Pastă de MIERE, semințe de IN și CUIȘOARE – desertul care taie POFTA de DULCE

Cu cât mai multe dulciuri din magazine veți consuma, cu atât mai mult veți dori să mâncați. Pentru a ne „vindeca” de apetitul excesiv pentru dulce trebuie să eliminăm complet din dieta noastră zahărul alb și toate produsele care conțin acest ingredient.

Pe lângă zahăr, dulciurile din comerț conțin și monoglutamat de sodiu și alți potențatori de gust care stimulează apetitul și dau dependență, adică ne fac să dorim și să consumăm cât mai mult.

Experții ne sfătuiesc să consumăm fructe proaspete sau uscate pe post de desert. Acestea pot fi servite ca atare sau pot fi incorporate în deserturile preparate în casă: pastă de curmale (mixate în blender cu puțină apă), piure de mere sau de dovleac, banane pisate etc.

Totodată, putem folosi mierea în loc de zahărul rafinat, sau alți îndulcitori naturali sănătoși.

Un desert natural, care poate funcționa ca un antidot pentru poftele exagerate de dulciuri nesănătoase este această pastă de miere, semințe de in și cuișoare.

_________________________________________________________________________________________________________

Pastă de miere și semințe de in

Rețeta este cât se poate de simplă. Puneți 1 lingură de semințe de in și 1/4 linguriță de cuișoare în râșnița electrică de cafea și măcinați-le fin. Adăugați puțină miere de albine, cât să rezulte o pastă omogenă.

Consumați câte 2 linguri din această pastă în fiecare zi, timp de 3 zile. După o pauză de 3 zile, cura se reia. Tratamentul total poate dura 1 lună de zile.

Amestecul de semințe de in și cuișoare măcinate poate fi folosit și ca adaos în dressing-urile pentru salate, sau în diferite aluaturi și smoothie-uri.

Se poate consuma inclusiv cu o cană de apă.

Pe lângă aroma lor dulce și fierbinte, cuișoarele sunt înzestrate cu numeroase proprietăți terapeutice. Conțin cantități mari de eugenol, un compus activ care combate toxicitatea poluanților din mediu, cancerul digestiv și inflamațiile articulare.

Totodată, acestea exercită un efect analgezic și anesteziant la nivelul danturii, ajutând la amorțirea durerilor locale de dinți sau de măsele. Are inclusiv proprietăți antibacteriene.

Cuișoarele conțin de asemenea cantități bune de vitamina K, mangan, fibre, fier, magneziu și calciu.

Un studiu din 2006 a arătat că persoanele cu diabet care au consumat 1-3 grame de cuișoare în fiecare zi, timp de 30 de zile au raportat o scădere semnificativă a nivelurilor de glucoză serică de la 225 la 150 mg/dL și a nivelurilor de trigliceride, de la 235 la 203 mg/dL.

___________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. Fares, Rețete uimitoare pe bază de cuișoare: https://fares.ro/retete-uimitoare-pe-baza-de-cuisoare/

2. The World’s Healthiest Foods, Cloves: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=69

3. Huffington Post, The How and Why of Eating Cloves: http://www.huffingtonpost.co.uk/christopher-james-clark/cloves-and-why-eat-them_b_5602150.html

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Super ! consum scortisoara si la cafea !

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.