Avocado – arzătorul de grăsime abdominală

Avocado este cel mai gras fruct din lume. Nu ca și aspect sau ca greutate, ci ca și compoziție nutrițională.

Atipic pentru un fruct, acesta conține multe grăsimi mononesaturate care sprijină sănătatea cardio-metabolică.

Avocado - arzatorul grasimii corporale

Avocado – arzatorul grasimii corporale: Pvproductions

Un avocado pe zi 

Dacă un măr pe zi poate ține doctorul departe, am putea spune că un avocado pe zi menține talia subțire.

Un studiu a arătat că femeile supraponderale care mănâncă avocado proaspăt zilnic au avut parte de o scădere semnificativă a grăsimii abdominale.

Avocado este o sursă de grăsimi bune, adecvate chiar și pentru curele de slăbire. Nu doar că nu îngrașă, ci chiar ajută la slăbit.

Studiile au arătat că dietele bogate în grăsimi nesaturate împiedică acumularea de grăsime în jurul abdomenului.

Grăsimile din avocado ard grăsimea corporală

Includerea unui avocado în dieta zilnică ajută la pierderea în greutate prin mai multe mecanisme.

Acizii grași mononesaturați pe care acesta îi conține cresc rata de ardere a grăsimii corporale. Totodată, aceste grăsimi stimulează arderea caloriilor după masă.

În combinație cu fibrele, grăsimile din avocado reduc apetitul. Acestea rămân mai mult timp în stomac și dau o sațietate prelungită. Acest lucru înseamnă că vei mânca mai puțin și vei avea mai puține pofte alimentare pe parcursul zilei.

Previne oxidarea colesterolului LDL

Un studiu publicat în 2020 în „The Journal of Nutrition” a arătat că un avocado pe zi, în cadrul unei diete cu un aport moderat de grăsimi, reduce oxidarea colesterolului LDL.

Studiul a fost realizat pe 45 de bărbați și femei cu vârsta cuprinsă între 21 și 70 de ani. Toți participanții erau supraponderali și avea un nivel crescut de colesterol LDL.

Rezultatele au arătat că dieta cu avocado a dus la scăderea colesterolului LDL oxidat circulant și a crescut concentrația de antioxidanți din sânge, în special luteina.

Acest studiu sugerează că un avocado pe zi reduce riscul de boli cardiovasculare.

Alte beneficii ale consumului de avocado

Acest fruct are și alte beneficii importante. Studiile au arătat că avocado susține controlul greutății corporale și o îmbătrânire sănătoasă a organismului.

Pe lângă faptul că ne ajută să dăm jos grăsimea excesivă, avocado aprovizionează organismul cu nutrienți esențiali.

Conține vitaminele A, C, B2, B3, B5, B6, E, K1 și acid folic. Are potasiu, magneziu, colină, luteină, zeaxantină și fitosteroli.

Luteina și zeaxantina din avocado sprijină sănătatea ochilor. Acești carotenoizi protejează vederea pe măsură ce înaintăm în vârstă împotriva bolilor oculare degenerative.

Rețete cu avocado

Avocado este un aliment versatil. Poate fi inclus deopotrivă în preparate sărate și dulci. Pe site-ul nostru puteți găsi diverse rețete sănătoase cu avocado, pe care le puteți include în cura voastră de slăbire și nu numai:

Tort cu avocado și lămâie – fără zahăr, făină și lactate – făcut la rece
Pastă de avocado cu miez de nucă – rețetă tartinabilă de post
Trufe din avocado și cacao – desert sănătos și sățios, fără zahăr
Cremă de ricotta, avocado și lămâie – variantă sărată sau dulce
20 de moduri de a folosi avocado în rețete

Surse articol:

1. Wang L, Tao L, Hao L, Stanley TH, Huang KH, Lambert JD, Kris-Etherton PM. A Moderate-Fat Diet with One Avocado per Day Increases Plasma Antioxidants and Decreases the Oxidation of Small, Dense LDL in Adults with Overweight and Obesity: A Randomized Controlled Trial. J Nutr. 2020 Feb 1;150(2):276-284. doi: 10.1093/jn/nxz231. PMID: 31616932; PMCID: PMC7373821.
2. Dreher ML, Davenport AJ. Hass avocado composition and potential health effects. Crit Rev Food Sci Nutr. 2013;53(7):738-50. doi: 10.1080/10408398.2011.556759. PMID: 23638933; PMCID: PMC3664913.
3. Andrew Davis, Michael A. Smith, A avocado a day keeps the belly fat away, Life Extension: https://www.lifeextension.com/news/nutrition/avocado-belly-fat-burner
4. Dreher ML, Davenport AJ. Hass avocado composition and potential health effects. Crit Rev Food Sci Nutr. 2013;53(7):738-50. doi: 10.1080/10408398.2011.556759. PMID: 23638933; PMCID: PMC3664913.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.