Aceste pătrățele de ciocolată pot fi incluse și în dieta diabeticilor, dar și a celor care urmează regimul keto. Rețeta este foarte simplă. Conține ciocolată neagră, unt și unt de arahide. Combinația dintre gustul de ciocolată și untul de arahide […]
Articole despre 'ciocolată'
Bomboane crocante, din ciocolată neagră și susan – o combinație cuceritoare!
Dacă vă place susanul, vă sfătuiesc să încercați această rețetă. Se face foarte repede, iar rezultatul este încântător! Probabil nu v-ați gândit să combinați ciocolata cu susanul. Eu am încercat și a ieșit ceva foarte bun. Aceste bomboane din ciocolată […]
Dr. William Li: Beți ciocolată caldă – dublează celulele stem care ajută la regenerarea organelor!
Două căni de cacao caldă pe zi dublează celulele stem din corp. Este concluzia unui studiu clinic, apărut în 2011 în jurnalul „Antioxidants & Redox Signaling”. Dr. William Li susține că ciocolata neagră mărește numărul de celule stem din corp, […]
Ciocolata neagră cu 80% cacao are beneficii medicinale puternice
Ciocolata neagră este mai mult decât o tratație dulce ocazională. Acest aliment are beneficii medicinale importante. Este consumată în scop terapeutic de mii de ani. Arborele de cacao datează de pe vremea vechilor olmeci din sudul Mexicului. Ciocolata – mai […]
Tort de ciocolată fără coacere (vegan – fără lapte sau ouă)
Acest tort de ciocolată fără coacere se face foarte ușor. Nu are blat tradițional cu ouă sau făină. Este ideal pentru vegani, pentru cei care țin post, au intoleranță la gluten sau alergie la ou. La finalul articolului veți găsi […]
Ciocolata – alimentul care te ajută să eviți depresia iarna asta
Nimeni nu ar trebui să se simtă vinovat că poftește sau mănâncă ciocolată, spune dr. Mihaela Bilic. Nici măcar diabeticii. Ciocolata neagră (fără zahăr) ajută corpul să utilizeze mai bine insulina, contribuind astfel la scăderea glicemiei. Ciocolata – alimentul premium […]
Tartă cu dovleac și ciocolată – doar 2 ingrediente
Această tartă cu dovleac și ciocolată conține doar două ingrediente, anume cele din titlu. Nu are deloc făină, ulei sau zahăr adăugat. Este un desert cât se poate de simplu și natural. Poate fi inclus în dieta persoanelor care au […]
Ciocolată caldă pentru slăbit – 3 ingrediente
Atunci când îți începi ziua cu o masă bogată în grăsimi, ai șanse mari să nu îți fie foame foarte curând. Grăsimile mențin mai mult timp sațietatea și de aceea sunt indicate în unele cure de slăbit precum dieta keto. […]
Mâncați ciocolată neagră! Conține 3 substanțe care stimulează stare de bine
Senzația de plăcere pe care o avem atunci când mâncăm ciocolată nu ține doar de gust. Acest desert acționează chimic asupra creierului și asupra dispoziției. Pudra de cacao are peste 300 de substanțe chimice benefice. Aceasta este mai bogată în […]
Tartă cu cremă de ciocolată, fără zahăr, făină sau ulei – avantajoasă pentru cura de slăbire
Dacă sunteți în căutarea unei rețete de tartă cu cremă de ciocolată, ați ajuns în locul potrivit. Mai jos veți găsi o rețetă cu totul inedită. Este 100% vegană sau de post. Nu conține ouă, lapte sau făină. Nu are […]
Pască cu ciocolată și blat pufos de pandișpan – vă iese garantat!
Această pască cu ciocolată și blat pufos este o rețetă pe care trebuie să o încercați măcar o dată. Este prezentată de Șef Paul Constantin pe canalul său de Youtube. Mărturisește că este pasca preferată a mamei. Nu este greu […]
Mousse de ciocolată vegan din tofu – Jamie Oliver
Rețetele vegane au întotdeauna ceva inedit, precum un ingredient neașteptat. Un exemplu în acest sens este mousse-ul de ciocolată din tofu pe care îl propune Jamie Oliver. Pentru cei care nu știu, mousse-ul este o spumă de ciocolată, sau o […]
Ciocolata caldă – porția zilnică de sănătate!
√ Bazat pe studii științifice Ciocolata este pe nedrept inclusă în categoria dulciurilor. Nu este nici măcar un simplu aliment, ci o adevărată tabletă de sănătate. La origini, boabele de cacao se consumau în forma lor amară. Gustul profund amar […]
Ciocolata neagră protejează neuronii de toxicitatea acrilamidei
√ Bazat pe studii științifice Ciocolata, considerată în vechime un aliment divin, se bucură astăzi de o atenție deosebită din partea cercetătorilor. Ciocolata neagră – sursă bogată de antioxidanți Cacaua și ciocolata bogată în cacao sunt surse majore de antioxidanți. […]
Consumul moderat de ciocolată protejează vasele de sânge, inima și pielea
√ Bazat pe studii științifice Un aliment aparent banal, prezent în toate gospodăriile, susține sănătatea creierului, inimii și pielii. Este vorba despre cacao, pe care mulți dintre noi o folosim doar la deserturi. Beneficiile consumului moderat de ciocolată Cacaua are […]