Pască cu ciocolată și blat pufos de pandișpan – vă iese garantat!

Această pască cu ciocolată și blat pufos este o rețetă pe care trebuie să o încercați măcar o dată.

Este prezentată de Șef Paul Constantin pe canalul său de Youtube. Mărturisește că este pasca preferată a mamei.

Pasca cu ciocolată si blat pufos

Imagine cu titlu sugestiv: Pasca cu ciocolată si blat pufos: Pierre Guinoiseau

Nu este greu de bănuit de ce. Are multă ciocolată și puțin blat.

Spre mirarea multora, modul de preparare este foarte simplu.

Umplutura de ciocolată este de fapt o cremă de tip șarlotă.

Ingredientele sunt ușor accesibile. Nimic sofisticat sau scump.

Vă va ieși garantat!

Pască cu ciocolată și blat de pandișpan – rețetă

Ingrediente pentru aluat

  • 2 ouă
  • 150 ml de lapte cald
  • 100 g de unt moale
  • 300 g de făină albă
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • 1 sticluță cu esență de vanilie
  • 1 linguriță de sare

Ingrediente pentru cremă

  • 3 ouă mari
  • 150 g de unt
  • 600 ml de lapte
  • 200 g de zahăr
  • 100-120 g de ciocolată amăruie (80% cacao)
  • 50 g de cacao închisă la culoare
  • 1 sticluță de esență de rom
  • 200 g de făină albă
  • ¼ linguriță de sare

Mod de preparare

Începeți cu crema de ciocolată. Puneți ouăle într-un bol. Adăugați sarea și amestecați cu telul până se desfac.

Adăugați zahărul, amestecați și turnați laptele. Acesta trebuie să fie rece.

Amestecați până s-a topit zahărul.

Incorporați apoi făina, amestecând continuu cu telul. Când au dispărut cocoloașele, incorporați pudra de cacao.

Compoziția este gata. Turnați-o într-o cratiță.

Adăugați jumătate sau trei sferturi din cantitatea de ciocolată, ruptă bucăți.

Așezați cratița pe aragaz la foc potrivit. Când s-a încălzit, dați focul la mic. Amestecați continuu până se îngroașă. Durează circa 5-7 minute până este gata.

Când a devenit groasă, adăugați untul moale (la temperatura camerei).

Amestecați din nou, până când se topesc cele două ingrediente.

Crema trebuie să fie groasă, fină și lucioasă.

Dați cratița deoparte și lăsați crema de ciocolată să se răcească de tot.

Între timp vă puteți apuca de prepararea blatului.

Pregătiți însă mai întâi tava în care veți coace pasca. Autorul a folosit un inel culinar cu diametrul de 26 cm.

Tapetați-o cu unt sau ulei și hârtie de copt. Pereții se pudrează cu făină.

Puneți untul într-un bol încăpător. Adăugați zahărul și sarea. Introduceți mixerul și mixați la viteză mare până când a rezultat o spumă.

Incorporați ouăle. Mixați până la omogenizare.

Adăugați laptele și mixați din nou.

Acum va trebui să puneți făina. Aceasta se adaugă treptat, în timp ce mixați cu mixerul.

La final se adaugă praful de copt și esența de vanilie.

Mixați ultima dată, pentru omogenizare.

Compoziția de blat este gata.

Turnați trei sferturi din ea în tava pregătită anterior.

Trebuie să fie un strat de circa un cm. grosime, ca un blat.

Distribuiți aluatul cu o spatulă și nivelați.

Dați deoparte și finalizați crema de ciocolată răcită. Adăugați esența de rom și amestecați bine.

Puneți și restul de ciocolată tocată mărunt. Amestecați ușor. Bucățile de ciocolată vor rămâne așa și vor da o textură deosebită.

Turnați crema de ciocolată peste stratul de aluat din tavă.

Distribuiți uniform și nivelați.

Restul de compoziție de blat se pune într-un poș cu care se va decora pasca deasupra.

Sunteți liberi să o decorați după imaginație.

Puteți face de jur împrejur o cunună.

Pe mijloc se poate face o cruce.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius.

Durata totală de coacere este de circa 50 de minute.

Primele 10 minute se coace la 170 de grade, apoi încă 40 de minute la 160 de grade.

Verificați să nu se ardă.

Rețete similare

Pască de ciocolată fără aluat

Pască cu brânză, ciocolată și mascarpone

Pască cu brânză și mac

După ce pasca s-a răcorit, pudrați-o cu zahăr.

Se pune pe o farfurie rotundă întinsă.

Se taie după ce s-a răcit complet.

Veți vedea că arată ca un tort, cu două blaturi și cremă de ciocolată în mijloc.

Se taie foarte bine. Secțiunea este impresionantă.

Pasca cu ciocolată are, așa cum place multora, multă ciocolată și ceva mai puțin blat.

Rețetă preluată din: Șef Paul Constantin, Pască cu ciocolată cu aluat pufos ca de pandișpan: https://www.youtube.com/watch?v=1VKYw_KKbhs&ab_channel=%C8%98efPaulConstantin

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.