Bomboane crocante, din ciocolată neagră și susan – o combinație cuceritoare!

Dacă vă place susanul, vă sfătuiesc să încercați această rețetă. Se face foarte repede, iar rezultatul este încântător!

Probabil nu v-ați gândit să combinați ciocolata cu susanul. Eu am încercat și a ieșit ceva foarte bun.

Bomboane din ciocolata neagra si susan - textura crocanta

Bomboane din ciocolata neagra si susan – textura crocanta

Aceste bomboane din ciocolată neagră și semințe de susan pot fi o gustare dulce pentru adulți și copii deopotrivă. Au o textură crocantă cuceritoare!

Aceste dulciuri sunt cât se poate de sănătoase. Nu conțin zahăr adăugat. Nu au gluten, lactoză, ouă sau alte alimente cu potențial alergen.

Bomboane de ciocolata si susan

Bomboane de ciocolata si susan

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu ciocolată pe care vă recomand să le încercați:

Biscuiți din ciocolată și fulgi de cocos, la rece – fără făină și zahăr adăugat
Scoarță de ciocolată cu rodie – desert rapid, bogat în antioxidanți
Prăjitură de ciocolată din 2 ingrediente – fără făină, fără zahăr
Prăjitură cu fulgi de ovăz și ciocolată la rece – (fără zahăr, lactoză, gluten)

Bomboane de ciocolata si seminte de susan

Bomboane de ciocolata si seminte de susan

Bomboane ciocolata si susan

Bomboane ciocolata si susan

Bomboane din ciocolată și susan – rețetă

Postolache Ana Maria
Categorie Dessert, Snack
Servings 10 bomboane

Ingrediente
  

  • 80 g ciocolată neagră
  • 40 g semințe de susan

Mod preparare rețetă
 

  • Puneți semințele de susan în tigaie, pe aragaz, la foc mic.
  • Amestecați în ele constant, circa un minut, sau până când se rumenesc puțin. Aveți grijă să nu le ardeți. Nu vă îndepărtați de aragaz.
  • Lăsați semințele de susan la răcit până când topiți ciocolata.
  • Rupeți ciocolata bucăți și puneți-o într-un bol termorezistent. Topiți-o în cuptorul cu microunde sau la bain-marie.
  • Când ciocolata s-a topit complet și a a devenit fină, adăugați în ea semințele de susan prăjite.
  • Amestecați bine cu o lingură și gustați. Dacă vreți să fie mai dulce, puteți adăuga 1 lingură de miere lichidă. Eu nu am adăugat niciun fel de îndulcitor, decât puțină esență de rom.
  • Compoziția se pune în formele dorite. Eu am avut o tăviță pentru cuburi de gheață, din silicon. Am umplut orificiile și am nivelat deasupra.
  • Dați formele în frigider, până se solidifică ciocolata. Într-o oră sunt deja tari și bune de mâncat. Dacă le lăsați până a doua zi vor fi și mai gustoase! Pe măsură ce stau, pe atât sunt mai bune.

Notă

Dacă nu vă place gustul amar al ciocolatei negre, puteți opta pentru o ciocolată cu un procent mai mic de cacao (40-50%). Astfel veți obține bomboane mai dulci.
Dacă aveți diabet, puteți folosi o ciocolată fără zahăr (ex. ciocolată cu stevia, maltitol sau alt îndulcitor non-caloric. 

 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.