Articole despre 'cuisoare'

Cuisoarele - un puternic antidot al infectiilor intestinale

Cuișoarele – un antidot puternic al infecțiilor intestinale (cu bacterii, fungi sau paraziți)

// Adaugă comentariu

Cuișoarele (Syzygium aromaticum) au nenumărate utilizări medicinale. Pot fi considerate un aliment funcțional. Chinezii și indienii le folosesc ca analgezic, antiseptic, antidepresiv, antispasmodic, antiinflamator și antimicrobian. Cuișoarele sunt cunoscute în mod deosebit pentru proprietățile lor antioxidante, anestezice, antivirale, antifungice și […]

Ulei de dafin si cuisoare – reteta pentru piele, par si sanatatea interna

Ulei de dafin și cuișoare – rețetă pentru piele, păr și sănătatea internă

// Adaugă comentariu

Dafinul și cuișoarele au numeroase aplicații în domeniul alimentar, farmacologic și cosmetic. Cuișoarele au proprietăți antioxidante puternice. Sunt antibacteriene, antivirale, antifungice și anticancerigene. Conțin compuși fenolici, acid galic, flavonoizi (kaempferol, quercetină, acid hidroxibenzoic, acid hidroxicinamic), eugenol. Uleiul volatil este bogat […]

Cuisoarele scad nivelul zaharului din sange si previn diabetul

Cuișoarele scad glicemia cu 27% la persoanele cu prediabet

// Adaugă comentariu

Cuișoarele au un potențial farmacologic atât de mare încât nu pot fi considerate un simplu ingredient de aromatizare a preparatelor culinare. Chinezii și indienii le folosesc în scop medicinal pentru răceli, gripă, tuse, dureri de dinți, tulburări digestive, greață și […]