Dropsuri pentru tuse, din ghimbir și cuișoare – rețetă de casă

Tusea este unul din cele mai sâcâitoare simptome ale unei răceli.

Înainte de a apela la medicamentele scumpe și toxice din farmacii, putem încerca să ne tratăm cu remedii naturiste.

Dropsuri pentru tuse din cuisoare si ghimbir

Dropsuri pentru tuse din cuisoare si ghimbir

Cele mai eficiente sunt mirodeniile, precum ghimbirul, scorțișoara sau cuișoarele.

Prin faptul că ajută la calmarea iritației și a inflamației gâtului, pot reduce tendința de a tuși.

Ghimbirul este un condiment important pentru suprimarea simptomelor de răceală și gripă.

Are efecte antiinflamatoare și decongestive la nivelul aparatului respirator.

Este eficient atât în calmarea durerilor în gât și a durerilor musculare, cât și în desfundarea nasului.

Totodată, ghimbirul întărește sistemul imunitar și ajută organismul să lupte și să prevină boala.

Acest condiment încălzește corpul și induce transpirația, ajutând la eliminarea toxinelor și a infecției.

Cuișoarele conțin la rândul lor compuși cu efecte antioxidante și antiinflamatoare, precum eugenol, kaemferol și ramnetină.

Au de asemenea proprietăți antiseptice, anestezice locale, încălzitoare și calmante.

Dropsuri pentru tuse – rețetă

Ingrediente

Aveți nevoie de 25 de minute pentru a prepara aceste bomboane aromate. Din cantitățile date ies circa 60 de dropsuri.

• 120 ml de apă
• 2 linguri de suc de lămâie
• 225 g de zahăr
• ¼ – ½ linguriță de pulbere de ghimbir
• ¼ linguriță de cuișoare măcinate

Preparare

Înainte de a vă apuca de prepararea propriu-zisă a bomboanelor, pregătiți suprafața pe care veți pune compoziția fierbinte la răcit. Puteți folosi o tavă așternută cu hârtie de copt.

Puneți toate ingredientele într-o cratiță cu pereții groși, pe foc. Fierbeți amestecul până când atinge temperatura de 148 de grade Celsius, circa 15-20 de minute, sau mai mult.

Aveți grijă să nu ardeți compoziția, deoarece spre final temperatura crește foarte repede.

Pentru a testa dacă este gata, picurați puțină compoziție cu o lingură într-un bol cu apă foarte rece.

Dacă se crapă înseamnă că este gata.

Luați vasul de pe foc și lăsați siropul să se răcorească puțin. Cu o linguriță, picurați pe foaia de copt din loc în loc, sub formă de bomboane cât mai rotunde.

Lăsați dropsurile să se răcească de tot, apoi pudrați-le cu zahăr pudră sau amidon de porumb, pentru a împiedica lipirea lor.

Păstrați-le într-un borcan de sticlă sau într-o caserolă, într-un loc uscat din casă.

_________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. The World’s Healthiest Foods, Ginger: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=72

2. The World’s Healthiest Foods, Cloves: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=69

3. Nutrition and You, Cloves nutrition facts: https://www.nutrition-and-you.com/cloves.html

4. Hello Glow, LEMON GINGER CLOVE HOMEMADE COUGH DROPS: https://helloglow.co/lemon-ginger-clove-homemade-cough-drops/

5. Sun Kissed Kate, LEMON, GINGER AND HONEY COUGH DROPS: http://sunkissedkate.com/lemon-ginger-honey-cough-drops/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.