Articole despre 'colesterol'

Omlea spaniola

Omletă spaniolă, cu cartofi

// Adaugă comentariu

Această rețetă de omletă spaniolă este recomandată de Heartuk, un website din Regatul Unit care oferă susținere, educație și servicii medicilor și persoanelor de rând interesate de problema colesterolului. Omleta spaniolă diferă de omleta clasică prin aceea că conține cartofi, […]

Ovazul scade colesterolul

O porție de ovăz pe zi poate ajuta la reglarea colesterolului

// Adaugă comentariu

Informațiile prezentate în acest articol se bazează pe studii științifice. Link-urile către sursele citate sunt afișate la finalul articolului. Fibrele se numără printre nutrienții cei mai importanți pentru diminuarea colesterolului crescut. Cerealele, tărâțele, fructele și legumele sunt surse bogate de […]

10 metode simple de scădere a COLESTEROLULUI în fiecare zi

// Adaugă comentariu

Colesterolul este o componentă esențială a membranelor celulare. Organismul are nevoie de el pentru menținerea structurilor care înconjoară fiecare celulă din corp. Lipsa colesterolului poate duce la ruperea celulelor. Totodată, colesterolul este necesar pentru manufacturarea unor hormoni importați, precum testosteron […]

De ce crește COLESTEROLUL în perioada de MENOPAUZĂ

// Adaugă comentariu

Menopauza este o perioadă marcată de schimbări importante în corpul femeii. Cele mai frecvente neplăceri cu care se confruntă femeile la menopauză sunt bufeurile sau valurile de căldură, oboseala și schimbările de dispoziție. Menopauza crește însă și riscul de osteoporoză […]

DIETA care scade COLESTEROLUL cu 10-20% într-o săptămână

// Adaugă comentariu

Recomandările dietetice sunt deosebit de importante pentru păstrarea sănătății sistemului cardiovascular, și nu numai. O alimentație sănătoasă poate avea un impact semnificativ asupra prevenirii evenimentelor cardiovasculare cu potențial fatal, precum un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Aceasta trebuie […]

ANGHINAREA întărește FICATUL și scade COLESTEROLUL

// 4

Anghinarea este un remediu prețios pentru ficat și sistemul cardiovascular. Capacitatea de a tonifia și proteja ficatul de toxicitate a fost dovedită științific în numeroase studii. Anghinarea este folosită ca aliment și plantă medicinală încă de pe vremea romanilor și […]