Pătrunjel, lămâie și miere pentru scăderea colesterolului
Această licoare de pătrunjel, lămâie și miere poate fi un remediu eficient pentru scăderea colesterolului.
Este un leac natural, pe care îl putem prepara foarte ușor în casă, din ingrediente ușor accesibile. Pătrunjelul se găsește peste tot, o perioadă lungă de timp. Mai greu cu lămâile, care vara sunt mai scumpe, dar nu imposibil de procurat.
Cuprins
Ce beneficii are pătrunjelul
Pătrunjelul are o acțiune diuretică remarcabilă. Este totodată un depurativ natural, ajutând la curățarea corpului de toxine. Din acest motiv are efecte bune în gută (exces de acid uric) și reumatism.
Consumul de pătrunjel combate anemia și rahitismul, întărește nervii.
Are efecte stimulente generale, fiind folositor în bilă leneșă, colici ale vezicii urinare, circulație sangvină deficitară.
Pătrunjelul este probabil cel mai bun stimulent și reglator al ciclului menstrual. Calmează inclusiv crampele menstruale.
Mai puțin cunoscut este efectul său febrifug, prin care contribuie la scăderea febrei și la ameliorarea stărilor de răceală și gripă.
Însă cel mai mult, pătrunjelul este folosit contra pietrelor la rinichi și a infecțiilor urinare.
Sucul de lămâie este la rândul său un remediu anti-anemic. Întărește inima, redă elasticitatea arterelor și contribuie la scăderea nivelului de colesterol din sânge.
Lămâile au efecte tonice vasculare deosebite. Sunt recomandate în varice și flebite. Ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale și a arterosclerozei.
Consumul des de lămâie ne poate apăra împotriva infecțiilor aparatului respirator și digestiv.
Zeama de lămâie are efecte excelente în diabet, gută și reumatism. Nu în ultimul rând, ajută la scăderea în greutate.
Citește și – Pătrunjelul – un zarzavat miraculos, care curăță și vindecă suferințe grele
Pătrunjel, lămâie și miere – rețetă
Ingrediente
- 2 legături de pătrunjel verde
- 3 lămâi
- 2 linguri de miere
- 1 litru de apă
Preparare
Pătrunjelul se alege, se spală bine, după care se toacă mărunt.
Puneți apa într-o cratiță la fiert. Când a început să clocotească, adăugați pătrunjelul și stingeți focul.
Adăugați în ceai și lămâile tăiate sferturi. Puneți capacul și lăsați la infuzat de seara până dimineața.
A doua zi, scoateți bucățile de lămâie, storcându-le bine, pentru a extrage toată zeama din ele.
Apoi ceaiul se strecoară printr-un tifon des. Se încălzește puțin și se adaugă mierea de albine. Amestecați bine, până se dizolvă mierea.
Transferați licoarea într-o sticlă sau într-un borcan și păstrați-o în frigider.
Citește și – Ceai de rădăcină de pătrunjel – pentru nisip la rinichi, depuneri de grăsime pe vase, anemie
Mod de administrare
Se poate consuma câte 1 pahar (200 ml) de preparat pe zi, preferabil dimineața, cu 20 de minute înainte de masă.
Pentru un efect terapeutic mai intens, în funcție de afecțiune, doza poate ajunge la 600 ml pe zi. Altfel spus, se va consuma câte 1 pahar, de 3 ori pe zi.
Puteți urma o cură de 2 săptămâni cu acest preparat.
Dacă nu vreți să fierbeți pătrunjelul, îl puteți stoarce. Sucul rezultat se amestecă apoi cu suc de lămâie și miere de albine.
Se obține astfel un sirop concentrat, cu o acțiune terapeutică mult mai puternică și rapidă. Siropul de pătrunjel se va consuma în doze mai mici, câte 3 linguri odată. Îl puteți dilua cu apă sau alte sucuri naturale (de măr, de morcov, de sfeclă etc).
În cazul în care nu aveți un storcător electric în casă pentru obținerea sucurilor, puteți folosi un blender sau un robot.
Puneți 1 legătură de pătrunjel tocată mărunt în vasul blenderului. Adăugați 1 cană de apă și mixați. Lăsați la macerat jumătate de oră, apoi strecurați sucul.
Adăugați zeamă de lămâie și miere, după gust.
Este important ca pe parcursul curei cu pătrunjel, lămâie și miere să se reducă pe cât posibil consumul de carne, grăsimi, zahăr rafinat, lactate grase, prăjeli și dulciuri.
Citește și – Vinul de pătrunjel – un tonic și purificator extraordinar pentru organism (rețetă)
Surse articol:
1. Preparate de Vis, Pătrunjel, lămâie și miere: https://www.preparatedevis.ro/2015/04/patrunjel-lamaie-si-miere.html
2. Ovidiu Bojor, Catrinel Perianu, Pătrunjelul, Sănătate prin Semințe, Legume și Fructe, Editura Fiat Lux, București, pp. 124-125
3. Ovidiu Bojor, Catrinel Perianu, Lămâia, Sănătate prin Semințe, Legume și Fructe, Editura Fiat Lux, București, pp. 71-72