Iepurașii de ciocolată de Paște pentru copii la control – plini de zahăr și grăsimi saturate!

Dulciurile din magazine sunt adevărate bombe chimice. Bombe cu ceas, pentru că explozia lor nu se petrece imediat, ci în timp.

Copiii din generația actuală, care sunt crescuți cu zahăr vor îmbătrâni înainte de vreme. Consumul excesiv de zahăr are repercusiuni teribile asupra celulelor corpului.

Iepurasii de Paste la control

Iepurasii de Paste la control: Gusturile se discută

Zahărul este un puternic agent pro-inflamator și pro-îmbătrânire. Este perturbator al florei intestinale, ucigător de mitocondrii, hoț al energiei corpului, cancerigen, distructiv pentru dinți, oase și vasele de sânge.

Despre efectele nocive ale zahărului în corp puteți citi mai mult în AICI și AICI.

Copiii din zilele noastre – „alimentați” cu zahăr

Copiii sunt bombardați cu dulciuri de peste tot. Părinții înșiși le cumpără o grămadă de dulciuri.

Oriunde se duc, primesc dulciuri. Magazinele abundă de produse bogate în zahăr, iar în apropierea sărbătorilor creștine avem pe rafturi figurine din ciocolată sub formă de iepurași, ouă și respectiv moș-crăciuni.

Dragoș Pătraru trage un semnal de alarmă cu privire la iepurașii din ciocolată de Paști cu într-o emisiune pentru Starea Sănătății pe canalul său de Youtube.

Iepurașii de ciocolată – un dar sau un pericol pentru copii?

Aceste figurine dulci au devenit un idol creat de industria alimentară, care nu are nicio legătură cu sărbătorile pascale. Problema este că acest idol a fost special conceput pentru generația tânără.

Primul argument împotriva acestor produse este că au cantități enorme de zahăr. Rata ascendentă a obezității la copii nu se va opri dacă cei mici continuă să fie „alimentați” cu zahăr.

Dacă părinții merg la cumpărături cu cei mici, ei nu vor alege o caserolă cu afine, ci un iepuraș sau un ou de ciocolată.

„Ambalajul și forma vând otrava din interior”. Nu doar ambalajul vibrant vinde, ci și prețul, care este destul de mic. „Aceste oferte ale supermarketurilor par o binecuvântare”.

Mulți părinți și bunici cred că a oferi un iepuraș de ciocolată copilului este un dar de Paște prețios. Dacă este doar de sărbători, poate fi o excepție. Dar dacă se întâmplă zilnic, este grav.

„Cu cât familia e mai săracă, cu atât copiii sunt mai expuși excesului de produse ieftine, a căror compoziție dăunează în timp sănătății. Creștem astfel copii bolnavi”.

Copilul are nevoie de toți nutrienții, nu doar de glucoză, grăsimi și carbohidrați, pe care îi primește la ordinea zilei din dulciuri.

Iepurașii de ciocolată la control

Produsele pe care Dragoș le-a achiziționat din magazine spre testare sunt cunoscute – Heidi, Kinder, Milka, Muller.

Majoritatea au ca prim ingredient zahărul. Conțin de asemenea grăsimi vegetale (palmier, shea), emulsifianți, soia, lactoză, unt deshidratat, zer praf, poliglicerol și arome. Conținutul de grăsimi variază între 7 și 21 g, iar cel de glucide între 10,4 – 33 g.

Credeți că le faceți bine dându-le copiilor astfel de produse? Citiți eticheta și întrebați-vă dacă acel produs merită cumpărat. Sau mai bine, dacă cei mici merită astfel de dulciuri nocive.

Conform reglementărilor Ministerului Agriculturii, o ciocolată de lapte ar trebui să conțină doar masă de cacao, pudră de cacao sau unt de cacao, unt de lapte sau din smântână (integrale sau degresate).

Cantități de zahăr și calorii care depășesc normele

Studiul realizat de Asociația Pro-Consumatori pe iepurași de ciocolată din magazine trage un semnal de alarmă cu privire la cantitatea mare de zahăr adăugat în produsele destinate copiilor cu vârste mici.

La toate produsele analizate, cantitatea de zaharuri declarată depășește cantitatea de 15 g de zahăr per 100 grame de produs, încălcându-se astfel recomandarea din Ordinul nr. 1563/2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preșcolarilor și școlarilor”.

Acea lege din 2008 spune că figurinele de ciocolată cu multe grăsimi saturate și calorii nu sunt recomandate copiilor. 

Iepurașii de ciocolată au între 5 și 12 lingurițe de zahăr (26-61 g) per 100 g de produs. Ca și nivel energetic, acestea au între 533 și 570 de kilocalorii. OMS recomandă doar 25 g de zaharuri libere pe zi.  

Vânzările de dulciuri de sărbători sunt enorme, pentru că despre bani e vorba. Copiii nu mănâncă un iepuraș și gata, un ouț din acela de ciocolată și gata!” 

Obiceiul de a mânca dulciuri nu este legat doar de sărbători și evenimente speciale, pentru că cei mici au la îndemână o mulțime de dulciuri. În plus, zahărul este foarte adictiv. 

Preparați dulciurile în casă, împreună cu copiii

Produsele din magazine dau dependență și copiii nu mai pot face diferența între ceva sănătos și ceva dăunător.

„Propunerea mea o știți. Să vă faceți timp ca să-i atrageți pe cei mici în bucătărie, să faceți dulciuri sănătoase împreună, de la biscuiți la ciocolată. Există acum tot felul de forme, e o joacă extraordinară, o activitate excelentă pentru copii! Așa puteți controla toate ingredientele”.

Sunt șanse mari ca celor mici să le placă dulciurile făcute de ei, cu propriile lor mânuțe. 

Rețete fără zahăr

Pe site-ul nostru puteți găsi diverse rețete fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați.

Sursă articol: Starea Sănătății, Iepurașii de Paște la control: https://www.youtube.com/watch?v=jFvV21Doux0&ab_channel=StareaS%C4%83n%C4%83t%C4%83%C8%9Bii

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.