Cum să folosești CUIȘOARELE pentru îndepărtarea halenei și împrospătarea RESPIRAȚIEI

Halena – respirația urât mirositoare – este de cele mai multe ori cauzată de bacteriile prezente în cavitatea bucală, care provin din resturile din alimente depuse în gingii, pe care nici cele mai performante periuțe de dinți nu le pot elimina în totalitate.

Unul din cele mai naturale și eficiente moduri de a scăpa de acel miros neplăcut de dimineață este să folosim o apă de gură pe bază de plante aromate. Avem foarte multe opțiuni la acest capitol. Eficiența lor se datorează proprietăților antibacteriene. Unele din ele au și efecte analgezice, precum sunt cuișoarele, care ajută inclusiv la calmarea durerilor dentare.

Cuișoare - Halenă

Cuișoare – Halenă

Cuișoarele sunt probabil cel mai vechi remediu sau truc utilizat pentru îndepărtarea halenei. Ele au fost folosite inclusiv pentru ameliorarea durerilor dentare, datorită efectului puternic de amorțire. Studiile recente au confirmat acest lucru, arătând că aplicarea unui gel pe bază de cuișoare zdrobite cu 5 minute înainte de inserarea unui ac poate reduce durerea la fel de bine ca și benzocaina – un anestezic local, utilizat pentru calmarea durerilor.

Eugenolul, compusul activ principal din cuișoare acționează întocmai ca mentolul în reducerea durității fumului de tutun.

În cartea sa, „Farmacia Verde”, botanistul James A. Duke amintește de vechii asiatici care mestecau cuișoare înainte de a se adresa regelui, pentru a avea o respirație plăcută și o prezență cât mai îngrijită.

Moduri de utilizare

Duke ne propune și un mod foarte simplu de a folosi cuișoarele pentru a scăpa de mirosul neplăcut al respirației, învățându-ne să ne preparăm propria apă de gură, 100% naturală și eficientă împotriva bacteriilor.

Tot ce trebuie să facem este să punem câteva lingurițe de cuișoare într-un borcan de sticlă și să turnăm peste ele 500 ml de votcă. După ce am închis recipientul ermetic, trebuie să așteptăm câteva zile pentru ca plantele să se macereze și să elibereze uleiul acela aromat.

O soluție mai practică și mai rapidă este să bem un ceai, preparat dintr-o linguriță de cuișoare.

Surse:
„Farmacia Verde”, James A. Duke
https://www.nlm.nih.gov/medlineplus/druginfo/natural/251.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. M-a lămurit complet. Câteva lingurițe la 500 gr de vodcă. Câteva acest termen începe de la 2-3 până la 5-6 lingurițe. Pai ori 2 ori 5.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.