Apa de cuișoare – imunostimulatoare, detoxifică ficatul, îmbunătățește memoria, somnul, inima, circulația
Cuișoarele se numără printre cele mai valoroase mirodenii din lume. În antichitate, multe condimente cântăreau la fel de mult ca și aurul.
În ceea ce privește utilizările lor terapeutice, cuișoarele erau consumate sau arse și inhalate cu precădere în perioadele de epidemii de boli infecțioase contagioase, precum ciuma neagră.
Cuprins
Ce beneficii au cuișoarele
Mai târziu, cuișoarele au început să fie folosite în medicina dentară, datorită efectului de amorțire a durerii.
Chiar și astăzi unii stomatologi folosesc extracte de cuișoare ca analgezic. Se găsesc sub formă de apă de gură, pastă de dinți sau ulei esențial.
Antibiotic natural
Cuișoarele sunt antimicrobiene puternice. Combat virusurile, bacteriile, fungii și Candida, nu doar la nivel oral. S-au dovedit eficiente împotriva infecțiilor de la unghii sau picioare.
Efectul analgezic al uleiului esențial de cuișoare ajută și în durerile musculare sau articulare. Se pun câteva picături într-un ulei vegetal (de măsline sau de cocos) și se masează zonele dureroase ale corpului.
Uleiul esențial de cuișoare combate herpesul și înțepăturile de țânțari.
Bilă, ficat, digestie
Consumul de cuișoare stimulează fluxul biliar și enzimele digestive. Ajută la relaxarea corpului și inducerea somnului. În acest scop, chiropracticianul Eric Berg recomandă apa de cuișoare, consumată în cursul serii sau înainte de culcare.
Apa de cuișoare este un remediu indian care ajută în diferite afecțiuni. Ajută la detoxifierea ficatului prin efectul stimulant asupra unor enzime hepatice importante.
Reduce balonarea, indigestia, gazele intestinale. Dr. Berg spune că putem bea apă de cuișoare după masă pentru a ajuta digestia.
Afecțiuni respiratorii, imunitate, circulație, somn
Este un leac bun și pentru afecțiunile respiratorii, precum tuse, răceală, mucus în plămâni, astm, bronșită.
Îmbunătățește memoria, atenția, concentrarea și circulația sângelui. Cuișoarele conțin triptofan, un aminoacid care crește nivelul de serotonină și melatonină. De aceea sunt considerate un sedativ natural.
Susțin sănătatea inimii și funcția sistemului imunitar.
Cum se prepară apa de cuișoare
Ingrediente
• 4-5 cuișoare (vi le recomand pe acestea ecologice)
• 1 cană de apă
Mod de preparare
Puneți apa într-un ibric. Adăugați cuișoarele și fierbeți-le timp de 5 minute, cu capacul pus. Lăsați apoi apa la infuzat o oră, apoi se strecoară.
Se bea cu 30 de minute înainte de culcare.
Articole similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte remedii pe bază de cuișoare:
Ulei de dafin și cuișoare – rețetă pentru piele, păr și sănătatea internă
Cuișoarele – un antidot puternic al infecțiilor intestinale (cu bacterii, fungi sau paraziți)
Miere cu cuișoare – rețetă simplă pentru tuse, dureri în gât, balonare
Apa de cuișoare – leac indian pentru imunitate, gripă, infecții, digestie, slăbit
Sursă articol: Dr. Eric Berg, The benefits of drinking clove water at night: https://www.youtube.com/watch?v=XEcssz8NOhg&ab_channel=Dr.EricBergDC