Rețetele vegane au întotdeauna ceva inedit, precum un ingredient neașteptat. Un exemplu în acest sens este mousse-ul de ciocolată din tofu pe care îl propune Jamie Oliver. Pentru cei care nu știu, mousse-ul este o spumă de ciocolată, sau o […]

Rețetele vegane au întotdeauna ceva inedit, precum un ingredient neașteptat. Un exemplu în acest sens este mousse-ul de ciocolată din tofu pe care îl propune Jamie Oliver. Pentru cei care nu știu, mousse-ul este o spumă de ciocolată, sau o […]
√ Bazat pe studii științifice Ciocolata este pe nedrept inclusă în categoria dulciurilor. Nu este nici măcar un simplu aliment, ci o adevărată tabletă de sănătate. La origini, boabele de cacao se consumau în forma lor amară. Gustul profund amar […]
√ Bazat pe studii științifice Ciocolata, considerată în vechime un aliment divin, se bucură astăzi de o atenție deosebită din partea cercetătorilor. Ciocolata neagră – sursă bogată de antioxidanți Cacaua și ciocolata bogată în cacao sunt surse majore de antioxidanți. […]
√ Bazat pe studii științifice Un aliment aparent banal, prezent în toate gospodăriile, susține sănătatea creierului, inimii și pielii. Este vorba despre cacao, pe care mulți dintre noi o folosim doar la deserturi. Beneficiile consumului moderat de ciocolată Cacaua are […]
Ce poate fi mai încântător decât să mănânci un desert care nu conține nici zahăr, nici făină? Pare prea frumos ca să fie adevărat, nu-i așa? Ei bine, rețeta de mai jos este pe cât de ingenioasă, pe atât de […]
Această cremă de nuci și cacao poate fi folosită în locul cremelor de ciocolată din comerț, gen „Nutella”. Este mult mai sănătoasă. Ingredientele folosite sunt în mare parte naturale. Nu necesită preparare termică. Nu are făină, nici adaos de zahăr […]
Ciocolata care poate avea efecte benefice sănătății este ciocolata neagră. Însă și aceasta trebuie să aibă un procent ridicat de cacao (minim 70%). Ciocolata este folosită ca aliment reconfortant, tonic și terapeutic încă din antichitate. Primii cultivatori de cacao sunt […]
Cel fel de prăjitură poate fi aceasta din fasole și ciocolată, veți întreba! Deși nu este cea mai intuitivă combinație pentru un desert, vă asigurăm de reușita ei. Nu avem nici un motiv să folosim fasolea la prăjituri, însă ea […]
Lichiorul de ciocolată este o delicatesă cu care vă veți putea cuceri musafirii sau orice degustător. De ce ar trebui să îl faceți în casă? În primul rând pentru că aveți control total asupra ingredientelor folosite. În mod sigur nu […]
√Articol documentat Ciocolata neagră, bogată în cacao, este considerată un aliment funcțional, ale cărei beneficii merg mai departe de sfera nutrițională. Un studiu recent a arătat că ciocolata neagră îmbunătățește comportamentul copiilor cu autism. Antioxidanții din cacao stimulează funcțiile creierului […]
Trufele de ciocolată sunt un desert select, pe care le primim de obicei în dar sau le oferim noi înșine celor dragi. Sortimentele din comerț conțin multe ingrediente și aditivi nedoriți. În plus, au un preț destul de ridicat. Vă […]
Cui nu-i plac cremele tartinabile de ciocolată? Nutella și Finetti sunt cele mai populare mărci. Deși au textura și gustul ideal, aceste produse nu sunt cele mai sănătoase alegeri pentru deserturile noastre. Cremele tartinabile din comerț conțin o cantitate excesivă […]
Acest tort este alegerea supremă pentru iubitorii de ciocolată. Cu o bucată mare de ciocolată de calitate din comerț puteți face un tort în toată regula. Nu aveți nevoie decât de ciocolată și ouă pentru a-l prepara (cu excepția glazurii, […]
√ Articol documentat Ciocolata neagră calmează tusea și poate fi chiar mai eficientă în această privință decât codeina (medicament antitusiv). Cel puțin așa spune un studiu realizat de britanici. Autorul studiului susține însă că rezultatele cercetării sale au fost interpretate […]
Dacă există un aliment pe care creierul îl preferă și vrea să îl mâncăm mai des, acela este ciocolata neagră. Profesorul dr. Alexandru Vlad Ciurea enumeră ciocolata neagră, cacao, mierea de albine și apa printre alimentele de care are nevoie […]