„Hummus” din avocado – rețetă de post

Această rețetă de hummus nu se face din năut. Denumirea de hummus este cu ghilimele. Ingredientul principal este avocado, iar nu năutul. 

Acest fruct se pasează fin și se amestecă apoi cu câteva ingrediente regăsite și în rețeta de hummus adevărat.

Hummus din avocado

Imagine cu titlu sugestiv: Hummus din avocado: Valeria Aksakova

Preparatul final este nu doar delicios, ci și mai rapid de obținut în casă. Nu trebuie să fierbeți nimic.

Mai mult decât atât, hummus-ul din avocado este totodată mai dietetic. Avocado are de 3 ori mai puțini carbohidrați. Un singur fruct furnizează doar 13 g de carbohidrați. 

Această rețetă este inspirată din bucătăria mediteraneană estică. Se servește de obicei ca sos pentru pita sau lipii, sau ca pastă tartinabilă.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu avocado, pe care vă recomand să le încercați:

Pate de avocado și semințe, fără ulei
Pate de avocado, tofu, semințe și pătrunjel – fără ulei
Pastă de avocado cu tahini și roșii – fără ulei

Avocado

Avocado: Racool studio

Hummus din avocado

Hummus din avocado - rețetă

Categorie Appetizer, Side Dish

Ingrediente
  

  • 2 avocado coapte bine
  • 3 linguri de tahini
  • 2 căței de usturoi
  • 60 ml de zeamă de lămâie
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de semințe de chimion
  • sare, după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Tăiați avocado în două, scoateți pulpa și puneți-o în vasul unui mini-robot sau mini-tocător cu lama S.
  • Adăugați sucul de lămâie proaspăt stors, usturoiul decojit, sarea, tahini, uleiul și chimionul (acesta din urmă este de preferat să fie ușor prăjit/rumenit în tigaie în prealabil).
  • Mixați puțin, până când avocado se macină complet și rezultă o pastă fină.
  • Gustați de sare și acru și completați cu sare și suc de lămâie, dacă este nevoie.
  • Transferați pasta de avocado într-un bol.

Notă

Pasta de avocado se poate servi imediat. Dacă intenționați să o consumați mai târziu, puneți peste ea o folie alimentară de plastic. Folia trebuia să se lipească complet de pastă pentru a preveni pătrunderea aerului.
Expunerea la oxigen duce la oxidarea pastei de avocado și implicit la înnegrirea acesteia. 
Dați bolul în frigider până când sunteți gata să consumați sau să folosiți pasta de avocado. 
Sursă rețetă: Martha Rose Shulman, Cooking NyTimes, Middle eastern avocado puree, Cooking NyTimes: https://cooking.nytimes.com/recipes/1015984-middle-eastern-avocado-puree

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.