Dr. Adina Alberts: Zahărul este extrem de inflamator. Iată cum ne atacă organismul

Sunt trei luni de când am renunțat la zahăr, spune dr. Adina Alberts. Concluzia? O chestie mai bună pentru corpul meu nu puteam să fac”.

Această decizie a fost din start radicală și fără concesii. Doar așa a reușit să își mențină hotărârea. Scopul a fost îmbunătățirea sănătății.

Zaharul este foarte inflamator

Zaharul este foarte inflamator: Dr. Adina Alberts

Pur și simplu am decis că din data X voi face tot ceea ce ține de mine, voi face cele mai bune alegeri și mă voi ține de cuvânt și de promisiuni, astfel încât sănătatea mea să fie pe primul loc”.

„Nu mai sunt la o vârstă la care să-mi pot permite excese zi de zi”

Din cauza proiectelor tot mai solicitante în care a fost implicată, Adina a avut anumite derapaje în dietă.  Cele mai grave greșeli au fost legate de consumul excesiv de dulciuri

Cum își potolește pofta de dulce, care mai apare uneori? Cu miere. O consideră un dulce sănătos și nutritiv pentru organism.

Când mi-e poftă de ceva dulce iau puțină miere

Și acum mi-e poftă, din când în când de dulciuri. Dar când se un astfel de lucru, iau o gură de miere și mă liniștesc”.

Uneori gustă câte puțin (fără exagerare) și produse din comerț care nu au adaos de zahăr. Unele sunt îndulcite cu stevia, altele nu au niciun fel de îndulcitori (ex. magiun).

La toate aceste produse nu am manifestat nicio senzație de inflamație”.

Produsele cu zahăr creează inflamație în corp

Odată a mâncat niște fructe confiate, (merișoare), fără să-și dea seama că au zahăr adăugat.

Imediat am simțit că explodează inflamația în mine”.

Trebuie să fim atenți la produsele pe care le cumpărăm. Există foarte mult zahăr de care noi nu suntem conștienți”. De exemplu, ketchup-ul, sosurile, unele produse lactate – au zahăr ascuns.

Simptome care arată atacul zahărului asupra corpului

Zahărul este extrem de păcătos. Eliminați-l cât mai repede din alimentație!”

Dr. Adina spune că zahărul atacă la propriu organismul uman. Există chiar și anumite semne care arată acest lucru.

Oboseala

Pe primul loc este oboseala. Acea stare de oboseală pe care o avem chiar și dimineața, la trezire, după weekend-uri liniștite, chiar și în vacanțe – este legată de consumul de zahăr.

Nu este normal să te simți epuizat pe tot parcursul zilei, de dimineață până seara.

Crampele musculare

Crampele musculare sunt de asemenea asociate cu consumul excesiv de zahăr.

Dacă aceste crampe nu sunt provocate de o lipsă de magneziu arătată prin analize la sânge, ele pot indica un aport prea mare de dulciuri rafinate.

Crampele musculare pot să ne semnaleze că avem o dietă prea bogată în zahăr, sau că zahărul începe să ne facă rău”.

Durerile de cap

Un alt tip de durere care poate fi corelat cu zahărul este durerea de cap sau migrenele.

Dr. Alberts spune că durerile de cap vor dispărea dacă vom renunța la zahăr și vom aștepta să ne echilibrăm metabolic.

Tulburări digestive

Problemele digestive sunt și ele în strânsă legătură de consumul de zahăr.

Există inflamație de-a lungul tractului digestiv. Această inflamație creează probleme care se cronicizează și trecem dintr-una într-alta. Totul se complică și nu știm de ce”.

Probleme cu dinții și pielea

Problemele dentare sunt un alt rău pe care ni-l provoacă zahărul. Este principalul aliment declanșator al cariilor, dar și un factor de risc pentru apariția paradontozei.

Inclusiv pielea suferă din cauza consumului de zahăr. Ea îmbătrânește prematur din cauza zahărului. Acneea, cuperoza sunt dermatitele se datorează și dietei bogate în produse dulci.

Schimbările de dispoziție

Tulburările care apar la nivelul stării de spirit, precum și cele legate de energie pot fi date de aportul crescut de zahăr.

Ba suntem veseli, ba suntem triști. Suntem triști, iar mai înghițim ceva dulce ca să fim din nou veseli și tot așa”.

Intrăm într-un cerc vicios, pentru că zahărul este foarte adictiv. Modificările de dispoziție nu sunt cel mai mare rău. Zahărul dă dependență.

Este drogul pe care îl puteți găsi în orice magazin. Haideți să tăiem zahărul din alimentația noastră”.

Înțărcarea de zahăr

Dr. Alberts îndeamnă la informare și la conștientizarea pericolelor care se ascund din spatele dulciurilor.

În locul zahărului putem alege mierea și îndulcitorii naturali. Dar nici aceștia nu trebuie serviți în exces.

După ceva timp fără zahăr veți constata că papilele gustative se schimbă. După „înțărcarea” de zahăr nu veți mai pofti atât de ardent la dulciuri.

Rețete fără zahăr

Pe site-ul nostru puteți găsi numeroase rețete fără zahăr pe care le puteți încerca. 

Sursă articol: Dr. Adina Alberts, 3 luni de când am renunțat la zahăr: https://www.facebook.com/watch?v=366802462749747

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.