Acesta este bogat în carvacrol, timol, eugenol și cinamaldehidă.

Cuișoarele au proprietăți antiseptice puternice. Combat diverse bacterii, fungi și virusuri, precum herpesul simplex și virusul hepatic C.

Studiile au arătat că au inclusiv activitate antitumorală. Uleiul esențial de cuișoare are efecte antiinflamatoare, citotoxice, anestezice și insecticide.

Pastă de cuișoare și miere – rețetă

Ingrediente

  • 4 cuișoare
  • 1 linguriță de miere

Mod de preparare

Puneți cuișoarele într-o linguriță. Dați drumul la aragaz și apropiați lingurița de flacără. Permiteți focului să atingă cuișoarele și să le cuprindă flacăra complet.

Cuișoarele se ard ca pe tămâie în linguriță. Când cuișoarele au ars complet, se pun într-un bol și se pisează cu un pistil, sau cu dosul linguriței.

Citește și – Pasta de semințe de in, cuișoare și miere taie POFTA de DULCE

Fiindcă sunt foarte uscate, se vor transforma imediat în pulbere. Cuișoarele măcinate se amestecă apoi într-un bolișor de sticlă cu mierea de albine.

Pasta de cuișoare și miere este foarte ușor de preparat, după cum ați văzut. Se consumă ca atare. Datorită faptului că este un remediu natural și sigur, poate fi administrat de mai multe ori pe zi, fără probleme.

Pentru că este atât de delicios, cu siguranță îl veți prepara de mai multe ori.

După administrare este indicat să beți un pahar cu apă caldă sau fierbinte.

În pasta de cuișoare și miere se poate adăuga de asemenea pudră de scorțișoară. Preparatul va căpăta o valoare antivirală și mai mare.

Contraindicații la cuișoare

Cuișoarele sunt contraindicate în doze mari persoanelor cu gastrită sau ulcer și celor care iau medicamente pentru subțierea sângelui (anticoagulante).

Nu trebuie consumate înainte de o intervenție chirurgicală. La unele persoane pot da alergii.

Trebuie evitate de asemenea în sarcină.

Citește și – Pasta de scorțișoară  și miere – remediu natural pentru tuse și bronșită

Surse articol:

1. Kalpana’s Kitchen, Burnt Cloves & Honey for Common Cold & Cough / लौंग / लवंगाचे चाटण / chaatan: https://www.youtube.com/watch?v=V6C46dg5HHA
2. Chaieb K, Hajlaoui H, Zmantar T, Kahla-Nakbi AB, Rouabhia M, Mahdouani K, Bakhrouf A., The chemical composition and biological activity of clove essential oil, Eugenia caryophyllata (Syzigium aromaticum L. Myrtaceae): a short review: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17380552
3. Haizhou Liu, John C. Schmitz, Jianteng Wei, Shousong Cao, Jan H. Beumer, Sandra Strychor, Linyou Cheng, Ming Liu, Cuicui Wang, Ning Wu, Xiangzhong Zhao, Yuyan Zhang, Joshua Liao, Edward Chu, and Xiukun Lin, Clove Extract Inhibits Tumor Growth and Promotes Cell Cycle Arrest and Apoptosis, Oncology Research. 2014; 21(5): 247–259. doi: 10.3727/096504014X13946388748910: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4132639/
4. Indian Mirror, Clove: https://www.indianmirror.com/ayurveda/indian-spices/clove.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.