Cu toții știm că murăturile sunt sănătoase și chiar le consumăm cu plăcere în sezonul rece. Varza murată este printre preferatele românilor. Pentru cei care nu știu sau nu își dau silința să pună varză la murat pentru iarnă, există […]

Cu toții știm că murăturile sunt sănătoase și chiar le consumăm cu plăcere în sezonul rece. Varza murată este printre preferatele românilor. Pentru cei care nu știu sau nu își dau silința să pună varză la murat pentru iarnă, există […]
√ Articol bazat pe studii științifice O recenzie recentă a arătat că prunele îmbunătățesc profilul lipidelor. Meta-analiza a fost realizată de iranieni, iar rezultatele au fost publicate în ianuarie 2023 în „Journal of Nutritional Science”. Prunele abundă în compuși bioactivi […]
Ți-ai făcut analizele la sânge și vrei să vezi cum stai cu colesterolul? Dr. Rob Lustig spune că valoarea trigliceridelor este mult mai importantă în depistarea riscului de atac de cord decât nivelurile colesterolului. Cum se interepretează corect analizele la […]
Mesteacănul (Betula pendula) este răspândit în zonele din Europa și Asia. Nativii americani foloseau frunzele de mesteacăn în problemele renale și durerile articulare, seva pentru purificarea sângelui, iar scoarța pentru bolile de piele. MESTEACĂNUL ÎN MEDICINA TRADIȚIONALĂ Potrivit unui manuscris […]
√ Articol bazat pe studii științifice Menținerea arterelor curate și flexibile este esențială pentru o inimă sănătoasă. Un fruct ce ne poate oferi beneficii cardiovasculare însemnate este afina. AFINELE – CAMPIOANE LA CAPITOLUL „ANTIOXIDANȚI” Toate fructele de pădure sunt bogate […]
Corpul transformă mereu lucrurile. De aceea, colesterolul pe care îl mâncăm nu devine colesterolul care circulă în sânge. Colesterolul din alimente nu crește colesterolul din sânge O persoană care are grăsime excesivă pe corp va crede că nu mai trebuie […]
Nu toate produsele lactate sunt la fel. Brânzeturile și untul sunt mult mai concentrate, deoarece la prepararea lor se folosesc litri întregi de lapte. Pentru a produce 1 kg de unt, sunt necesari 20 de litri de lapte. Untul are […]
Ceapa este considerată de cercetători un câștig global pentru sănătate. O adevărată protecție împotriva bolilor. Substanțele pe care le conține au diverse beneficii. Sunt antitrombotice, antiplachetare, anticancerigene, antibiotice, antiastmatice, antiinflamatoare, analgezice și imunoprotectoare. Ce proprietăți are ceapa Valoarea terapeutică a […]
√ Bazat pe studii științifice Varza roșie ajută la scăderea colesterolului. Este concluzia unui studiu publicat în octombrie 2019 în jurnalul „Clinical Phytoscience”. Cercetătorii arabi au investigat efectele consumului de varză roșie pe iepuri cu hipercolesterolemie. Au obținut rezultate promițătoare. […]
√ Articol documentat Morcovul este o legumă-„minune”. Fitoterapeutul Ovidiu Bojor menționează în cărțile sale numeroasele sale calități. Consumul de morcov este util în afecțiunile digestive, respiratorii, hepatice și cardiovasculare. Studiile recente au arătat că morcovul contribuie la scăderea colesterolului. Morcovul […]
Această rețetă de omletă spaniolă este recomandată de Heartuk, un website din Regatul Unit care oferă susținere, educație și servicii medicilor și persoanelor de rând interesate de problema colesterolului. Omleta spaniolă diferă de omleta clasică prin aceea că conține cartofi, […]
√ Articol documentat Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi conturează, în una din cărțile sale, profilul nutrițional și terapeutic impresionant al fasolei. Această leguminoasă reduce nivelul colesterolului LDL și poate preîntâmpina apariția hipertensiunii arteriale și a altor afecțiuni cardiovasculare. Fasolea – profil […]
Informațiile prezentate în acest articol se bazează pe studii științifice. Link-urile către sursele citate sunt afișate la finalul articolului. Fibrele se numără printre nutrienții cei mai importanți pentru diminuarea colesterolului crescut. Cerealele, tărâțele, fructele și legumele sunt surse bogate de […]
Această licoare de pătrunjel, lămâie și miere poate fi un remediu eficient pentru scăderea colesterolului. Este un leac natural, pe care îl putem prepara foarte ușor în casă, din ingrediente ușor accesibile. Pătrunjelul se găsește peste tot, o perioadă lungă […]
√ Articol documentat Cvasul de mere este o băutură tradițională în Rusia și Ucraina, unde se prepară de o mie de ani pe puțin. Primele mențiuni despre această rețetă au apărut în Cronica lui Nestor (Chronicle of Nestor), care datează […]